0 oy
343 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (398 puan)
Herkese merhaba ben 4+5 hamileyim pazartesi doktora gidicem o zaman 5+2 olucak doktor ultrasondan mi bakar yoksa vajinal ultrasondan mi ben vajinal ultrasondan korkuyorum bebek küçük zarar verir diye sizin ilk kontrolde nasıl baktı doktor lütfen cevap verir misiniz?
Gebelik haftası 4+5

14 Cevap

+1 oy
(76 puan)
Alttan muane ultroson hiç bı sekikde zarar vermez merk etme kötü yasantikaru olan insanlar sakın demis ama bahane bn sürekli oldum hiç bı sknti olmadı bna da dediker altan olma die ama alt muane ile tanı bulunup önüne geçildi hep karnından bakar merk etme kanama yada dış gebelik şüphesi de vajinal bakabkr bn çok baktırdım ultrisonkada pikastik cihazla da açıldı ellede muane oldum hiç bı sorun olmadı sukur
-Reklam-
0 oy
(370 puan)
Sakın müsaade etme alttan muayeneye olurda bebek görünmüyor derse,deki ben başka zaman geleyim benim bir bebeğim o şekilde düştü tecrübe oldu dahada baktırmdjm
0 oy
(213 puan)
Kesinlikle izin verme kimse bana söylemedi gittiğim de kese gozukmuyor diyip Altan baktı lekelenmelerim çok oldu sakın izin verme..

Biraz daha sabırlı ol bir kaç gün daha bekle
0 oy
(256 puan)
Seher sen msn:D
0 oy
(112 puan)
Benim görünmediği için 2 kere alttan baktı bir sorun yaşamadım bebeğim 1 yaşında 
0 oy
(121 puan)
benim o haftalar dahil 8e kadar hep alttan bakildi bence sabret bekle o kadar cok alttan bakti ki oramda yara oluştu kanamalarim oldu düşük iğnesi kullandim hic acimiyolar bu sağlıklı deyip bakiyolar 
0 oy
(23 puan)
İlk gebeligimde karnimdan göremediği için alttan muayane oldum hiç bir sorun yaşamadım kendini bu şekilde sartlayip sıkıntıya sokma bence eğer istiyorsan da biraz daha bekleyip kontrle git çok küçük çünkü şuan.
0 oy
(517 puan)
Alttan muayene acıtan bir şey değil ve düşüge de neden olmuyor. Allah bilir kaç kere alttan muayene oldum. Ne leke ne de başka bir şey olmadı. Doktor kadın olursa büyük ihtimalle alttan bakar ama alttan muayenede bebeği daha rahat görüyor ve kalp atışları da daha rahat duyuluyor. Korkmani gerektirecek bir şey asla yok. İlk alttan muayene olduğumda çok çekindim çünkü ilk defa alttan muayene olacaktım sonra bebeğimin kalp atışlarını duydum Allah'ım o ne güzel bir şey zaten unuttum o an alttan muayene olduğumu.
0 oy
(49 puan)
Alttan muane ile bakar büyük ihtimalle cunku saha cok küçüktür ultrasonda gözükmez. Korkucak hic bisey yok çünkü bebek cok uzakta alttan muanede ucunda giriyor hicbir zarari olmaz bebege oyle bisey olsa doktor buna müsade etmez zaten ben bebeğimi oyle görmüştüm. 
0 oy
(83 puan)
Canim benimki gec dollenmeydi usten goremedi alttan bakti hic bir sikinti yasamadim saglikli bir bebekse hicbisey olmaz saglikli degilse baska sebeplerdende dusebilir 
0 oy
(1,124 puan)
Ben de korkuyordum ilk gittiğimde baktirmadim 1 hafta sonra yine gittim yine karından görünmedi dr bana güven hicbirsey olmaz dedi güvendim baktırdım gerçekten de birsey olmadı kese göründü o anda geç döllenme olmuştu kızımı sagliklada kucağıma aldım şimdi 2 yaşına girecek bu hafta yine hamileyim yarin gidicem muhtemelen alttan bakılacak vede hiç korkmuyorum. Dr uma çok güveniyorum. 
0 oy
(331 puan)
Vajinal muayene her zaman net sonuç verir. Korkmayın düşüğe sebep olsa bütün doktorlar bakar mı? Gerek görüldü mu devlet de özelde vajinal muayene yapıyor.daha dün yaptırdım rahim ağzı ölçüldü.en net vajinal ölçüm 
0 oy
(489 puan)
Vajinal bakar 2 hafta önce bende öyle baktırdım ve gittiğim doktor alanında profesör asla vajinal bakınca bebeğe zarar verir gibi cahilce düşüncelere inanmayain . Bebegin olduğu yer nerede ultrason nerede . Ozama ilişkiye de girmeyin 9 ay boyunca aynı mantık.  Kese çok küçük olduğundan üstten görünmüyor ben de ilk kez baktırdım acımıyor korkma . 5. Haftada keseyi mutlaka gör derim . Beklemek zaman kaybı olabilir olası aksi durum için   .
0 oy
(192 puan)
Doktorun makinesi iyiyse 5.haftada keseyi görebilirsiniz, ama eski makineyse biraz zor. Siz doktorunuza güvenin. Alttan muayene düşüğe sebep olmaz. Doktorum ısrarla uzun uzun açıkladı düşüğe sebep olmayacağını. Eğer bebek düştüyse genetik bir sorun veya kromozom bozukluğu vs vardır, vücut bu yüzden gebeliği bitirir. Anneler üzüntüyle suçlayacak bir şey arıyor, vajinal muayeneye suç buluyorlar diye düşünüyorum. Bu bir sorun olsaydı cinsel ilişki de tamamen yasaklanırdı. Ama riskli gebelikler hariç yasaklanmıyor. Alttan muayenede ultrason çubuğu o kadar derine girmiyor bile zaten. Ben ne acı hissettim ne de rahatsızlık.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 90 göst.
0 oy
1 cevap 258 göst.
0 oy
5 cevap 211 göst.

651,272 soru

3,428,356 cevap

4,260,876 yorum

184,087 üye

...