0 oy
185 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (51 puan)
20+4 gün oldum en son 16 haftalıkken doktora gittiğimde 20 hafta olunca tetenoz aşısı için sağlık ocağı arayacak git yaptır dedi. Ama henüz kimse aramadı. Aşı yaptıktan sonra ağır mi geçiyor süreç nasıl ilerliyor. Bir zararı var mı acaba bebeğe veya anneye. Bazıları riskli olduğunu bile söylüyor. Yaptırmak zorunlu mu? 

5 Cevap

+2 oy
(590 puan)
Yaptırmak zorunlu değil 31 haftam bitecek beni aradılar sağlık ocağından 29 haftaliktim sağlık bakanlığı isteğe bağlı bıraktı artık ister yaptır ister yaptırma dediler doktorumda kendin bilirsin artık herşey kişiye özel steril geliyor dedi yaptırmadım bakalım 
-Reklam-
+1 oy
(1,942 puan)
Zorunlu değil canım tamamen senin tercihine kalmış. Yaptırmadan önce aşının prospektüsünü okumanı tavsiye ederim. 
0 oy
(111 puan)
Sezeryansa ol derim  bnde agrimadi da sonrasi şişti sanki biri yumruk atmış casina agrisi oldu sonrasi 
(51 puan)
İlk gebelik hangisi olacak belli değil henüz. İlk olunca normale teşvik ediyorlar genelde
0 oy
(8 puan)
Bir zararı yok.  İki aşamada oldum. Bi 22. Haftada, bi 25. Sonuçta dikiş atılacak belkide sezeryan olacaksın. Aletlerde herhangi bi küf vs varsa diye önlem amaçlı yapılıyor. Faydasi var ,zarari yok. 
(590 puan)
@minikom kesinlikle katılıyorum bir de hamilelikte böyle ağır bir aşı bebeğe etkisini düşünürsek ne derece doğru olur zararlı değil demek
(1,942 puan)
İlk dozu yaptırdım aile hekiminin baskısıyla, 10-15 gün felçli gibi gezdim. İşime ara vermek zorunda kaldım bu yüzden. Uzun  bir süre hareket etmedi bebeğim kafayı yiyordum bir şey oldu diye. Kendi doktorum profesör, ona aşı oldum dedim tepki verdi ben onay vermeden neden oldun diye. Düşünüyorum da bana o etkiyi yapan aşı bebeğime Allah bilir neler yaptı. İkinci dozu olma sakın dedi, aile hekimliği aşırı baskı yaptı ama ben yaptırmadım. Aşıdan sonra ikiz bebeklerinin kalbi duran annenin durumunu da okudum burada, o günden sonra gebelikte aşılara hiç sıcak bakmıyorum artık canım.
(590 puan)
Ablamda aşıdan sonra günlerce kolunu hareket ettiremedi ateşlendi çocuğun hareketleri yavaşladı zor geçirildiğini biliyorum bende covid aşısı yüzünden düşük yaptım her ne aşısı olursa o yüzden çok korkarak yaklaşıyoruz artık eşimle benim doktorumda hiç taraf değil
(51 puan)
Evet. Ağır geçirenler varmış. Bende çalışıyorum. Nasıl geçicek bilmiyorum. Bazıları ol diyor bazıları olma bu durum da kafa karıştırıyor. Aslında iyi olan aşılar da var ne olduğu belli olmayan aşılar da var.
(1,942 puan)
Bundan sonraki gebeliğimde asla aşı olmam. Tetanoz aşısı tetanoz olduktan sonra bile yapılan bir aşıyken, neden öncesinde yaptırıp bebeğimi riske atayım. İnşaatta doğuracak değilim, öyle olmadık bir yerde doğum yapacaksam ve paslı bir durumla karşılaşacaksam da o zaman yaptırırım aşımı ama öncesinde asla.
0 oy
(66 puan)
Daha önce hiç olmadiysaniz düşünebilirsiniz bebeği yenidoğan tetanozundan korunmak için. Benim hiç tetanoz aşım yoktu risk almak istemedim 1 doz yaptırdim bu hafta 1 doz daha olacağım.  Aşılı olsaydım herhalde yaptırmazdım gebelikte. 

İlgili bir soru bulunamadı

651,965 soru

3,430,982 cevap

4,263,685 yorum

184,266 üye

...