0 oy
80 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (341 puan)
Gebelik icin doktora ilk defa gittiğimizde rutin olarak neler yapılır? Mesela anne adayının kilosu vs.ölçülür mü, kan tahlili yapılır mı,vitaminler hemen başlatılır mı? Ya da neler yapılır, neler sorulur doktora? 
Gebelik haftası 5

3 Cevap

0 oy
(87 puan)
folik asit yaziyor ilk randevuda. Tansiyona rutin bakiyor her randevuda bakiyor. kan uyusmazligini soruyor. esinle senin kan gruplarini soruyor. kan tabi ki aliniyor. hem vucudunda eksik vitamin var mi diye hemde beta degeri kontrol ediyor. her randevuda ultrasonla karnina bakiyor.  ufak ufak tatlı heycanların başliyor işte canim :)))
-Reklam-
0 oy
(11,286 puan)
Önce muayene eder, nelere dikkat etmen gerekir, ne yemen ne yememen lazım bunları sor, ilişki serbest mi yasak mı bunu sor. Kan tahlillerini sağlık ocağında bile yaptırabilirsin, hatta doktora gitmeden yaptır sonucu doktora gösterirsin. Antikor testi falan. 
0 oy
(33 puan)
Ben ilk gittiğimde kan idrar tahlili yaptı ultrason da baktı çok halsizim dedim vitamin verdi  enfeksiyon çıktı serum verdi size tavsiyem iyi bir doktor belirleyin düzenli aynı doktora gidin her seferinde farklı doktora giderseniz çok ilgilenmiyorlar sonra sağlık ocağı aradi oraya gittim neler yapmam gerektiğini anlattı 

İlgili sorular

650,051 soru

3,423,558 cevap

4,255,482 yorum

183,722 üye

...