0 oy
153 göst.
Hamilelikte Testler kategorisinde (10 puan)
Kizlar bişey merak ediyorum. Bebeğin genetigine DNA Sina bakilmak.istendi.bebekte kalıtsal hastalık var mı gibisinden . Ancak zaten ayrıntılı ultrasona giricem yarın. Hemen hemen aynı sonuclari veriyormuş.sizce bu genetik davası gerekli mi yaptirmak mecburi mi. Yoksa ayrıntılı ultrasonda zaten her şey aynı sonuclsri veriyor mu

4 Cevap

0 oy
(169 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Canım gen testinde xx xy kromozom vs onlara bakılıyor ultrason mesela sana dese ki down sendromu olabilir vs die ( inşallah sağlıkla sıhhatle kavuşun )

 Ama genetik direk sana der şu gen de sıkıntı var ve  buna sebep olur yada   şunlara sebep olabilir 

 Sadece kan vereceksin yaptırmanı tavsiye ederim 
(10 puan)
Anladm peki madem öyle yapalım . Garantiye almış olayim.tesekkur ederm
(169 puan)
Rica ederim canım İstanbul Anadolu yakasında Zeynep kamil hastanesinde ali karaman die bir genetik doktoru var  memnunuz biz  eğer yakınsan  öneririm. Aynı hastanenin perinatoloji doktorları da iyi ben oya demirci  die bir doktora gidiyorum   muayene ultrason ile yapılıyor kadın erkek doktorlar oluyor odada ona göre bilgin olsun.
-Reklam-
0 oy
(707 puan)
Ayrintili ultrasonda uzuvlarina bakiliyor gen testinde kalitsal bir hastalik var mi genetik bir sorun var mi ona bakiliyor. Benim.ikiz oldugu icin biz gen testini yaptirdik doktorum onu onermisti
0 oy
(340 puan)
Detaylı ultrason bütün organlara, vucudu a bakar ama gen testi zihinsel veya kalıtsal hastalık olup olmadığını da bakar. Örneğin detaylıda bir sorun çıkmayıp gen testinde bir hastalık taşıyıcısı olabilir. İkisi farklı şeyler. 
0 oy
(425 puan)
Fetal dna danmi bahsediyorsunuz?
(10 puan)
Sanırım oydu
(425 puan)
Fetal dna anne kanından bebek hücreleri ayristirilip kromozom hastalıklarına bakılıyor. Down gibi bir çok hastalık. Yaptirmani tavsiye ederim çünkü detaylı ulttrasonda bunu anlayamazlar. Bende yaptırdım canim. Sonuçlar yurt dışına gönderiliyor. Benim yaş riskimden dolayı bakıldı.  Çok şükür temiz çıktı. Pahali bir işlem maddi durumun elverirse yaptirmani tavsiye ederim canım.

İlgili bir soru bulunamadı

651,259 soru

3,428,316 cevap

4,260,834 yorum

184,083 üye

...