0 oy
287 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (1,279 puan)
Kızlar bugün cinsiyet öğrenmek için hastahaneye gittim. Maalesef yine kese etrafında kanamalar oluşmuş,12 haftada yoktu geçmişti.neden böyle oluyor bunun sebebini bilen var mı? Tekrar moralim bozuk olarak döndüm eve günde üç kere progestan kullanmam gerekiyormuş. Geçse bile tekrar başlıyor çok sinir bozucu ne zamana kadar böyle devam edecek acaba ?
Gebelik haftası 13+5

3 Cevap

0 oy
(2,088 puan)
Çok geçmiş olsun kuzum, oğlunu sağlıkla al kucağına, bu haftaya kadar geldin sürekli yata dinlene, yine yata dinlene 20. Haftaya kadar gelirsin progestan da kullanıyorsun, strese girme, moralini bozma bu stres kanama alanından daha çok zarar verir sana.
(1,279 puan)
Ayy yoruldum inan bu kanama alanından canım ya,neden kaynaklı olduğunu da söylemiyorlar,işe bile gitmiyorum full evdeyim dinleniyorum yani daha ne yapayım da geçsin bilmiyorum artık yoruldum cidden hamileliğin başından beri yüreğim ağzımda yaşıyorum:))
(179 puan)
Al bendende o kadar vallahi sabır etmemiz lazım demekki benimde 15 haftadan beri var progestan kullanyorum ama gecmiyo yatyorum sürekli banada nedenini soylemiyolar yarın tekrar başka bı hastaneye gidicem ben şuan 20 haftalık oldun inşallah sağlıkla atlatırız
(2,088 puan)
Çok zormuş hamilelik, bir daha yapar mısın deseler asla derim, seni çok iyi anlıyorum, bende son 2 haftadır şekere bağlı sıkıntılar çıktı, harici bir şeyimiz yoktu rabbime bin şükür ama işte insan korkuyor, sürekli tedirgin oluyor, karnımız da bir can var, bir de tamamen bize emanet, ay uf yeter de diyemiyorsun, ben çok enerjik bi insandım, enerjim yerler de, sürekli yatıyorum hareket etmem lazım biliyorum kolumu kaldıracak halim yok. Seni çok iyi anlıyorum, bütün yabancı dizileri bitirdim netflix beni artık çevrimdışı yapacak :)) sen gönlünü ferah tut, kanama alanı olabilir şu 20. Haftaya çok az kaldı onu da atlat Allahın iziniyle devamı gelir. 20. Haftadan sonra artık bebek düşük değil, erken doğum olarak adlandırılıyor, 13 hafta kendine dikkat ettin, hiçbir şey olmadı, yine Allahın iziniyle aynı dikkatle devam edersen bir şey olmaz.
(1,279 puan)
Gerçekten insanı strese sokuyor bu durum üç yerde tekrar kanama var ilişkiden kaynaklı mi diyorum yok ondan olmaz daha bebek büyümüş diyor neyden diyorum bişe demiyor. Yani kanama geçmesine rağmen ben yine gece bir kere progestan alıyordum. Şimdi üçe çıkardı bakalım umarım bu kez geçer. Sen baya gelmişsin canım maşallah inşallah gecmistir de artık kurtulursun şu stresten hayırlısı inşallah.
