0 oy
223 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (78 puan)
kapalı
Aile hekimim ve kadın doğum doktorum gynomax fitilden bebegin engelli olur dedi sizce olur mu lütfen yardımcı olun
Gebelik haftası 10+5
Kapatılma nedeni: Aynı sorunun tekrar tekrar paylaşılması yasaktır. Sorunuzu paylaşatıktan sonra cevaplanması için beklemeniz gerekmektedir.

6 Cevap

+2 oy
(1,927 puan)
Canım dünden beri aynı postu açıyorsun, kullanan arkadaşlar da onlarca cevap vermiş sana. Kendi kafandan ilaç kullandığın için vicdan mı yaptın acaba? Bak kullanan arkadaşlar varmış, doktorunun dediği gibi bir şey olsa o arkadaşlara doktorları o ilacı yazmazdı değil mi? Bu ilacı kullanan diğer gebeleri de korkutuyorsun bence. Bence biraz sakin ol artık, ilacın vermediği zararı senin şu stresin endişen verecek bebeğe Allah korusun. Kendi kafandan ilaç kullandığın için doktorlar da gıcık olmuşlar galiba sana böyle bir şey söylemişler... Dedikleri gibi zararlıysa diğer gebelere niye yazılmış bu ilaç? Ben gebelikte vitamin harici ilaç kullanılmasına karşıyım, tehlikeli bir şey olmadıkça kullanmamalı ama sen nasıl kendi kafandan ilaç kullanırsın akıl alır gibi değil... Bundan sonra dikkatli olursun artık. 
(78 puan)
Haklısınız ama kullananlar 12 haftadan sonra kullanmış ben 8 9 ve 10 hafta da bile kullandım bundan korkuyorum
(1,927 puan)
Kullanmışsın artık bu durumde ne senin, ne bizim, ne de doktorun yapabileceği bir şey yok. Hamile olduğunu bilmeden röntgen çekilen, ağır ilaçlar kullanan insanlar var, bebekleri de sağlıklı doğuyor. Seninki kesinlikle kullanılmaması gereken bir ilaç değil, o yüzden daha fazla endişelenme artık.
-Reklam-
0 oy
(835 puan)
Doktora sormadan gebeyken ilac almamaniz lazımdı şu an kimse size yardımcı olamaz. Insaalah bebek etkilenmemistir 
(78 puan)
İnşallah ama doktora gittinde şikayetimi söyledim bana ilaç bile vermedi dayanamadım o kaşıntıya acıya kullandım ben de
(835 puan)
Dayanmaniz lazımdı bebegi etkilediyse bunun dönüşü yok maalesef
0 oy
(309 puan)
Dünden beri kaçıncı postun sayamadım.Bu kadar vicdan azabı çekecekseydin niye doktora danışmadan kullandın ki ? Bu saatten sonra olan olmuş biten bitmiş burda kimse doktorculuk yapamaz. Her şey ilerleyen zamanlarda yapılacak olan testlerde vs çıkar ögrenirsin. Emin ol bu stresin daha çok zarar vericek bebege.
0 oy
(748 puan)
İlk üç ay ağrı kesici bile zorda kalmadıkca içmemek gerekiyor tam gelişim zamani olduğu için o yüzden demişlerdir son aylarda kullanınca sıkıntı olmuyor ama ilk üç ay tehlikeli Allah a Emanet olsun birşey olmaz inşallah korkma ama doktorun vermediği hiçbir ilacı kullanma parol dahi olsa
0 oy
(633 puan)
Siz kafanıza göre mi kullandınız, anlamadim
(78 puan)
Evet hamilelikden önce kullanmıştım geçiriyor mantarı diye hamileyken de kullandım
(633 puan)
İnşallah bisey olmaz canım dua et
0 oy
(449 puan)
Kötü düşünmeyin birşey olmaz inşallah hamile olduğunu bilmeden ilaç kullanan bir çok kadın var Allah'ın izniyle bir şey olmaz ama doktorunuza danışmadan ilaç kullanmayın  lütfen içinizi de ferah tutun 

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 712 göst.
0 oy
22 cevap 996 göst.
29 Ocak 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Elif2121 (1 puan) sordu
0 oy
9 cevap 501 göst.

648,747 soru

3,418,745 cevap

4,249,633 yorum

183,369 üye

...