+1 oy
710 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (875 puan)
kapalı
Eşim ve bir arkadaşım dışında henüz kimseye söylemedim 7 haftaligim 

Sizler kaçıncı haftada söylediniz çevrenize
Gebelik haftası 7+1
Kapatılma nedeni: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden gebelik dışı konular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

35 Cevap

+2 oy
(144 puan)
İlk baş sadece eşim ve ben biliyorduk, 7.haftada sonra anne ve kardeşlerimize söyledik. 19. Haftada dayanamadım gittim instada fotoğraf paylaştım, inanır mısınız bilmem ama o haftadan sonra bebeğimin başına gelmeyen kalmadı. 21.haftada kontrolüm vardı ve gelişim geriliği olmaya başladı. Herkes iyi gözle bakmıyor emin olabilirsiniz, nazar gerçekten var. Aileniz biliyors gerisine hiç gerek yok. 
-Reklam-
+1 oy
(77 puan)
Benimde ilk hamileliğimdi 6 haftalıkken heyecanla herkese söyledik. Çalıştığım iş yerinde falan gerkes duydu. 12 haftalıkken düştü. Onlara bağlanıyorum ama nazara inanıyorum. Bir daha olursa ailem dışında kimseye söylemeyeceğim.
+1 oy
(4,546 puan)
Hayırlı işi gizli tutmanın, o işin daha sağlıklı ilerlediği inancına çok inanmaya başladım artık ben. Hayırlı bir işimi ne zaman biriyle paylaşsam, sonu hep hayal kırıklığı oluyor çünkü... 
(245 puan)
Doğru
(31 puan)
Kesinlikle katılıyorum size. Ben yaşadım diye herkes yaşayacak değil tabi. İlk gebeliğimde hemen herkes öğrenmişti o kadar sağlıklı bir gebelik geçiriyordum ki bir anda plesentadan ayrıldı kalbi durdu 35. Hafta da. Herkes bişey söylemeye başladı dondurma yedin diye oldu diyen şunu yaptın diye oldu dediler sen yapamadım dediler neler neler hurafeler bile söylendi. 2, de kimseye söylememeyi tercih ettim lakin eşim herkese söylemiş bnm haberim olmamış neler çekiyorum anlatamam. Nazara hasede çok inanıyorum. Elimde olsaydı 9. Aya kadar kimseye söylemedim.
(4,546 puan)
Ben ne zaman hamile olduğumu söyledim, ondan sonra riskli gebelik bölümüne başladım zaten.. Öncesinde her şey yolunda gidiyordu.. Hamile olabileceğimi kimse beklemiyordu, ben düşünmediğim halde herkes bana sanki kısırmışım gibi şu doktora git, bunu yap gibi önerilerde bulunuyordu.. Hamile olduğumu öğrenince tepkileri tuhaftı.. Doğum  yaptım sanki dünyada doğum yapan tek kişi benmişim gibi aşırı bir merak vardı, sevdiklerinden değildi bu ilgi.. Bebeğim 40 günlükken vefat etti.. Eğer Müslümansak, nazar inkar edilemez bir gerçek zaten.. Nazar deveyi kazana, insanı mezara sokar diye boşuna dememişler ve insanlara bir 'Maşallah' demek zor geliyor.. Allah bütün kötülerden ve kötülüklerden korusun hepimizi..
(31 puan)
Başınız sağolsun. Nazara da hasede de çok inanırım. Benimde gebelikleri de ne zaman çevre öğrendi riskler başladı. 6 aylığım ama 9 aylık gibi sanki her an doğuracakmış gibi sancı çekiyorum. Kafamı kaldıramıyorum gözlerimde sanki yük bağlıda açamıyor gibiyim.
(4,546 puan)
Allah razı olsun canım. Ben de çok inanırım valla çünkü yaşaya yaşaya anlıyor insan.. Allah'ım bebeğini görünen görünmeyen bütün kötülüklerden uzak bir şekilde sağlıkla ve kolaylıkla kucağına almayı nasip etsin.
0 oy
(115 puan)

7.haftada söyledim aileme ve arkadaşlarıma


3 hafta bile zor tutmuştum kendimi ama evlenince hemen çocuk yapmicam diye büyük konuşmuştum. Evliligimin 5.ayinda hamile kalıp utancıma söyleyememiştim ben :D


7.haftadada mide bulantim mide agrilarimdan anlamışlardı öyle söylemiştim mecburen

(875 puan)
Ailelerimiz yurtdışında asla ögrenmezler biz söylemesek ilk kızımı 12nci haftada söylemiştim bunda da beklesem mi bu kadar diye kararsızım :)
0 oy
(372 puan)
3-5 aylıkken 
0 oy