(1,279 puan)
Ahaha sesli güldüm vallahi aynı durumdayım sabah akşam iş güç yoğun bir tempo halindeyken 7/24 yatan bir insan haline geldim.enerji yok olsa da bişe yapacak olsan direk kanama alanları oluyor :)) hayırlısı artık kuzum ne diyeyim vardır bunda da bir hayır umarım 20 haftadan sonra en azından stressiz bir hamilelik geçiririm çünkü gerçekten yorulduğumu hissediyorum.ama bunada şükür rabbim olmayan herkese nasip etsin stresi bile güzel
(2,088 puan)
Ahahah enerji yoksa olsa kanama alanı valla o kadar haklısın ki ben de sana aklımın karıştığı bir şeyi sorayım, 2 hafta önce kontrolüm vardı, doktora gittim, bundan 2 hafta önce de kanama denemeyecek kadar ufak bi leke vardı  iç çamaşırım da ama kırmızı kan ile alakası yok içim rahat etmedi doktora gittim, doktor çıkmış doğumhaneye yönlendirdi, hiçbir sorun sıkıntı çıkmadı. Şimdi kontrol zamanı geldi, gittim 2 hafta önce doktor bana dediki, ilişki yasak, ağır kaldırma, mümkünse ıkınma dahi dedi, neden bu kadar ağır ıkınma dahi denecek kadar dedim bir problem mi var bebek de eşiğinde dedim, yok kanamam var dedin bir de bebeğin hareketini aşağıda hissettin ya ondan dedi, tamam dedim sağolun teşekkür ederim, yeterki bebeğim iyi olsun, yapmıyorum zaten hiçbirisini, çıkarken dedimki dişim çok ağrıyor çektirebilir miyim, tamam onay vereyim çektir sen dişini dedi, bir de üstüne bana kan sulandırıcı aspirin verdi. Söylediği şeyler ile yazdığı ilaç ve verdiği onay bana çok alakasız geldi, bir tek ben mi böyle düşünüyorum, doktorumu değiştireceğim diyince burada şey denmişti sanki diğeri izin mi verecek, konum o değilki, söylediği ile uygulattığı biraz farklı oldu, sen ne düşünüyorsun bu konu da ben mi evhamlıyım acaba
(1,279 puan)
Kuzum sana önceden de demiştim ben 7 haftada bende de ilişki sonrası bir damla kanama olmuştu içeride doktor baktı acilden,hiçbir problem yok kesede bebekte kanama alanın bile yok dedi.kanamayi gösterdim resim çekmiştim biz buna kanama bile demiyoruz dedi.dışarı çıktık böyle durumlarda yatış veriyoruz kesin yatmaniz gerekli hastanede yer yok diğer hastahaneye gidin direk yatısın yapılsın dedi şok oldum yüzüne bakakaldım.içeride farklı dışarıda farklı konuştu yatış istemiyorum dedim.eve geldim bazı doktorlar cidden çok garip, kanaman öyle basit şeylerden kaynaklı ve benve hiçbir problem yok doktorun abartmasi tamamen, dişini çektirmene nasıl izin vermiş oda garip morfinsiz cekemezler morfin almakta hamilelikte bilemedim tehlikeli yani, çektirdin mi dişini,buradaki insanlarda garip sanki ağır kaldırmaya ilişkiye çok merakliyız bayanalr olarak olsa da olur olmasada olur yani bebek için gerekirse 9 ay boyunca olmayacak bir anne bunu dert mi eder yani saçmalık, sen boşa kafaya takıyorsun kuzum tekrar bir doktora tabiki görün doktordan doktora çok fark var,ve kan sulandırıcı ne alaka ona da bir anlam veremedim onu da kullamma farklı bir doktora danışmadan canım, bir damla kan geldi diye kafasına göre kan sulandırıcı başlayamaz ki,ben kan pıhtılaşmasindan şüpheleniyordum doktora dedim sonuç çıkana kadar kan sulandırıcı başlarsanız benim içim hiç rahat değil kafamıza göre başlayamayiz ki buda bu kez senin için problem olur kanı normal birine kan sulandırıcı başlanır mi dedi.senin doktorun kafası güzeldi bence hiçbir dediğine uyma farklı doktora görünmeden
(179 puan)
Rabbim hepimize şifa versin bu mübarek günde inşallah İnanlı bı farkı yok yani yani bebek hareketleride azalma olunca o kadar korkuyorum acaba birşey mi oldu neden azaldı neden böyle oldu diye diye kendimi strese koyuyorum yani doktorlar bı sorun yok demeyeje kadar anladım ki kimsenin içi rahat etmicek
(2,088 puan)
Plt değerim yüzünden kan sulandırıcı başladı ama eğer erken doğum riskim vardı ise buna başlaması normal mi şuan ben ona takıldım bir de diş çekimi erken doğumu da tetikliyor, ay valla içimi ferahlattın, ben doktorumu değiştireceğim, eşim çok anlamaz böyle şeylerden normal de kendisi söyledi, ne anlattığı belli değil değiştirelim açık açık konuşan doktora gidelim dedi, bu cumartesi başka doktora gideceğim, ne olur dua et bana.
