0 oy
192 göst.
Hamilelik Alışveriş kategorisinde (78 puan)
Merhaba, artık yavaş yavaş kendi hazirliklarimi tamamlayıp hastane çantasını hazırlamak istiyorum. İlk doğumum olacak Allah nasip ederse, anne için neler alınmalı ? 

Doğum çantasına anne için neler koymalıyım sizce ?
Gebelik haftası 29+4

3 Cevap

0 oy
(492 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
2 tane gecelik & pijama takımı

Terlik 

İç camasiri (emzirme atleti almanız yeterli. Sütyen almayin ilerleyen zamanlarda lazım olur. 1.5 aylık anneyim ve hala sütyen kullanmıyorum.) 

Tesettürlü iseniz tülbent 

Depend ( külot almaya gerek yok depend kullanacaksanız. Zaten külot görevi görüyor. Depend i değiştirmede de kolaylık olur. Dikisiniz olursa eğilip kalkmakta zorluk çekersiniz. Ben normal doğum yaptım ben zorlanmistim) 

Ve ve ve kesinlikle kesinlikle emzirme yastığı. Ben en başta almadım ne gereği var. Dedim ama almadigima o kadar pişman oldum ki. Sonradan aldım ama  çok çok iyi bır şey. İlk başta memeyi tutturamiyoruz. Zaten küçücük bir bebek onu tutmak zor oluyor o çok büyük kolaylık. Emzirirken ben kolumun altına hep battaniye yastık ne varsa hep onları koydum. 

Tuvalet kağıdı havlu kağıt 

Çorap

.

Göğüs pedi almaya gerek yok. İlk zamanda fosur fosur süt gelmiyor. 3-4 güne anca öyle süt geliyor. Eve döndüğünüzde her gün ılık su ile duş alın sütünüz normale dönsün diye. İlk başta su gibi bir sıvı geliyor.

.

Süt sağma ile ilgili ben hicbirsey almadim. Mama da almadım. Sürekli mememdeydi ve iyiki öyle yapmışım. 
-Reklam-
0 oy
(477 puan)
Pijama takımı 2 takım

Emzirme südyeni 

İç çamaşırı 

Çorap patik 

Yelek 

Terlik

Hasta kilodu

Göğüs ucu kremi  

Havlu 

Açık deilseniz tülbent 
(78 puan)
Teşekkür ederim :)
0 oy
(403 puan)

Gümüş Göğüs kapağı 2hafta önce kullanck
Uzun gece pedi

Yüksek bel külot

Rahat sütyen

2 adet Lohusa geceliği 
Doğum sonrası Korse
Terlik
Çorap

Süt sağmak için göğüs pompası

Süt poşeti


Deneyimli biri olarak en lazım olanlar diyebilirim, emzirme sütyeni kullanışsız, hasta külodu yerine gece pedi uzun ped iş görüyor. Ve ilk bebeğiniz ise mutlaka gümüş göğüs kapağı bir anne için hayat kurtarıcı diyebilirim ağrısız ve rahat emzirme in sırrıdır aksi halde gğüs uçları yara olup iç çamaşırı ile her temas halinde can yanması demek bu arada göğüs ucu kremleri de bir işe yaramıyor tek çözüm gümüş kapak. 

(243 puan)
Bana da siz önermiştiniz gümüş kapağı ama benim bebeğim gogsumu hiç tutmadı yara olmasına razıydım şimdi yine tutmaz mi acaba memeyi tutmasına bir faydası olur mu acaba
(504 puan)
Çok açıklayıcı yazmışsinz teşekkür ederim, evet int fiyatları yüksek, dolaptan bakacağım, sağolun  :)
(403 puan)
Yani aslında bebek ilk doğduğunda kavramakta zorlanabilir ama çene kası geliştikçe illa büyük bir meme ucuna gerek yok benim hem göğüs küçük hemde ucu minikti ve ucunun dışında yukarı kadar ağzına alıp emebildi bu kadar detay verdim valla denemekte fayda var hiç göğüs ucum yok diye dert etmeyin çünkü bebek emdikçe uçta çıkıyor zaten:)
(243 puan)
Allah razı olsun içime su serpiliyor böyle yorum gördükçe. İnşallah bana da nasip olur bebeğimi emzirebilmek. Çok istiyorum içimde ukte kaldı ilk bebeğimdeki hataları yapmamanin hayallerini kurup duruyorum
(403 puan)
İyi düşünün iyi olsun siz denemekten vazgeçmeyin yeter ki gönlünüzce olsun herşey:)

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 674 göst.
0 oy
1 cevap 40 göst.
13 Şubat Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Tanjant (19 puan) sordu
0 oy
5 cevap 257 göst.
28 Temmuz 2023 Doğum kategorisinde Esma Alakel (33 puan) sordu
0 oy
3 cevap 264 göst.
1 Şubat 2022 Hamilelik Alışveriş kategorisinde Zeynep157 (7 puan) sordu

649,219 soru

3,420,401 cevap

4,251,820 yorum

183,489 üye

...