0 oy
379 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (102 puan)
Kızlar yarın 25 haftalik oluyorum ,6 gün kaza orucum var tutsam bisey olur mu
Gebelik haftası 25

11 Cevap

+1 oy
(37 puan)
Bu soruyu sorman bile şaka gibi. Vücudunun bebeğinin  suya ve sık sık  azar azar beslenmeye ihtiyacı var vitamine kalsiyuma ihtiyacı var bunu oruç tutarken sağlayamazsın. Doğumundan sonra tutabilirsin sonuçta neden riske atasın ki. 
(8 puan)
Tabiki de tutabilirsin canım hiç bir sıkıntı olmaz Allah'ın izniyle oruçtan önce ve sonra bol bol su iç hiç bişey de olmaz ben bir ay boyunca tutum hiç bir sıkıntı da yaşamadım bazıları tutmuyor çocuğa bişey olur diye ama hiç bişey de olmaz dert etme kendine canım
(6,103 puan)
Neye göre kime göre bu aklı veriyorsunuz siz. Gebeliğini siz mi takip ediyorsunuz. Belki sizin yüzünüzden oruç tutup bebeğine zarar verecek? Akla bak ya. Allah bile bir risk görmüş mi gebelere muafiyet vermiş. Ama yook, siz Allah'tan da iyi bilirsiniz en çok Müslüman sizsiniz. Tövbe haşa.
Silin bu yorumu kimseyi de kafanıza göre yönlendirip vebal almayın. Anne de bebek de zarar görürse bir ömür yakanızda gezer vebali.
-Reklam-
+1 oy
(22 puan)
Tabiki gücün yetiyorsa tutarsın ara ara tutmanı tavsiye ederim 
+1 oy
(11,280 puan)

Bu sorunun cevabını doktorundan alırsın sadece. Hiçbir gebelik aynı değildir. 


Tutanlar olabilir onların bünyesi sağlamdır. Ben 1 saat geç kahvaltı yaptığım için kaç kez baygınlık geçirdim, şeker düşüklüğünden. 
+1 oy
(63 puan)
Ben de tutulur diye biliyorum doktorlar annenin herhangi bir sağlık problemi yoksa diye şart koşuyor. Ama ne kadar mantıklı bilemedim yani bu dönemde insan kendinden çok bebeği düşünüyor
+1 oy
(72 puan)
Ya lütfen  şu an vücudumuza en iyi bakmamız gereken bebişleri beslememiz gereken an doktorunuza danişmadan bir şey yapmayın yazık cünkü minik bebislere
0 oy
(486 puan)
Valla benimde oğlum için adagim vardı 7 günlük orucum hamile kalınca kaldı maalesef gebelikte nasıl bebeği sabahtan akşama kadar aç birakacaksin ki ve günah diil hamileyken oruç tutulmazz
0 oy
(57 puan)
Bende 3 gün tuttum bir sıkıntı yaşamadım saat 3 civarı sadece susadım oda gün içinde su içiyorum alışkanlik kolay geçti bir hastalığınız şeker tansiyon vs. Yoksa tutabilirsiniz.tabi yinede doktorunuza danışın kaza orucum var  oruç tutulabilirmi bir sakınca varmı gibisinden net cevap verecektir.
0 oy
(756 puan)
Bebek bizim midemizden değil kandan besleniyor yani depolardan oruç tutunca bebek besinsiz kalmaz. Sen kendi durumuna bak şeker tansiyon yoksa aşırı halsiz kalmazsan baş edebiliyorsan tut. Akşam ve sahur öğünlerine dikkat et beslenmene dengeli şekilde beslendikten sonra sorun olmaz. 1 aylık bir süreç te değil zaten 6 gün demişsiniz 
0 oy
(665 puan)
Ben 26 dayım annemle konuştum en azından ramazanda doğuma kadar nasıl yapabilirim diye  annem gece uyanık kalırsın sabahtan akşama uyursun dedi tansiyonum çok düşüyor normalde o yüzden zaten bebek vücudumdan herşeyi besleniyor o yüzden hiç 2 kişilik yemedim kendim 2 kilo aldım bu zamana kadr zaten ilk aydan 9 kilo vermiştim kusmaktan şuan 2 kilo geri aldım zaten midem fazla yemek yemek istemiyor sanki bebek midemi tok tutuyor aslında tutsam belki ben bile şuan borçlarımı tutabilirim gibi geliyor
–1 oy
(90 puan)
Hiçbir sıkıntı olmaz ben 6 aylık hamikeyken Ramazan'ın hepsini tuttum çocuk içinde çok faydalı birşey şimdi de 3 aylık hamileyim kazalarimi tutuyorum hurman varsa sahurda ye bide süt iç bol su iç Allah'a tevekkül et hiç bir sıkıntı yok tam tersi vücut temizleniyor bebiş için çok faydalı 
(6,103 puan)
Neye göre kime göre bu aklı veriyorsunuz siz. Gebeliğini siz mi takip ediyorsunuz. Belki sizin yüzünüzden oruç tutup bebeğine zarar verecek? Akla bak ya. Allah bile bir risk görmüş mi gebelere muafiyet vermiş. Ama yook, siz Allah'tan da iyi bilirsiniz en çok Müslüman sizsiniz. Tövbe haşa.
Silin bu yorumu kimseyi de kafanıza göre yönlendirip vebal almayın. Anne de bebek de zarar görürse bir ömür yakanızda gezer vebali.
(90 puan)
Siz bu akli nerden alıyorsunuz acaba açın biraz kitap okuyun orucun vücuda verdiği faydalı okuyun bide rabbim hamileyi muaf kılmış olabilir ama bu hiç tutmayacak anlamına gelmiyor kendini iyi hissediyorsa tutabilir ki anneye ve bebeğe faydasi olduğunu kitap okursanız oğrenirsiniz
(6,103 puan)
Siz kafayı sağlam bulandırmışsınız. Geçmiş olsun.
(90 puan)
Sizede
–1 oy
(99 puan)
yeniden gösterildi
Canım benim hiç bir şey olmaz bundan emin olabilirsin. Benim bi önceki gebeliğimde kalamam vardı bebek düşebilir demişti doktor. Bende okuduğum bi doktorun (Aidin salih) kitabında bahsettiği gibi oruç tuttum hatta 3 günlük açlık orucu tuttum sadece su içiliyor bu oruçta. Rabbimin mucizesi benim daha ilk gününde kanamam durdu. Muayeneye gittiğimdeyse bebeğimin hızla büyüdüğü normale geldiğini ve rahme tutunmayı başardığını gördüm. Dayanabiliyorsa bünyen kesinlikle sıkıntı olmuyor ama eğer dayanamıyorsan tutma tabiki. Sen kendini bi dene bi gün tutarak sonra baktın herşey güzel gidiyor tutarsın kazalarını. 

