0 oy
52 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (44 puan)
Gebelik öncesi ağzımdaki tüm dişlerin bakımını yaptırdım, yirmilikleri bile çektirdim gebelikte uğraşmamak için ,dolgu vs. de yapıldı etti. Tam 6 ay önce filan yaptırdım ve hiç de problem yoktu şimdiye kadar. Şimdi 15+2 gebeyim, sol üst ve altta dişim mi eti mi onu da anlamadım ağrı var ve sol kulağıma vuruyor ağrı. O ağrının olduğu yerde de alt üst tam çektirdiğim yirmilik diş yerleri. Ora çoktan iyileşmişti zaten gayet de iyiydi şimdi durduk yere niye başladı bu ağrı nedir anlamış değilim. Kulağımın içine kadar vuruyor, elmacık kemiğime kadar vuruyor ağrı . Bakıyorum ne çürük ne bişey o da yok. Ne yapacağımı şaşırdım. Dişçiye gitsem ne yapabilir ki gebeyim çünkü şaşırdım kaldım. Lütfen tecrübelerinizi paylaşın çok canım yanıyor
Gebelik haftası 15+2

1 cevap

+1 oy
(2,117 puan)
Aynı durumu harfiyen aynı durumu yaşıyorum kelimesi kelimesine, yirmilik dişlerime varana kadar bakımını yaptırdım çektirdim, bi tane çürüm dişim var yirmili oda sinire baskı yapıyor diye çekilmedi. Şimdi çektirdiğim hiç sıkıntı olmayan yirmilik dişlerimin yerleri acıyor etleri acıyor valla aynı durumu yaşıyorum, diş eti çekilmesi deniyor.
(44 puan)
Acaba gebelikten kaynaklı hassasiyet mi oluyor. Baya okudum araştırdım,bebek kalsiyum ihtiyacı için kalsiyum depolarına yükleniyormuş ve ilk ihtiyacını da dişlerdeki kalsiyum deposundan karşılıyor diye okudum. Doktor d vitaminine de geçmişti onu da kullanıyorum benim bildiğim d vitamini zaten kalsiyum desteği sağlıyor anlamadım gitti çok zor bi durum , sizin ne zaman başladı dişteki ağrılar benim üç gündür böyle
(2,117 puan)
Aynen öyle, araştırıp okuduğunuz gibi, artık dişler de bulunan vitaminleri çekmeye başlıyormuş bebek, bu yüzden çoğunlukla gebelikte birden fazla diş çürüğüne de rastlanabiliyormuş. Bende sizin haftanızdayken post açtım, gözüme vuruyordu ağrısı, hatta baş ağrısından gözlerimi açamıyordum yüzüme öyle yansıyordu, diş hekiminin aciline gittim beni kapıdan çevirdi hamilesin elinde kağıt onay olmadan bakmam dahi dedi, öyle diyince geri döndüm doktordan imza alırım dedim baya hafifleyince çok umursamadım, buraya post açtım bana karanfil yağı ve karanfil dediler, diş etlerime ağrıyan dişimin üstüne karanfil koydum, resmen uyuşturdu ağrısını aldı üstüne de bir parol içtim, 3 4 gün uyguladım, benim evim de bütün karanfil vardı ben o şekilde koydum o şekilde bile fayda ettiyse karanfil yağını pamuğa damlatıp etlere sürmek kim bilir nasıl fayda eder, bi deneyin. Zaten dişlerinize baktığınız belli, dişlerimi fırçalarken hafifçe ovalayınca çok iyi geldi bana. Bir kez diş ipi kullanayım dedim tövbe ettim ağrı kat kat geri geldi tek uyarım diş ipi kullanmayın.
(44 puan)
Teşekkür ederim , dediğiniz gibi yapıyım.en iyisi ben de karanfil yağı alıyım pamukla bekletiyim sonra parol içiyim belki fayda eder bana da. Size de çok geçmiş olsun sağlıkla atlatırız süreci umarım .
(2,117 puan)
Umarım size de çok iyi gelir, o sayede durabiliyorum ben. Çok geçmiş olsun, sağlıkla gelsin bebeğiniz.
(44 puan)
Teşekkür ederim sizin de sağlıkla sıhhatle gelsin bebişiniz:)
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 67 göst.
0 oy
4 cevap 210 göst.
0 oy
2 cevap 72 göst.

657,346 soru

3,452,254 cevap

4,288,617 yorum

185,658 üye

...