0 oy
143 göst.
Hamilelikte Testler kategorisinde (80 puan)
Arkadaşlar ikili tarama hakkında ne düşünüyorsunuz? 

Kimisi yaptır diyor , kimisi yaptırma diyor . 

Her ne olursa olsun Allah'ın izniyle ne çıkarsa çıksın ben bu doğumu gerçekleştiricem zaten ama bazıları mesela öğrenip psikolojini bozma vs diyor . Kimisi de öğren gebeliğini ona göre yöneltiyorlar diyor . Kararsızım siz neler yaptınız?
Gebelik haftası 11+6

6 Cevap

0 oy
(475 puan)
Ben yaptırdım fakat yaptırdığıma pişman oldum keşke ne ikili ne üçlü tarama yaptırmasaydım diyorum dediğiniz gibi Rabbim ne verirse başımız üstüne. Sadece moral bozmaktan başka bişey değil bence. Detaylı ultrason ise çok faydalı olduğunu düşünüyorum bebeğin bütün organlarına bakıyolar. Haftanız daha küçük zamanı gelince detaylı ultrason yaptırırsanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Fakat tabiki de bu kararı verecek olan sizsiniz. Allah cc. hakkınızda hayırlısını nasip eylesin 
(80 puan)
İşte bende aslında sizin gibi düşünüyorum. Misal çok şey söylenip ense kalınlığı vs cocugu sapasağlam doğan da var . Olan gebelik dönemime olur.  Ama eğer önüne geçilecek bir sey olursa geç kalirsam bu da büyük vicdan azabı .
(475 puan)
Aslında ikili. Üçlü taramada bakılan tek şey down sendromu olup olmadığı benim ikisi de yüksek riskli çıktı ilk gebeliğim tabi Bi şeyden haberim yok fetal dna testi var onu yaptır dediler ücretli Bi test tamam dedik onu da yaptıralım. Yaptırdım  risk falan yok. Ama olan benim bir ayıma oldu stres sıkıntı. Keşke diyorum hiç yaptırmasaydım test falan. Ama kafam rahat etsin ne var ne yok öğreneyim diyosanız maddi gücünüz el veriyosa fetal dna testi en iyisi ne ikili testle ne üçlü testle uğraşmıyosun.
(80 puan)
Tamamdır teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(546 puan)
Üçlü test yaptırdım çok pisman oldum. Hamileligim zehir oldu. Yani bu tarana terslerin bir garantisi yok doğruluğu yok yani sonuç kötü çıksada iyi çıksada bebek dunyaya gelene kadar kimse net birsy soyleyemiyorum dataylı utrasonun zamani gelsin oraya gir herhangi bir sıkıntı çıkarsa ondan sonrada zaten seni yönlendiriyorlar. Yani tarana testleri kadar saçma Birsy görmedim. Riskli cıktı benim dunya kadar para verdim korktum çok şükür parasında degilim bebeğim sağlıklıymis. Hamileligim zehir oldu boşu boşuna doğruluğu kesinliği olsa yaptır diyecem ama yok. Gerekte yok bence.
(80 puan)
Teşekkür ederim :))
0 oy
(741 puan)
Yaptır neden biliyormusun . İlerleyen haftalarda bı bulgu çıkıyor 2/3 lu teste bakıyorlar AA onlar normal bişey ifade etmiyor bu bulgu diyorlar o testler olmazsa seni amniyosentz sıvısı almak için yada nifty testi için zorluyorlar .  Ben yaptırdım şükür bişey çıkmadı şimdi bı bulgu görseler üzerinde durmamiza gerek yok ikili uclude sorun yok diyorlar .
(80 puan)
Sizde çok şükür çıkmamış ama ya çıkarsa be asilsiz olursa benim için çok kötü olur . O dönemi atlatmak vs
(80 puan)
Birde dedigim gibi ne olursa olsun rabbim can verdikçe doguracagim inşallah . Sıvı da zorlasalar bile benim kararima bağlı, yine de fikir oldu tesekkur ederim tekrar
(741 puan)
Biz eşimle ama şöyle dedik teste girmeden ne çıkarsa çıksın evladımız sıvı asla aldirmicaz ve bunu kafamıza takmaycgz sonuç ne olursa olsun dedik çok şükür bişey çıkmadı .
0 oy
(276 puan)
Yaptirma bence bana down sendromlu dediler yuksek risk falan fistan hiç inanmıyorum. Neredeyse herkese diyolar doktorlar zaten kesin değil diyor bu testler şimdiki aklım olsa kesinlikle yaptırmam üçüncü gebeligim ne olursa olsun doguracaksiniz benim gibi hamileliginizi zehir etmeyin ..
(80 puan)
Teşekkür ederim:))
0 oy
(415 puan)
Canım yaptirmaa bir haftadır hayatım zindan oldu yüksek riskli cikti ne yediğim yedik ne içtiğim içtik sıvı alımı onerdiler oda reskli pazartesi doktora gidicem çok moralim bozuk birde doktor bulamadım Artvin'den samsuna doktora gidicem yarın sabah hiç beynini bulandirma ayrintilada heysey çıkıyor zaten
(80 puan)
Rabbim kolaylık versin inşallah , herşey gönlünüzce olsun
0 oy
(13 puan)
Bence hiç yaptırma ben yaptırdım pişman oldum pskolojim bozuldu cocugum doğum sendromlu olabilir dediler emin olmak için karnından sıvı aldırıp baktirabilirsin dedi ve karnından sıvı aldirmakta tehlikeli bir şeymiş sonrasindan düşük yapma ihtimali yüksekmiş onun için ben kabul etmedim bu benim ikinci gebeliğim ilk gebeligimdede öyle demişlerdi ama çok şükür sapa sağlam doğurdum oğlumu onun için pskolojiyi bozmaktan başka birşey değil 
(80 puan)
Bende öyle düşünüyorum teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 175 göst.
0 oy
3 cevap 137 göst.
0 oy
2 cevap 81 göst.

649,591 soru

3,421,907 cevap

4,253,643 yorum

183,595 üye

...