0 oy
88 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (567 puan)
5 aylıkken plansız hamile kaldım bebeğim şimdi 9 aylık karnımdaki bebek 4 aylık oldu. Bazı doktor daha bebek 7 haftalıkken direk kes dedi kimi kesme dedi. Ben de sütten kesmedim çünkü küçüktü bayağı. İkisinin de kilo alması büyümesi ideal gidiyor şimdilik gelişimlerini takip ediyorum. 10 haftalıkken kanamam oldu şuan leke geliyor sadece fitil kullanıyorum. En azından 11 aylık olana kadar yani diğer bebeğim de 6 aylık olana kadar emzireyim diyorum. Her kafadan başka ses çıkıyor kafam çok karışık bu konuda internetteki doktorlar da tam tersi emzirmeyi destekliyor. Kimi zehirler diyor kimi hamilelik hormonları bebeğe geçer diyor sizlerin tecrübesi nedir teşekkür ederim:)
Gebelik haftası 15+6

5 Cevap

+1 oy
(110 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Benim bu konuda bir tecrübem bilgim yok ama arkadaşım aynı durumu yaşamıştı onun anlattıkları söyleyim.

Bebeğini emzirirken plansız hamile kalmıştı ve emzirmeye devam etmiş, sonra kızının hasta olduğunu ve ilaçlarla bir türlü iyileşmediğini söyledi, sonra sütü bir süre vermeyince çocuğun kendine geldiğini fark etmiş yani o süt çocuğa iyi gelmiyormuş.

Sizde kendi çocuğunuzu bilirsiniz sütünüz çocuğa iyi gelmiyorsa veya sizi zor duruma sokuyorsa bıraktırmak daha mantıklı olabilir.
-Reklam-
+1 oy
(5,411 puan)
Zehirler mi bilmem ama düşüğü yada erken dogumu tetikledgi kesin gibi baksana  lekelenmelerin devam ediyorsa göğsün çünkü sürekli uyarılıyor ek gıdaya geçmiş kocaman olmuş bebeğin bence karnındaki ve senin vücudun için artık kesmelisin 
+1 oy
(549 puan)
Kuzum benim kızım 14 aylıktı emziriyordum hamile kaldım.. Doktoruma söyledim eğer süt bebeğinde herhangi bir etki göstermiyorsa ishal halsizlik kusma kaka rengi değişimi vb olmuyorsa 24. Haftaya kadar emzirebilirsin fakat 24 ten sonra mutlaka kesmen lazım dedi.. Kimi gebenin sütü zehirler kimisi zehirlemez dedi.. Ben 1 ay emzirdim sonra kızım ishal olmaya kusmaya başladı mecburen kestim.. Bebeğinde bir etkisi yoksa emzir varsa mutlaka kes.. 
(567 puan)
Hiç etkisi yok canım zaten 24 haftalık olunca bebeğim de 11 aylık olacak o zaman keserim
(549 puan)
İki yavrunun da gelişimini takip et.. İkisine de zararı olmasın canım.. