0 oy
122 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (57 puan)

Selam kızlar, geçtiğimiz günlerde post açmıştım hemoroid yüzünden çok çekiyorum bir anda 4. evre olmuşum diye. Yaptığım hiç bir şey işe yaramadı. 


8 gün evde uykusuz ağrılı günlerden sonra acile geldim tramboze hemoroid yüzünden yatış verdiler. Epidural katater takıldı, belimin altı uyusturuldu, 2 gün sıcak duş tut ve şeker bastır üstüne, şeker ödemi alır dediler. 2 gün sonra geçmezse bakacağız dediler. Bu sırada sürekli nst ile takipteydi bebek. Dün en son muayene ettiler ve geçmediğini görünce kadın doğumla görüşüp acil ameliyata aldılar. 


Epidural anestezi ile ameliyat oldum, vücudum uyuşmadı nedense. Lokal anestezide yaptılar mecburen. Yüksek doz verdiler kataterden ama vücudum uyuşmam Allah uyuşmam dedi. 


Ameliyattan çıktım, beni genel cerrahi yatıştan alıp kadın doğuma yatırdılar artık orayla iş bitti gözümüzün önünde olsun diye. 


Ameliyat bitti ama gel gelelim benim lokal anestezinin etkiside geçmeye başlayınca akşam üzeri, ortalığı ayağa kaldırdım ağlamaktan çünkü böyle bir ağrı yok. Sanki 8 gündür yaşadıklarım yetmemiş gibi en başa dönmüş gibi oldum. Katateri çıkarmamışlardı ağrı yüzünden.


 Anesteziden gelip uyusturmayi denediler, tüm vücudum uyuşuyor makat kısmı kesinlikle uyuşmuyor, artık acıdan mahvoldum. Gece 11 gibi yüksek doz vurmak zorunda kaldılar. O sersemlikleve ağlamanın yorgunluğu ile uyuyakalmisim, tabiki su an yine ağrım var. 


Kızlar çok uzun oldu, öncelikle hakkınızı helal edin. Ben bir şey sormak istiyorum, nst ile ameliyat sonrası takip edildiğinde sancım çıkmıyor ama bebeğin kalp atışları her ağrı vurduğunda 180i buluyor. Çok korkuyorum, bugün 35+5im. Ciğer geliştirici istedim doktor bu hafta için geç artık ona dedi. Boyu ve kilosu 1 hafta ilerdeydi en başta, ancak 25-26. haftalardan beri 2 hafta geriden takip ediyor. Su an 2300 gram falan çıkıyor. Artık doktora yalvarma aşamasına geldim erken alın diye çünkü korkuyorum bu kadar ağrı kesici vs etki edecek diye. Erken doğum yapan var mı? Ne durumda bebekleriniz? Ya da bana ne düşüneceğim hakkında fikir verebilecek olan? Artık beynim durmuş durumda. 


Gebelik haftası 35+5

2 Cevap

0 oy
(249 puan)
36+5 te 2550 gram doğum yaptım ben k ontrol diye gittim doğuma almışlard ı  çok şükür kuveze girmedi ama benim le eşim biraz minyon tipliyiz kızımda o şekilde doğdu 
(57 puan)
Eşim biraz minyon, ben değilim. Aslında kafamda bir sürü soru işareti var, yani kilosunu pek takmıyorum ama sezeryan acısı, bu ameliyatın acısı falan derken yapabilecek miyim diye düşünüyorum bir yandan. Tabi belkide almayacak doktorlar o var. Kendi kendime hepsi bir düşünce ve korku :(

Allah bağışlasın bu arada, cevabınız için çok teşekkür ederim
(249 puan)
Amin çok teşekkürler Valla canım çok tatlıdır benim acıya hiç dayanamazdm sadece ilk kalkınca çok az ağrı hissettim  yürümeye gayret edin sonra zaten ağrı sizi ilaçlarla hafifliyo inşallah zamanında sağlıkla alırsınız yavrunuzu
-Reklam-
0 oy
(444 puan)

Geçmiş olsun acil şifalar diliyorum. Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah bebeğinizi. Endişe etmeyin bebek açısından sıkıntılı bir durum görürlerse mecburen alırlar zaten doğuma, kilosu da aşırı riskli durumu zaten geçmiş sıkıntı olmaz Allahın izniyle. Bende de dış hemoroid problemi var, gebelikte bir kere şişip ağrıdı zor geçirdim, kantaron yağı sürmüştüm hep iyi gelmişti, sonra tekrarlamadı. Doktora normal doğum istediğimi söylediğimde doğum açısından hemoroidin bir problem oluşturmadığını ama doğumda ıkınmaların hemoroidi kötü etkileyeceğini sonrasında tedavi görmek zorunda olabileceğimi söyledi ikilemde kaldım. Sizin hemoroidiniz nasıl bir durumdaydı, genel cerraha mı göründünüz onlar nasıl yorum yaptı biraz bilgi alabilir miyim rica etsem kendinizi iyi hissettiğinizde tabi. Tekrar acil şifalar dilerim<3

(57 puan)
Teşekkür ediyorum öncelikle, bende o şekilde bir ara çıktı sonra kremlerle, yağlarla geçirdim. Ben normal doğumu çok düşünürdüm ama artık net sezeryan diyorum, nolursunuz aksatmadan gidin kontrol ettirin. Sezeryan bile olsanız herhangi bir kabızlık durumunda doğumdan sonra tekrarlama riski var. Doğumdan sonra gerileme şansı da var tabiki.

Ama gerçekten gidip gösterin lütfen, inanın acısı hiç bir şeye benzemiyor. Bir günde çıktı tekrardan benim hemoroid ve genel cerraha gittim, son evreye geldiğini ameliyatsız tedavi olamayacağımı söyledi. Size ne derler bilmiyorum tabiki belki daha geri evrededir ve çözümü bulunur ama benimkinde 5 dış hemoroid oluştu ve pıhtılaşma yapmış zamanlada. Yine krem verdi ve doğuma kadar dayan dedi gönderdi.

Ağrım sızım iyice dayanılmaz hale gelince gidip acilde pıhtı aldırdım, ertesi gün diğer hemoroidlerde şişti. Sonrada bir proktoloji uzmanı buldum gittim. Kontrol etti durumu anlattı. Hastaneye yatış istedi, genel cerrahi bölümüne yattım.

Size tavsiyem internetten araştırın, iyi bir proktoloji uzmanı bulun, ona gösterin. Genel cerrahiden daha iyi iş çıkarıyorlar
(444 puan)
Doğum çok yaklaşmadan kontrole gitmekte fayda var o zaman. Teşekkür ederim cevabınız için. Ağrılarınız bir an önce dinsin bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah <3
(57 puan)
Ben teşekkür ederim güzel dilekleriniz için <3

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 140 göst.
0 oy
1 cevap 73 göst.
0 oy
6 cevap 512 göst.
0 oy
1 cevap 190 göst.

649,055 soru

3,419,788 cevap

4,251,046 yorum

183,458 üye

...