0 oy
55 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (180 puan)
Dekavit bide gyrıferon kullanıyorum dekafit hapşırma yapıyor gyrıferon mide bulantısı yapıyor aşırı akşamlari alsam olurmu doktor sabahları kahvaltıdan sonra 3 saat sonra al bide maknezyum kulanan varmı tsk edrim
Gebelik haftası 21+5

3 Cevap

0 oy
(274 puan)
Ben magnezyum kullanıyorum, sormak istediğiniz bir şey varsa cevaplayabilirim. Mide bulantınız için geçmiş olsun o konu hakkında yorum yapamıycam ilacı nasıl kullanmanız gerektiğini doktorunuza danışsanız daha iyi olur.
(180 puan)
Maknezyum bu saattlerde aliyom 3 ilaç var 3 de saat aralığına kulan dedi doktor malum günler kısa ve ancak yetiyor maknezyum ne işe yarar
(274 puan)
25, 26. Haftadan sonra kramplar başlıyor, magnezyum kramplara ve kemik ağrılarına iyi geliyor. Ben de hem kramp başlamıştı hem de leğen kemiklerim ağrıyordu artık ağırlık bindikçe kemikler doğuma hazırlık yapıyormuş o yüzden magnezyum başladım ama ilaç içmeden her gün bir tane Kızılay marka Erzincan sade sodayı da içebilirsiniz, doktorum önermişti ama ben her gün içemiyorum o yüzden ekstra magnezyum çiğneme tabletine başladım mecburen. 29+1 haftalığım.
-Reklam-
0 oy
(2,117 puan)
Gynoferron yerine doktordan oroferon isteyin, mesela bende hiç mide bulantısı ve ağrısı yapmıyor ama gynoferon yapıyordu. Gynoyu akşam alsanız da olmaz çünkü sabah aç karnına sabah açlığıyla alınması gereken bir ilaç. Magnezyum kullanıyorum onu da akşamları alın gece uyumadan önce bacak ağrısını karın ağrısını sancılarını vs keser.
(180 puan)
Gayriferon kahvaltı yapın 3 saat sonra alın dedi aç karnına mi alıyorlar herhse
(2,117 puan)
Ama öyle çok mide ağrısı yapmaz mı ya özellikle çay da tüketiyorsanız kahvaltı da.   Aç karnına oluyor evet, bir de kahvaltıdan önce almayı deneyin. 2 senedir kullanıyorum bu hapları ben.
(180 puan)
Vala öyle dedi kahvaltı yapın 3 saat sonra ilacı alın dedi bende aç karnına alsam zarar olmaz demi içinde Hint yağı var ondan yapıyor
0 oy
(230 puan)
Banada sabah kullan dediler ama ben decaviti gündüz ferro sanolu da yatmadan içiyordum bir sorun olmadı şükür 
(180 puan)
Bende feronu alsam öyle olur mu
(230 puan)
Bir şey olmaz ben gece kullandım hatta içtim uyudum normalde iyi etkileşim olsun diye sabah aç karnına içiyorsun 1 saat sonra kahvaltı yapıyorsun. Ama mide bulantısı olduğu için gece aşıdm bir problem olmadı. Yinede aile hekiminin sorun tabi sizin kan değerlerimize göre belirlenir yada her hekimin uygulama yöntemi farklıdır. Bir arkadaşıma da aynısı verildi o hiç içmedi ondada bir şey olmadı :)

İlgili bir soru bulunamadı

656,673 soru

3,449,237 cevap

4,284,978 yorum

185,492 üye

...