(2,088 puan)
Zehra hanım Allah  yar ve yardımcınız olsun, Allah ikinizin de yolunu kolaylaştırsın, hayırlı kandilleriniz olsun inşAllah. Ben 25+3deyim, bebekler sizin haftanız ve bu haftadan 30a kadar düzensiz hareket ediyor. Hiç canınızı sıkmayın 2 günde bi pıt pıt yapsın bu ara yeter size.
(425 puan)
Kanama varsa kan sulandirici nasil kullanılıyor çok ilginç kanamayı artırır kan sulandirici çok sakıncalı bir durum .
(2,088 puan)
Olgun42 size de çok saçma gelmedi mi, kanama dahi değil nokta kadar kahverengi leke yakınlarıma attım normal bu sen yine de doktora git dediler, doktora gitti bana mümkünse ıkınma dahi dedi ama aspirin başladı, sizce de ters değil mi yani
(1,279 puan)
Hemen değiş hemde hiç vakit kaybetmeden dualarım seninle bu mübarek günde canım yüzmüş kuyruğuna gelmişsin Allah'ın izniyle hiçbir şey olmaz korkma. Allah yardımcın olsun inşallah gidince bana da haber et bu doktor tamamen farklı şeyler söyleyecek bak gör buraya yazıyorum.
(2,088 puan)
Bu cumartesi gideceğim Allahın iziniyle de yazacağım sana da dilerim buraya yazan bildiğim bilmediğim bütün hamilelerin annelerin anne adaylarının Allah yolunu kolaylaştırsın, 9 ay su gibi gelsin geçsin, hepiniz için tek tek dua edeceğim, bir de panik atak hastasıyım çok düşünüyorum siz de bana dua edin lütfen, hayırlısı ile güzel haberler alayım.
(425 puan)
Tabiki de ters.  Bende 13 haftalikken kanama yaptim. Hemde bardaktan boşalır gibi.pihtili hemde. Bir gün yatış yapıldı.  1 ay lekelerim vardi gunde 3 kez progestan ve igne 4.hafta ağızdan kestik vajinadan progestan. Ve 2 hafta daha bekledik kanama tam kesildi ve aspirine başladık.  Doktorum kanama bitmediği sürece aspirine baslamayiz dedi. Doktorunu değiştir kesinlikle bebege zarar verebilirsin canim. Aspirin kanı sulandiriyor ve kanama varsa dahada artırıyor.
(1,279 puan)
Ikınınca öyle hopp çıkacak mıymış çocuk tövbe yarabbim :)) keşke doğurmakta böyle kolay olsa, abart biraz daha abart deseydin doktoru görmeden kıl oldum :) takma hiç vallahi diğer doktora git boşa stres yapmışım diyeceksin
(2,088 puan)
Madem riskli bir durum yok, her şeyi yasaklayıp ıkınma dahi diyor, sanki bebek doğum kanalına girdi, ıkınsam çıkacak mı, sorun var mı diyorum yok diyor madem her şey yasak o zaman kan sulandırıcının acelesi mi vardı..çok teşekkür ederim allah razı olsun gönlümü ferahlattınız, kendim paranoyaklaştım iyice Allah razı olsun, Allah sizin de gönlünüzü ferahlatsın.
(1,279 puan)
Yok sen paronayak değilsin annelik iç güdüsü kaybetme korkusuyla aklına binbir türlü şey geliyor ister istemez bide doktor üstüne basa basa saçma sapan yasaklar koyunca iyice korkmuşsun ama hiçbir şey olacağı yok az kalmış kontrole hele bı gitte hayırlı haberlerini bekliyorum.
