0 oy
167 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (35 puan)
Hamilelikte sac boyasi ne zaman yaptirabilirim
Gebelik haftası 16

3 Cevap

+1 oy
(65 puan)
Hamilelik döneminde saç boyama çok sakincli. Doktorlar asla önermiyor. Saç boyasında çok fazla kimyasal var ve saç diplerinden kan dolaşımı dan filan hemen bebeğe geçiyor. Eğer uçlara yaptiracaksiniz olabilir ama. Diplere değmesin yeter.
(35 puan)
Ben komple boyamak istiyodum ama biraz daha beklicek sanirim
-Reklam-
0 oy
(369 puan)
Doğuma çok kısa süre kala yapabilirsiniz hatta dogum haftasında  öncesi kesinlikle dr onermiyor bebeğinizi rikse etmeyin 
0 oy
(166 puan)
Valla ben 6 aylık gebeyim ilk üç aydan sonra yapılabilir diyor doktorlar ben iki kere yaptım şuana kadar çok şükür birşey olmadı. Ama kapalı alanda yapmayın ağzınizi burnunuzu kapatın kimyasal solumayin.
(166 puan)
Sizin gebeliginiz riskli gebelikti belkide ben aklımdan konuşmuyorum ilk üç ay yasak dedi sonrası kimyasal solumamak ve kimyasal olmamak şartıyla yapılabilir dedi . Bence biraz günümüzde teknolojinin geliştiği açısından söylüyorum ki birazda internetten videolara bakın profesör doktorlar boya hakkında neler diyor bir bakın.
(65 puan)
Riskli bir gebeliğim yoktu gayet sağlıklı iyi bir gebelik geçirmiştim. Kimyasal saç diplerinden anne kanına ve vücuduna girebiliyor. Bebeğe de geçebiliyor. Oyuzden yasak diyor drlar. Saç derisine degdirmeden uçlara yapılabilir denmişti. Sonuçta bu kimyasal ürün ne ne olur ne olmaz bişey olmaz diyemeyiz..
(166 puan)
Bu sizin kendi yorumunuz doktorlarin yorumu bu şekilde değil. Doktorlar araştırmalar sonucunda hala saç boyası ile ilgili birşey bulamamış gebeliğe zarar verip vermediği daha tam açıklığa kavuşmamış. İlk üç ay herzaman herkeste riskli bir gebelik dönemi olduğu için de doktorlar o dönemde boyayı uygun görmemiş bu kadar yani. Zaten doktorlar ilk üç ay çoğu işlevi uygun görmüyor. Çünkü gebeliğin ilk üç ayı herzaman tehlikeli. Daha sonrası için de doktora danışıp boya yapılabilir bunda ne sakınca var yani sonuç olarak doktora danışmadan yapmıyoruz.
(65 puan)
İşte söylediklerinizle çelışıyorsunuz. Bu benim kendi yorumum değil size az önce de söyledim ben de ilk gebeliğimde iki tane doktora sordum sonuçta onlar boya yapılmasına uygun görmediler araştırdım da evet bazı Doktorlar yapabilirsiniz bazı Doktorlar yaptıramazsınız diyor yani doktorlar bile bu konuda karara varmış değil ken siz nasıl oluyor da emin bir şekilde yaptırabilirsiniz diyebiliyorsunuz ben buna şaşırıyorum yani zarar verecek mi vermeyecek mi doktorlar bile karar veremiyor o yüzden öncelik bebeği düşünerek ne olur ne olmaz deyip yaptırmamak en uygunu ben bunu söylüyorum kafama göre de konuşmuyorum.
(166 puan)
Ben niye çelişeyim. Bende doktorumdan duyduğumu ve araştırmalarım sonucunda öğrendiklerimi paylaşıyorum. Sonuçta ben tecrübe de ettim ve çevremde de tecrübe etmiş olan gebeler var.  Bende ona dayanarak böyle diyorum.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 153 göst.
0 oy
4 cevap 150 göst.
12 Haziran 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Masalinko (148 puan) sordu
0 oy
3 cevap 299 göst.
14 Nisan 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde ozlemksd (2,011 puan) sordu

649,320 soru

3,420,793 cevap

4,252,419 yorum

183,520 üye

...