0 oy
130 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (23 puan)
Merhabalar,

38+5 haftadayım. Gebelik şekeri de vs var doktor haftaya çarşamba gününe yani 40+0 a gün verdi. Ama hiç açıklığım yok ve ben normal doğum olsun istiyorum. O zamana kadar açılma olması için ne yapabilirim garanti olarak? Adaçayı içsem her gün bi zararı olur mu tansiyon sorunum yok. Teşekkür ederim şimdiden
Gebelik haftası 38+5

5 Cevap

0 oy
(110 puan)
Günde 2 defa 7  8 katlı bir binada merdiven inip çıkın hızlı hızlı sonra bolca yürüyüş  ve hurma yeyin sıcak şua banyo yapin ben bunları yaptım  hemen suyum geldi 2 cm açıklık  oldu 3 saat içindede açılma 10 cm oldu hemde yattığım yerde dogurdum
(60 puan)
Ben bişey merak ediyorum. Bu kadar açıklık olsa bile yinede kesiyorlar mı vajinayı
(110 puan)
Ya o birazda bebek iyiliğine bağlı kimisinde kesiliyor kimisinde kesilmiyor benim sadece 4 dikisim vardı mesela genelde kesi oluyo ama kiminde az kiminde çok doğuştan kisiyede bagli
(23 puan)
Çok şanslısınız bende bayadır yapıyorum hepsini ama birşey olduğu yok, vaktini doldurup gelecek sanırım :)
-Reklam-
0 oy
(64 puan)
Merhaba ben de 38+5 haftalık hamileyim. Son bir haftadır yaptığım şeylerin haddi hesabı yok. Yürüyüşler, ağır ev işleri, sıcak duş, hurma... İki buçuk yaşında kızım var bir yandan da onla uğraşıyorum. Geceleri ağrım, kasılmalarım çok oluyor ama hâlâ bir hareket yok. Benim doktorum 41. haftayı geçerse suni sancı veriyor. Bebek hâlâ daha gelmek istemezse o zaman sezeryan. İnşallah bunlara hiç gerek kalmaz ben de normal doğumu çok istiyorum. Sezeryan olursa küçük kızımla hiç ilgilenemem.
(23 puan)
Al benden de o kadar. Sağlıkla doğsunlar da beklicez demek ki çare yok
0 oy
(13 puan)
Gebelik şekerinüzle nasıl başa çıktınız acaba 
(23 puan)
Öğrendiğim andan beri yürüyüş yaptım her gün, şekerimi etkileyen şeyleri bulup onları tüketmeyi kestim özellikle beyaz ekmek, şekerli içecek beni çok etkiledi çıkardım hayatımdan. Her öğünde süt yoğurt yeşillik tüketmeye dikkat ettim. Arada kaçamaklarım oldu tabi o zamsn da değerler yüksek çıktı ama birkaç yüksek değer çok etkilemiyor geneli önemli. Bu şekilde yani önemli olan sağlıklı beslenme ve hareket :)
0 oy
(128 puan)
Merdiveni ikişer adımla çıkıyor gibi yavaş yavaş çıkın.  yürüyüş, risk yoksa ilişki, hafif şekilde çömelip kalkma. Bunları ağır ağır yapın. Hızlı yaparsanız suyunuz erken gelir. Susuz doğum da zor oluyor biraz. Zeytinyağını iki parmağınıza sürüp dış genital bölgeden çok içeri girmeden masaj yapabilirsiniz. 
(23 puan)
Teşekkür ederim deniycem
0 oy
(379 puan)
Benim de gebelik şekerim var, 34+3 haftamdayım, ben de normal doğum istiyorum, inşallah olur. Eğer yakın zamanda doğum yaparsanız buraya kaç haftada ve nasıl yaptığınızı yazar mısınız lütfen, çok merak ettim. Geçen hafta doktora gittim normal doğum istiyorum dedim, 38 39 haftada şeker durumuna bakacağız, o haftalarda bebeğe pıhtı atabilir kalbi durabilir deyince korkmaya başladım :( sağ salim bu bebeğimi de Bi kucağıma alsam başka bişey istemem.
(23 puan)
Beslenmenize dikkat edip değerlerinizi düzenli ölçerseniz birşey olmaz allahın izniyle. Benim dozunda gidiyor genel olarak o yüzden 40 haftayı bekletiyor ama geneli yüksek olsa daha erken bi müdahale olurdu büyük ihtimal. Kafanızı takıp kendinizi germeyin stres de etkiliyor herşeyi çünkü. İnşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız da bu günleri unuturuz:)
Aklıma gelirse bildiririm tabi nasıl olduğunu:)
(379 puan)
Teşekkür ederim, Allah en kısa zamanda kendi sancılarınızla normal doğumla bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin.
(23 puan)
Aminn, sizin de inşallah çok teşekkürler
(23 puan)
Tekrar merhaba ben doğum yapalı 1 ay oldu nerdeyse :) nasıl olduğunu yazın demiştiniz. 39+5 de yatışım yapıldı tam 40 da doğum oldu:) kendi sancım ve açılmam olmadığı için 2 gün suni sancı verdiler. Zor oldu mu çok zor oldu ama sonuç olarak başarılı bi doğum oldu. Bilgilendirmek istedim:)

İlgili bir soru bulunamadı

651,262 soru

3,428,324 cevap

4,260,845 yorum

184,084 üye

...