0 oy
231 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (246 puan)
Bu folik asiti kullanmak mi lazım kullanmamak mi? Benim doktorum kullanmadığım için azarlamisti arkadaşımın doktoru çok da lazım değil demiş. İnternette bazı kaynaklar otizm riskini artırdığını söylerken bazıları tam tersi bir etkisi olduğunu söylüyor. Kesinlikle kullanma diyen de var mutlaka kullan diyen de. Sizin doktorlariniz neler söyledi kullandınız mı?
Gebelik haftası 8+3

3 Cevap

0 oy
(1,238 puan)
Benim doktorum 3 ay kullan dedi 3 ay kullandim kesti ve vitaminler onerdi..decavit d3 ve kan ilaci
-Reklam-
0 oy
(4,546 puan)
düzenledi
Folik asit sentetik bir vitamin olduğu için bazı doktorlar önermiyor. Folik asit yerine, folat öneriyorlar. B grubu vitamini olan folatı doğal besinlerden de karşılayabilirsiniz. Örneğin yeşil yapraklı sebzeler marul, maydanoz, lahana, semizotu, tere, roka, ISPANAK vb. çiğ ayçekirdeği, YEŞİL MERCİMEK başta olmak üzere tüm baklagiller, yumurta, kuşkonmaz, pancar gibi ürünlerde bol miktarda folat bulunur. Detaylı listeye internetten bakabilirsiniz. Yeterli olmaz benim için diye düşünüyorsanız da Solgar ve Erbatab'ın doğal folat ürünleri var internetten bakabilirsiniz. Eczanelerde de satılıyor. 
0 oy
(192 puan)

Bu konuyla ilgili her hafta bir başlık açılmazsa olmuyor :D folik asit kullanımı bebekte nöral tüp kusurlarının oluşmasını engeller. Nöral tüp ilk 3 ayda gelişimini tamamlayıp kapandığı için 3.aydan sonra kullanılmaz. Günde 400 mcg kullanımıyla bebekte otizm olmaz, bu kanıtlanmış bir iddia değil. Otizm iddiası bir ara ortaya atılmış fakat kanıtlanan bir şey yok. Ama kullanmanın faydası kanıtlı. Doktorunuzu dinleyin derim, interneti veya çevrenizi değil. Allah muhafaza bebeğimizde spina bifida gibi rahatsızlıklar oluşsa yardıma çevremiz koşmaz, onlar anca uzaktan konuşmayı bilir :)

(192 puan)
Arkadaşınızın doktoruna gelince, belki arkadaşınızın folat seviyesi yeterli olduğu için gerek görmemiş olabilir. Veya gereken folatı yiyeceklerden alma taraftarı olabilir. Ben şahsen her gün çok sağlıklı beslenemediğim için eksik kalan yerde takviye kullanmakta sorun görmüyorum. Bu konuda herkesin fikri farklı. Her gün çok iyi besleniyorum, yediklerimle gereken folik asiti alabiliyorum diyorsanız belki doktorunuz gerek görmeyebilir.
(246 puan)
Haklısınız mide bulantilarim yüzünden düzgün beslenemiyorum zaten ekstra vitamin almanın bir zararı olmaz diye düşünüyorum. Aslında daha çok kafamı karıştıran internette 0,4 mg kullanımı onerilirken doktorum ama 5mg yazdı ay ne biliyim ilk gebelik olunca insan çok toy oluyor herkesin her söylediğine kafası takılıyor
(192 puan)
Doktorunuz folbiol yazdı sanırım. Devlet tarafından karşılanan tek folik asit olduğu için onu yazıveriyorlar. Onun mg çok yüksek kullanmayın bence. Bana da gebelikten önce gittiğim bir doktor yazmıştı ama gebe kalınca başka bir doktora gittim. Bunu kullanma, elindeki kutuyu bile bitirme çöpe at dedi. 400 mcg folik asit içeren bir takviye yazdı. Diğer doktorum da aynı şekilde bunu onayladı. Folbiol kullandığım kısacık süreçte folat seviyem üst sınıra çıkmıştı, o kadarına ihtiyacımız yok her şeyin fazlası zarar :)
(246 puan)
Ben yurtdışında yaşıyorum aslinda burada hepsini karşılıyor onu dusunerek yazmamıştır yani. Hem aile hepimi hem jinekolog ikisi de bunu yazdı
(192 puan)
O zaman yorum yapamayacağım :) Burdaki doktorlar da önceden herkese klasik 5mg yazıyorlarmış ama artık bırakmaya başlamışlar. Geneli 400mcg yazıyor artık. Tıpta bilgiler araştırdıkça güncelleniyor. Biz ne desek boş. En güzeli doktorunuzla istişare etmek olur. Sevgiler

İlgili sorular

648,680 soru

3,418,496 cevap

4,249,316 yorum

183,355 üye

...