0 oy
111 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (33 puan)

Biri pozitif biri negatif birazdan doktora gidcem çok korkuyorum üzülüyorum bana dua edin

image

image

5 Cevap

0 oy
(505 puan)
Benimde igm 1.26 çıktı dr bisey demedi ne zaman gidiyorsun sen cnm
(980 puan)
Sokak hayvanlarından hatta aşısız ev kendilerinden bile uzka durmalısınız
(33 puan)
Bugün
(505 puan)
Dönüş yapar mısın dr ne dedi diye
(33 puan)
Tekrar kan tahlili verdim yarın belli olcak
(505 puan)
İnşallah bisey çıkmaz cnm
(505 puan)
Sonuç ne oldu cnm
(33 puan)
Soru paylaşıtim fotu atmıştım bakarsan sevinirim
-Reklam-
0 oy
(980 puan)
Birbirinden farklı şeyler canım onlar biri hastalığı digeri bağışıklığın var mı yok mu onu gösteriyor diye biliyorum 
0 oy
(79 puan)
Aile hekiminin çözebilecegi bi şey değil perinatolojiye yonlendirilirsin büyük ihtimalle. Allah şifa versin sağlıklı olsun inşallah bebegin.
(980 puan)
Önce bi kaç test yapılmalı diye biliyorum hastalık şuan mı var yoksa gebelikten önce mi bulaşmış diye ona göre perinatoloji ilgilenecek diye biliyorum ben
0 oy
(1,261 puan)
Canım benim bildiğim ımg ler aktif geçiriliyor öğğ ler geçirilmiş bağışıklık olanlar demek tam tersi çıkmas gerekiyor normalde sizde tam tersi olmuş ne tedavi önerir bilmiyorum ama iyi pişmiş et yemeniz lazım et yiteckeseniz kedi köpekten uzak durmalısınkz babamda çıkmıştı geçti ama gecede nasıl oluyor bilmiyorum
(1,261 puan)
Yeni gözlük kullanmaya başladım klavye harfler karışmış hep ama anlamıssınızdır ne demek istediğimi
0 oy
(192 puan)
düzenledi
Merhaba. Igg önceden geçirilmiş demek oluyor, bağışıklığınız olduğunu gösteriyor. Igm ise halihazırda vücudunuz bağışıklık üretmiş yani enfeksiyonu yakın zamanda almış olabilirsiniz demek oluyor. Igm pozitifse riskli kabul ediliyor, bebeğe geçmesi halinde kalıcı rahatsızlıklara sebep olabiliyor.

Benzer sonuçlarla süreci yaşadığım için özet geçeyim. Doktorunuz perinatologa görünmenizi isteyebilir. Bebekte kalsifikasyon veya başka anormallik var mı diye ultrasonda iyice bakıyorlar. Kan testini tekrarlayıp yine pozitif gelirse avidite testi yapıyorlar. Avidite testi enfeksiyonu ne zaman geçirdiğinizi gösteriyor. Gebelikten önceyse sıkıntı olmuyor. Gebelik sırasında geçirdiyseniz amniyosentezle plasentadan sıvı alıp bebeğe geçip geçmediğine bakıyorlar. Bu süreçte de önlem olarak antibiyotik kullanıyorsunuz. Bebeğe geçtiği tespit edilirse gebeliği sonlandırmayı önerebiliyorlar.
(192 puan)
Ekleme yapayım. Ben ilçemizdeki devlet hastanesinde ve özel laboratuvarda test yaptırmıştım, pozitif geldi. Bunun üzerine perinatoloji için büyük ve güvenilir bir hastaneye gittim. Hem devlette hem özelde testi tekrarlattım. Bu sefer negatif geldi. Önceki testlerin yalancı pozitif olduğuna karar verildi. Cihazların ince ayarları iyi yapılmadıysa yalancı pozitif çıkabiliyor. İyi bir hastanede tekrarlatın testinizi. Umarım sizinki de yalancı pozitiftir sağlıkla kucağınıza alırsınız.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 617 göst.
0 oy
1 cevap 61 göst.
0 oy
5 cevap 218 göst.
20 Kasım 2021 Hamilelikte Testler kategorisinde Cansu2752 (1 puan) sordu

651,752 soru

3,430,180 cevap

4,262,822 yorum

184,211 üye

...