0 oy
170 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (395 puan)
2li test yaptirmamisyim. 3lu testim orta riskli çıkmış. Dr. Perinatolojiye yönlendirdi. İki hafta içinde detaylı ultrason yaptırmam gerekiyormuş ve göbeğimden amniyosentez sıvısı alinmaliymis. Bu şekilde çıkıp sağlıklı bebek doğuran var mı? Ya da ne önerirsiniz ne olacak su an allak bullak olmuş durumdayım. Beynim durmuş durumda ne yapacağım ben şimdi?
Gebelik haftası 17

5 Cevap

+1 oy
(4,556 puan)
Öncelikle sakin ve soğukkanlı olun. Böyle durumlarda panik ve endişe inanın hiçbir işe yaramıyor. Önce detaylı ultrasonunuzu yaptırın, eğer bir sorun görülmezse amniyosentez yaptırmazsınız. Amniyosentez yaptırıp yaptırmamak tamamen size bağlı, sizin tercihiniz. Tarama testlerinde yanılma payının olduğunu unutmayın, size en doğru sonucu detaylı ultrason ve yaptırmayı düşünürseniz amniyosentez verir. Amniyosentez riskli bir işlem ben yaptırmayı düşünmüyorum ama sorun olup olmadığını bilmek de istiyorum diyorsanız, fetal DNA yaptırabilirsiniz. Bunun için de sizden kan almaları yetiyor. Sağlıkla büyüsün inşallah. Ama dediğim gibi dağıtmadan, sakin olun.. Sakin sakin düşünün lütfen.. 
(5 puan)
Kan koldan alınır bazıları diyor rahim den alınıyor
(4,556 puan)
Fetal DNA da koldan alınıyor, amniyosentezde de bebeğin kesesinden su alınıyor canım.
-Reklam-
+1 oy
(78 puan)

Merhaba canım, ben tarama testlerinde böyle bir sıkıntı yaşamadım ama arkadaşım yaşadı. Önce kesinlikle sakın kalmaya çalış ve tarama testlerinin sadece ihtimal olan sonuçları verdiğini unutma. Bu bir ihtimal sadece. 

Ultrason yaptır fakat ben acizane sıvı aldırmayı tavsiye etmem. Sıvı aldırmak çok riskli ve bebeğe çok daha fazla zarar veren bir durum diye biliyorum. 
Şöyle degerlendirmeni tavsiye ederim, sıvı aldirdiktan sonra ne olacak ? 
En kötü ihtimali düşünelim,
Yani anne karnında iken bebeğe müdahale edilemiyor ve tedavisi  olmayan bir durumla karşı karşıya kalacaksın. Doktorun sana vereceği çözüm ise çocuğu aldırmak olabilir diyecek. Egerki her kosuk ve şartta çocuğu aldırmayın düşünmeyip, doğurmak istiyorsan bence sıvı aldıracak daha fazla zarar vermekten başka birseye yaramaz. 
Arkadaşıma gelince de bu durumların hepsinden geçti sıvı aldırdı. Sonuçlar yurt dışına yollandı vs. Ama çok şükür çocuğu sağlıklı doğdu. 
Bizim en güçlü yontemimiz dua etmek bence. 
Çözüm olmayacak şeyler için daha fazla zarar vermek bana mantıklı gelmiyor açıkçası, inşallah Allah saklar korktuğun gibi değil de hersey çok güzel ve bebegin çok sağlıklı olur
(1,931 puan)
Yaa ne güzel bir yorum olmuş ❤️ Bu yorum post sahibini sakinleştirmeye ve yol göstermeye yardımcı olacaktır eminim. Dua kaderi değiştirirmiş, ben buna çok inanıyorum. Beyni olmadan doğup şu an okula giden bir çocuğu gördükten sonra Allah dilerse olmayacak şey yok, buna inanıyorum. Tarama testleri zaten dediğiniz gibi ihtimallerden bahseder, kesin teşhis koymaz. Sırf tarama testi yüksek çıktı diye bebeğini aldıran, patolojiden de temiz sonucu gelen bir anneyle tanışmıştım burada. Sonuç fikrimizi değiştirmeyecekse, detaylı ultrason yeterli bence de.
+1 oy
(546 puan)
Benim yüksek riskli cıktı çok zor  günler geçirdim. Sıvı almayı kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bebeğin yaşadığı yere ince bir iğne olsa da hiç seyin girmemesi gerekiyor bence allah onu korumak için 9 kat korumuş onu. Benim yüksek riskli olduğu için para verip fetal dna yaptım. Temiz çıktı bu tarama terslerin mağduru oluyor herkes nedense bir kesinliği de yok. Ne olduğu belli değil ve oray riskse hic kokmayın ayrıntılı utrasonunu zamnini bekle orada sorun iyi ciksa Hicbirsy yapma. Ayrıntılı utrasona guven sadece.
0 oy
(911 puan)
Benimde 2 li temiz çıktı 3 luye gitmedim bebekte sorun çıktı normal rutin kontrolde özelde yaptırdım ayrintiliyi takip ediliyoruz su an da amniyosentezi kabul etmedim çünkü onu doktor bebegin durumda bakmak için diil de gebeliği sonlandırmak istiyorsan yaptır dedi 
0 oy
(236 puan)
Canim tabikide sen bilirsin ama banada cok teklif ettiler kabul etmedim o kucucuk cocugun kordonuna mudahele olsun istemem ama bncede bi detayli utrasyonu bekle sonra karar ver zaten detaylida yuksek ihtimalle neyin ne oldugu belli oluyir hic canini sıkma

İlgili sorular

649,207 soru

3,420,344 cevap

4,251,740 yorum

183,486 üye

...