0 oy
95 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (717 puan)

Doktora gitmemr daha çok var

Ve şeker yüklemesi çok mu yüksek ne yapmam gerekiyor 

image


2 Cevap

0 oy
(87 puan)
ben yazıları okuyamadım ama sakın stres yapma.  benimde 165 çıktı. şekerli seyler yemiyorum. ne sabah kahvaltindinda nede yemek saatlerinde. pilav cesitleri makarna . hamur işleri yemiyceksin. bol bol et balik yesilllik yemen gerek. sabahta peynir yumurta sebze.  şekerli gıdaları hiç yemiyorum şuan. iki haftada normale döndü. meyvelerden üzüm ve muz gibi şekerli gıdalar da yemek yok. 
(87 puan)
ben tek yaşiyorum o yuzden frenleye biliyorum kendimi :)) sen yine de dikkat et canim. rabbim saglicakli kucagina almayi nasip etsin
(425 puan)
Açlığın iyi toklugunda iyi . Merak etme aşırı bir diyete de gerek duymaz doktorun
(425 puan)
Serife demir yazdiklarini hayretle okudum herşeye yok demişsin peki hiç şekerin düşmüyor mu senin . Benim şekerim çok dengesiz ani düşüşler oluyor bende ve o an bir çikolata atıyorum ağzıma . Şekerimi dengeliyorim . Bebeği açlıktan baygın hale getirmissin o yüzden hareketleri azalmıştır :)) ultrasonlarda bebeğinin kilo takibi yapılıyor değil mi inşallah bebeğin kilo alacak kadar yiyorsundur .
(87 puan)
hayir degil. en ufak kaçamagımda sınırda 140. 150 cikiyor. bunları ben söylemiyorum. diyetisyenin söylediği şeyler bunlar. kaçamak yaptiginda ölcüyor musun sekerini. bebegin açliktan bayılması söz konusu olmaz canim. rabbim göstermesin öyle bi sey olsa zaten skintilar cıkar.  ben riskli gebelik geçiren biriyim. herseyime dikkat ediyorum. şuan sıfır şeker bende. senin ani duşuslerin oluyormus. senin şeker yemen normal. . ben aşiri tuketiyordum. glukoz bebegin hareketlerini illa ki etkiliyor. yoksa doktorlar bi cikolata ye gel demez ultrasondan önce.  Dedigim gbi bunlar doktorun soyledikleri. dahiliyeye gittiginizde. sizi ayni zamanda diyetizyende gorecek. aynı seyleri söyleyecektir. 200 altı insulun kullanmiyor genelde. yemesine dikkat ediyor. şuan bnde gebelik şekeri dönemindeyim. asla yanlıs bi şey soylemek istemem. kendimde gecerli olan şeyleri söyledim :)
(87 puan)
tabi ki kilo takibi yapılıyor. şuan 1 hafta önde gözülüyor bebegim.   zaten anomelileri  su artışını. bebegin kilosunu şekere bağlıyorlar.  doktorum ve perinatoloji doktoru ayri takip yapiliyor bende. sizin gebelik şekeriniz yok. düşük diyorsunuz bunları bilmemeniz normal :)
-Reklam-
0 oy
(756 puan)
Benim de yüksek çıktı. Önce ilçe devlet te Dahiliye ye gittim ilçe sağlık diyetisyen den liste aldım ama onlar doğru yönlendirme yapmamışlar gebeler için neye dikkat edilir bilmiyorlar mis. Bugün Eğitim Araştırma da Endokrine göründüm hem ölçüm saatleri farklı hem de hemen yanında diyetisyen vardı yeni liste vardı öncekilerden farklı bakıyor duruma. Çok ciddi durum dedi ihmal etme diyete %100 uyman lazim dedi. Biraz canım sıkıldı hamile olup diyet yapmak zor oluyor. Zaten 2 aydır dikkat ediyordum kilo falan almadim durmadan yiyen biri değilim ama yinede de kısıtlanmak zor. Bebek te irilik falan da yok tam haftasına uyumlu çok şükür 
(717 puan)
Kaç çıkmıştı

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 246 göst.
0 oy
2 cevap 393 göst.
0 oy
1 cevap 169 göst.
0 oy
6 cevap 250 göst.

648,745 soru

3,418,719 cevap

4,249,620 yorum

183,369 üye

...