Ki ben şimdiki gebeliğin 15. haftasındayım su dahi içemiyorum kusmaktan hiç bi şey yiyemiyorum iştahsızım oruç tutuyorum o yüzden çoook rahatım. 

Fıtrat gereği bazı hamilelerin bulantı ve kusmaktan iştahsızlığının olması aslında Rabbimin büyük mucizesi. Bedenimizi aç bırakarak bebeğinizin daha sağlıklı gelişmesini sağlıyor. 

"Anne aç kaldığı müddetçe, kanında besin ve oksijen yetersizliği meydana gelir. Bu durumda cenin yeterli besin ve oksijen sağlayabilmek için aktif bir şekilde hareket etmek zorunda kalır. Bu hareketlilik ceninin kan dolaşımını hızlandırır. Bu şekilde bebeğin vücudunda çoğalan kan yeterli miktarda besin ve oksijen taşıyarak bebeğin organlarına ve sistemlerine dayanıklılık ve kuvvet kazandırır. Bir başka deyişle, bebeğin aktif hareketleri onun fiziksel olarak sağlıklı gelişmesine sebep olur. Böylece annenin açlığı bebeğe sıhhat kazandırır. Bununla birlikte annenin yapacağı herhangi bir hareketli iş, spor veya nefes kontrollü egzersizler de bebek üzerinde aynen açlık gibi tesir eder."

 Dr. Aidin Salih 
(102 puan)
Biliyomusunuz bugün oruç tuttum normalde hareketli degildi bebek bugün çok hareketliydi.
(99 puan)
İnanırım.. Çünkü bu bi mucize. Rabbim bünyemize göre ne olması gerekiyorsa onu yaptırıyor. Devam edin kendinizi kötü hissederseniz ara verin ama gerçekten oruç bebeğin gelişiminde mükemmel bi mucize.
(6,103 puan)
Aidin Salih'i iyi araştırın bir sürü yalan yanlış yönlendirmesi var. Kendinizi de bebeğinizi de riske atmayın. Hele de emin olmadan başkasının sağlığına yönlendirmede bulunmayın.
(99 puan)
Ben şimdiye kadar her tedavisini yaptım ve sağlık sorunlarım daha da azaldı daha da sağlıklıyım

İlgili sorular

–1 oy
10 cevap 267 göst.
25 Mart 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Sevgiiiii (3 puan) sordu
0 oy
22 cevap 416 göst.
7 Nisan 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Eeeww (276 puan) sordu
0 oy
19 cevap 468 göst.
0 oy
4 cevap 303 göst.
3 Mayıs 2019 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Kurt (96 puan) sordu

649,718 soru

3,422,359 cevap

4,254,180 yorum

183,628 üye

...