(425 puan)
Bakin hanimlar herkes kanama yapabiliyor .Her kanama düşük anlamına gelmiyor. Kese iyiyse bebekte iyiyse rahim ağzı kalinligi iyiyse ve Rahim ağzı uzunluğu yeterliyse düşük oyle kolay kolay olmuyor. Bunlar en önemli belirtiler. Kan sulandirici ise şekeriniz varsa ve kanda pıhtılaşma varsa onun için veriliyor. Benim şekerim var bana o yüzden verildi. Kulaktan dolma yalan yanlış bilgileri dinlemeyin. Doktorunuz size istediğiniz açıklamayı yapmıyorsa doktor değiştirin. Hiç uğraşmayın. Oyle ikinma ile cocukda gelmez. Gelmesi için rahim ağzının açılmış olması gerekiyor. Doğum belirtileri olması gerekiyor. İyi bir  doktor tercihi yapmalisiniz
(2,088 puan)
Çok haklısınız. Bebeğim şekere bağlı hafif kilolu, bebeğim sağlıklı, kesemiz ve suyumuz da iyi. Rahim ağzı uzunluğum sınır da falan değil 30, şekerim var beraberinde de plt değerimde sıkıntı var çocukluğumdan beri ama bence asprini erken başladı. Ebe ile konuştum, ebe dahi doktorun sana gerekli açıklama yapmıyorsa doktorunu değiştir dedi, bende öyle yapacağım başka doktora gideceğim. Bu doktora herkes çocuk düşürtüyor biz memnun değiliz gitme dedi, ben gittim memnundum ta ki 23. Haftaya kadar, idrar enfeksiyonum olduğu halde durumu önemsemedi oradan kıl olmuştum bu da tuzu biberi oldu.
(425 puan)
Gecmis olsun canim . Bende 18.ci haftada başladım aspirine ve doktorumda prof o yüzden ona güveniyorum.seker hastalari risk o yüzden ne kadar erken baslanirsa o kadar iyi. Haaa demeyi unuttum aslinda ben 13. Haftada başladım aspirine kanama yapınca kestik 18 .ci haftaya kadar. Ben daha erken başlamış oluyorum o zaman
(179 puan)
Kan sulandırıcı cidden sakıncalı bence başka doktora gorunmen daha iyi bazıları o kadar deişik cevaplar veryoki ben çözemiyorum mesela ben hastaneye gittim bakyo dooktor bana soruyo diyoki plesantayla ilgili bı sorunun varmı ? Dedim onu siz bana diceksiniz bana birsy denilmedi yabi bazen onlar bilinçsiz şekilde bakyolar
(425 puan)
Zehra hanım hanımefendinin hem şekeri hemde pıhtılaşma sorunu var o yüzden doktor başlamış.  Sağlıklı bir gebelik yaşayana sakıncalı olabilir ama bizim gibi şeker olanlar erken başlıyor malesef
(179 puan)
Hayırlısı olsun inşallah canım Allah şifa versin inşallah
(1,279 puan)
İrem birşey sorucam sana,dün ben cinsiyet için gittim ya doktor bana plesentada ayrılma alanları var kanama var demiş ben o an heyecanla bu dediğini anlamamisim eşim video çekmişti akşam izleyince fark ettim.sonda da dinlenme ile progestan ile geçer inşallah demiş ama netten araştırmama göre ayrılan alanın tekrar kapanma gibi bişe söz konusu değilmiş,fikrin var mı bu konuda tehlikeli birşey ki şimdi de buna taktım? :(
(2,088 puan)
Kuzum şimdi biraz araştırma yaptım, kanama yaparmış ayrılmış olması senin de kanaman vardı, kanama alanları da bununla alakalı sanırım senin, plasenta erken ayrılmış olabilir hayatım ama bu durum plasenta durumuna göre değerlendirilmiş doktor seni eve gönderip, sıkıntı yok zamanla düzelir dediyse bence doktoruna güven, demekki plasentanın durumuna göre değerlendirdi, yoksa riskli bir durummuş bir de özel hastane seni yatırmak için elinden geleni yapardı demek ki sıkıntı olmayan ve düzelecek olan kategoridesin, sen içini ferah tut, şöyle bir hafta yada 1 aya düzelmiş mi diye bi git sen tekrar eğer çok aklına takıldıysa başka doktora da gidip risklerini öğren.
(1,279 puan)
Gidicem 7_8 güne kadar tekrar aynı doktora ama içime kurt düştü ya yine,orada duymadım duysam sorardım en ince ayrıntısına kadar,dikkat etmemiştim normal kanama alanlarından sandım. Umarım kötü bişe olmaz dua et .