9 haftalıkken hamile olduğumu öğrendiğim ve öğrendiğim an söyledim :) sonuçta bir canı verende Allah alanda Allah. Milletin gözü benim hamileliğimde olacak değil  düşüncesiyle söyledim. Ve şu an kızım 16 aylık :) 

(875 puan)
Baya geç ögrenmişsin :) ben nazardan ziyade olumsuz bir şey olsa tek tek herkese açıklamak beni yorar diye henüz söylemiyorum ilk kızımı da 12 haftalıkken söylemiştim :)
Aynen geç öğrendim. 12. Haftada da ilk kontrole gitmiştim ben :)
0 oy
(101 puan)
12.haftadan snr söyledik eşimle ikimiz biliyorduk cnk daha önce 3 gebeliğimi de bildikleri an düşük oluyordu çok şükür bunda geç söyledik ve gerçekten ilk 3 ay söylememek en doğrusu 
(875 puan)
Bende ilk kızımı 12 de söylemiştim bunda cinsiyeti mi beklesem yoksa şimdi söylesem mi daha heyecanliyim sanki :)
0 oy
(144 puan)
12.haftada söyledim canım nazarı vat gözü var Allah korusun sakladım sakındım hep 
(875 puan)
Annelerinize de mi ? Benim 2nci gebeligim ilk kızımı bende 12de söylemiştim
0 oy
(32 puan)
Benim de çok yeni 5+2 ama eşim ve ben dışında kimse bilmiyor. İlerleyen süreçte ne olacağını bilmiyoruz çünkü insanların araması vs dedikodu o bu en nefret ettiğim şeyler o yüzden mümkün mertebe kalp atışlarını duyana kadar sorun vs olmadığından emin olduktan sonra söylüycez. Bi de çok fesat insanlar oluyo ailede yabi yüzünüze gülen ama arkanızdan atıp tutan oluyo yani o yüzden söylemiyorum.
(875 puan)
Bencede ilk kızımı 12 de söylemiştim bunda ne zaman söylerim henüz bilmiyorum da 10ncu haftadan önce söylemem bu kesin
0 oy
(92 puan)
3.5 aylıkken söyledim ben
0 oy
(184 puan)
Valla öğrendiğim ilk dklarda çevremdeki herkese ::)))
(161 puan)
Bende 3 hamileliğimi ayni senin gibi söyledim D buda 4cu hamileliğim annemler birde eşimin ailesi biliyor çevreme henüz söylemedim
0 oy
(504 puan)
4 haftada öğrendim 4 buçukta yakın çevreye söyledim 28 haftada paylaşım yaptim
0 oy
(517 puan)
Ben içimde bir şey tutamam test yaptım pozitif çıktı ve herkese söyledim :)
(161 puan)
bende öyle D
0 oy
(246 puan)
8 bitene kadar söylemeyeceğim dedim ama 6. Haftada ailelerimize söyledik aslında iyi de oldu çok kötü günler geçirdim kaynanam ve görümcem çok destek oldular sagolsunlar
0 oy
(1,588 puan)
Anneme kayinvalideme filan 13.haftada söyledim ilk gebeligimde. Cinsiyetini de öğrenmiştik hatta sjsjsj ikincide çok utandım kimseye söyleyemedim bir türlü. 20.haftadan fazla olmuştu. Anneme o civar söyledim. 27.haftada da karnım çıkmıştı kaynanamlar da öyle anladı sjsjsj
0 oy
(72 puan)
Benim düşük tehlikem vardi diye soylemedim  14. Haftada söyledim  gerçekten nazar var şimdiden söylemeyin  sağlıkla kucağınıza alın inşallah 
0 oy
(270 puan)
Birinci hamileliğimi 7 haftadan sonra söyledik. Ama iki defa hamileliğim başarısız sonlandığı için şimdiki hamileliğimi 3 ayı atlattıktan sonra çevremize söyledik. 
0 oy
(123 puan)
Şuan 30 haftalık hamileyim ailelerimiz dışında hemen hemen hiç kimse bilmiyo soylemeyide gerek duymadım  tesadüf olarak denk gelip görenlerde çok şaşırıyor  3 hamileliğim olduğu için bazı geri zekalılar sanki onlar bakiveriyor gibi çok tepki gösteriyorlar bende kimseye söylemedim  
0 oy
(1,656 puan)

Ben hemen test yapar yapmaz söyledim hepsini :D

0 oy
(19 puan)
Bn hemen söyledim 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 215 göst.
0 oy
65 cevap 3,399 göst.

648,755 soru

3,418,752 cevap

4,249,640 yorum

183,371 üye

...