(2,088 puan)
Bu doktorlar hiçbir şeyi biz sormadan detaylıca anlatmıyor ya sinir krizi geçiresim geliyor, çok ciddi bir durum olsaydı inan bana seni gerekli şekil de uyarırdı. Sen gönlünü ferah tut, hepsi stres kadar tehlikeli olamaz.
(1,279 puan)
Moralim nasıl bozuk anlatamam:( ben nasıl anlamadım orada bu dediğini asıl kendime kızıyorum ama dediğim gibi üstüne çok durmadı tehlikeli tehlikeli diye beni korkutmak için mi söylemedi bilemme ama sonda da kanamalar düşüğe sebep olmaz demi diyorum progestan istiharat ile duzelicek inşallah kontrol altında olacaksın diyor.bilemedim bir hafta geçmez şimdi bana
(2,088 puan)
Hiç moralini bozma, ben çok kötü zamanlardan geçti, önce anneanne vefatı, anksiyete krizleri, şimdi de dedemin kanser olduğunu öğrendim, bana bu stres öyle bir yansıdıki gebelik şekeri çıktı, herşeyi kendimize kendimiz yapıyoruz, bazen doktorların yetersiz açıklaması da bize bunu yapıyor, Allahın iziniyle hiçbir şey olmayacak, sana hamilesin dedim, hamileydin, erkek dedim erkek çıktı, güven bana hiçbir problem olmayacak, dile kolay 13. Haftaya geldik, hissediyorum ben bebeğini sağsalim kucağına alacaksın, sadece biraz sabır, doktor sana progestan dinlenme dediyse vardır bi bildiği yoksa ne diyorlar serklaj falan atarlardı sana, bi hele bakalım senden güzel haberler bekliyorum.
(1,279 puan)
Hayırlısı kuzum Allah razı olsun hep içimi rahatlatiyorsun bakalım artık gelen Allah'tan deidgin gibi boşa stres hep rızkı var öyle yada böyle gelecek bu dünyaya zaten, çok geçmiş olsun dedene de çok üzüldüm canım rabbim şifalar versin sen hamilesin çok üzülüp kafaya takma.aglama da sakın
(2,088 puan)
Söylediğin gibi, bende senin bu cümleni seviyorum, her şey Allah'tan, dedemin kanseri kötü huylu ömrü sayılı diyorlar, eşini toprağa 4 ay önce verdi, ağlasam da ağlamasam da hiçbir şey değişmiyor ama içime attıkça strese giriyorum, sen sakın stres yapma öyle yada böyle olan olacak, çok düşünsek de, kendimizi hırplasak da sonuca hiçbir şekilde engel olamayacağız, bana kalırsa öyle böyle bu bebek anne kollarına gelecek gibi, o güçlü bi erkek annesi, benim oğlum gibi, aslan.
(1,279 puan)
Hamileliğin herşeyini çekmeye razıyım valla, ama şu bebeği kaybetme korkusu bir geçsin bana yeter, mide bulantısı hiçbir şey bu kadar beni bunalıma sokmuyor,normalde evde işte ne sorunum olursa olsun bebeğim için stres yapmıyorum bir kulağımdan girip diğerinden çıkıyor ama konu işte bebeğe gelince düşünüp duruyorum elimde olmadan. Rabbim canlarına sağlık versin sağlıkla gelsin bebislerimiz inşallah. Hayatım insanım vadesi dolunca genç yaşlı bakmıyor ki bakarsın kanser olan yaşlı olan ölmüyor gencecik fidan biri ölmüş,ablam verem oldu o kadar üzüldük bir sene onunla uğraştık birşey olacak korkusuyla hastahanede geçti hep günlerimiz atlattı şükür çektikleri de günahlarına kefaret, hastalık günahlara kefarettir kanser de kolay bir hastalık değil, dedenin günahlarına kefaret olsun inşallah.
(95 puan)
Benimde size sorum olacaktı 1 ocakta acile gittim kese etrafında kanama mevcut dedi az bı şey hemen progstan ilac yazdı o gün almadım 12 ocakta kadın doğum kontrol  m vardı Dr baktı bsey demedi ben sordum kese etrafında kanama varmış geçmiş mı bı şey demedini,z dedim Dr ha evet var biraz dedi bebek kalp atışı var dedi çıktım tekrar geri girdim iç eri dedim acildeki ptogastwn ilaç vermişti alamadım bı sorun olurmu sekreterine yaz dedi çıkışta receteni al dedi kararsız kaldım ilacı kulnsam mı acaba diye madem kötü bı durum m var niye ben söylemeden yazmadi ve madem yazmadı gerek mı yoktu acaba çok kararsız kaldım
(1,279 puan)
Progestanın bir zararı yokki benim kanama durunca bile doktor yine de sen devam et progestana faydası var zararı yok demişti, demekki o kadar ciddi kanamalar değil keseden uzaksa ve azsa ciddiye fazla almamıştır ama siz ilacı ihmal etmeyin alın fitil olarak kullanın,ihmale gelmez kanama artar keseye ulaşırsa keseye de zarar verir bebeğe de,doktorlara bakmayın siz bazıları baştan savma peşinde ama sizinde bunca zaman kanamayı duyup kullanmamanız bile hata acilen başlayın derim ben geçmiş olsun.
(95 puan)
Teşekür ederim cevabiniz icin
(2,088 puan)
Elif Hanım, progestanı mutlaka kullanın bana vermeseler dahi kullanmak istiyorum ben, o kadar güveniyorum o ilaca, ihtimal etmeyin, doktorunuz da gerekli görmüş kullanın o ilacın hiçbir zararı yok.
(2,088 puan)
Kuzum ben doktordan çıktım, doktorumu değiştirdim, iyiki değiştirmişim gerçekten, dedi ki bebeğin gelişim olarak önde iri bebek, tek sıkıntısı sezeryan olursun normal doğum olmaz ama çok üst sınırda da değil dedi, gebelik şekerin var ama bu suyun artışı olduğu zaman riskli dedi, suyun da sınır da yediklerine dikkat et dedi, plasenta ile alakalı hiçbir problemim yok ama rahim ağzı uzunluğu biraz kısalmış oda sınırdaymış erken doğum olabilirmiş ama öyle bi riskim yok şuan progestana devam, şekerin de ilaç başlayacak kadar yüksek değil dedi diyete devam dedi. Gerçekten içim rahatladı böyle tane tane anlatan doktora kurban olayım.
(95 puan)
İlaç için hiç bir bilgi m yoktu Dr da bsey demedi yani ben demsem kesede kanama olduğunu bile söylemedi o yüzden korktum ilaç sonuçta yan etkisi olur diye resim ekliyrum bumu bahsettigijiz
(95 puan)
Resim  eklenmedi
(2,088 puan)
Siz isterseniz post açtın oradan da bakalım ama eğer doktor eski reçetelerinize baktıysa orada progestano görüp, bilgin var diye söylememiştir yada ciddi bir boyutta değildir.
(95 puan)
Hayır bakmadı zaten bilgisqr başında sekreter i oluyor ultrasona baktı bı şey d mdi bn söyledim öyle söyledi bana bnm randevu aldığım uzman Dr ama daha gördüğüm yok post acacm bakarsiniz
(1,279 puan)
Oyy irem ne kadar sevindim kuzum anlatamam çok şükür bak ben sana söyledim birşey yoktur doktorun patavatsizligi diye millet ne kanamalar yaşıyor hamilelikte her ay adet gören var kimse skntı yaşamıyor da bir damla kanamaya ıkınma,ağır kaldırma sanki Allah korusun bebek düştü düşecek,ohh iyi iyi içim rahatladı bennn demiştimmm demeyiii sevmemmmm amaaaa ben demiştimmm:)) olsun sezeryan olsun kuzum ne olacak hayırlısı ile sağlıklı gelsin de önemi yok atlatırsın ameliat gibi düşün bir haftalik ağrıli bir süreç ama doğum sancısı yok,bebeği kucagona alınca zaten unutursun acını bile gelip geçer şimdilik belkide tahminde bulundu normal bile doğarsın hiç belli olmaz. Gözün aydın olsun.
(1,279 puan)
Yan etki bazı insanlarda yapıyor bende hâlâ yapıyor,mesela sabah uyandım aldım progestanı şuan halen yataktan kalkamıyorum gözlerim zor açılıyor bir süre böyle oluyor kendime geliyorum ama başından beridir bebeğim için çekiyorum mecbur yan etkisi de olsa kullanicaz sabredicez yapacak bişe yap belki de sizde hiç yapmaz bile hemen başlayın hiç vakit kaybetmeden progestann 200 mg vermiştir büyük ihtimalle beyaz onu fitill olarak alacaksın ağızdan alırsan çok k fazla yan etki yapar.
(95 puan)
Benim 100 mg post açtım ekledim
(1,279 puan)
Tamam yorum yaptım orayada dozu da düşük hiçbir şey yapmaz canım gebelikte en masum ilaç herkese veriyorlar.hemen başla araştırmayı bırak doktor veriyrosa vardır bir bildiği bebeği riske atma kanama hafife alınacak bişe değil düşükler işte o kanamanın zamanla artması ile oluşuyor.
(95 puan)
Teşekür ederim
(2,088 puan)
Valla çok sevindim, bu rahim ağzı uzunluğu korkıttu beni biraz oda 2 haftada sıkıntı olmadı Allahın iziniyle yine olmaz, 30lu haftalara erişeyim yeter bana 26 oldum 4 haftam kaldı, şeker içinde dilkat et dedi diyetisyene gidicem dikkat edersem uzak kalırsam allahın iziniyle hiçbir şey olmaz korkutmadı beni o konu da. Sezeryan istiyorum zaten kuzum panik atağım var ya normal doğum da atak geçirirsem tansiyonum yükselir bebeğe bir şey olur diye sezeryan istiyordum doktor da çok şükür normal diye diretmedi sezeryan olsun dedi çok içim rahat valla progestanı ağızdan alıyordum alttan alayım.
(1,279 puan)
Ağızdan aldığım zaman acillik oluyorum ben canım etrafı çift görüyorum baygınlık geçiriyorum,bide son gittiğimde doktor dediki ağzından alıyorsan alttan al hem öyle daha iyi etki eder hemde yan etkisi az yapar,alttan daha etkiliymis yani,maşallah canım yolun sonuna yaklaşıyorsun rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin o günleri de görelim burada, canını skma şekerli gıdalardan uzak dur ben ağzıma cikolqta bile koyamıyorum ,bide ye tatlıyı doğur hakkıyi derler :))
(2,088 puan)
Ahahahha doğru ama haftan erken, hele bi iştahın açılsın çikolata da çikolata dersin, ben öyle oldumz 15e kadar çikolatadan nefret ediyorum sonra canım bir çekti bir çekti, demek ki uzak kalmak gerekiyormuş :) Allahım ikimize de sağlıkla almayı nasip etsin.
(1,279 puan)
İştahımın açılmasını dört gözle bekliyorum desem :)) 15 yaşından beridir 45 kilonun uzerine çıktığımı hatırlamıyorum bir veya iki kez 47 olmusumdir o :)) artık kilo almak istiyotum tek umudum hamilleikten..
-Reklam-
0 oy
(476 puan)
Bende 12+4 oldum sizi hatırlıyorum benim bi soruma cevap vermistiniz benimde 9 haftadan beri kanamam var 11 haftalikken durmus dendi bugun yine kese etrafi goruldu 2 haftada bir igne vuruluyorum proluton depot hergunde vajinal perogestan fitil doktor sakir sakir kanamasi olup saglikla kucagina alanlar var bol dinlen igne ilac aksatma saglikli bi bebekse zaten dogacak diyor ama sinir bozucu o kanamayi disa cikisi gormek demem o ki bolca dinlen is guc dusunme ilaclarini aksatma bol bol dua et dusuklerimiz oldugu icin kötüyüz biliyorum ama elimizden geleni yapip tevekkul edelim
(1,279 puan)
Şükür bugün kontrole gittim geçmiş dedi canım şuan için herşey güzel gozukuyor hiçbir problem yok dedi. Ama tekrarlar mı ne olur bilemem suanlik iyiyim,geçiyor bol dinlenme ile ama işte stresi de yetiyor insana tekrarlar diye korkutor değilim sağlıkla alalım kucağımıza inşallah ♥️
(476 puan)
Coook sevindimm umarim herkeste sende bende hep iyi haberler alalim goz acip kapayincaya kadar hizlica gecsin bu zor gunler ve bebeklerimize kavusalimmm cidden cok zormus ❤❤
(1,279 puan)
Evet canım de ne zor,ama kucağımıza alınca geçecek herşeyde bir hayır vardır. Allah razı olsun canım ♥️
0 oy
(2,088 puan)
Kuzu sen ne yaptın, doktor doktora göründün mü, aklım sen ve bebiş de kaldı.
(1,279 puan)
Bugün kontrole gittim canım, Allah'ıma bin şükür geçmiş kanama tehlike plesenta daki kanama da geçmiş, suanlık skntı yok ama progestana devam edicem. Bide idrar yollarında enfeksiyon.varmış yarın sağlık ocağında tekrar kan vericem, Allah razı olsun kuzum iyim hamd olsun ♥️
(2,088 puan)
Ayyyyy, ben dedim, bizim oğullarımız öyle güçlü ki, nasıl anlatsam, annem üzülmesin diye stresi, zorluğu alıp gidiyorlar gibi, ömürleri daim olsun nasıl mutlu oldum anlatamam, Allah nazardan saklasın maşaAllah <3
(1,279 puan)
Evet evet maşallah canım vallahi,mucize gibi bişe nette felan kesede ayrılma varsa düzelmez o şekilde doğuma kadar gider ilerlememesi lazım diye yazıyordu.bende ilerlememesi için dua ediyordum. Gittim doktor epey bı baktım yoo kesedeki ayrılma alanı kanama alanıydı demekki ne kanama var şuan ne ayrılma dedi şok oldum :)) Allah'a bırakmak gerek en güzelini nasip ediyor valla boşa stres skntımız sen nasılsın minnosla durumunuz nasıl canım ♥️
(2,088 puan)
İşte, evladımızın güçlü olması, işte sürekli böyle sanki bize şifa verecekmiş gibi hissetmem beni çok mutlu ediyor, sürekli de öyle oluyor sanki. Çok mutlu oldum, çok çok mutlu oldum, nazardan saklasın Allah böyle devam etsin, ne çabuk 14 oldu minik.

Benim bu cumartesi kontrolüm, henüz gidemedim, şeker yemiyorum, sanki şekerim düzene de girdi bakalım doktor ne diyecek, rahim ağzı uzunluğunu kontrol edecek bakalım, bana dua et kısalmamış olsun olur mu, bebek daha çok küçük. Minnoş, hareket saatleri var, çok garip değil mi, saat 3den 4e kadar hareket ediyor sonra sanırım uyuyor. 11.30da uyanıyor gece 12 1e kadar devam sonra yine uyuyor. ALLAH seni de bu zamanlara ulaştırsın  bazen öyle hareket ediyor ki etim acıyor, karnım acıyor ama pıt pıt elime tekme yada yumruk atıyor.
(1,279 puan)
Ahahah yerim yaa aman aman hareketi hiç bitmesin canları sağolsun da biz acıya strese alıştık zaten :)) dualarım seninle canım inşallah kötü bişe yoktur pek anlamıyorum rahim ağzı uzanması kısalması ne dmeek o zamanları görmediğim için :)) ama güzel olacak herşey ayy bak gör burada doğduğunu yazacaksın bende mutluluktan havalara uçucam tebrik edicem seni daha dün burada hamileliği konuşuyorduk diyicez o günlerde gelecek inanıyorum, vallahi zayıfım ya ufak tefek seyirmeler hissetmeye başladım canım doktora sordum hissedersin zayıf olduğun için dedi normalde böyle erkenden hissedilmezre sen hissedersin dedi, pıt pıt atıyor karnımda bişe özellikte çikolata yiyip uzanınca :)) saatlerini bile ezberlemiş :D 15 haftalık oldum canım şükür ultrasonda 15 normalde 14+5 :)) ♥️

650,370 soru

3,424,751 cevap

4,256,960 yorum

183,788 üye

...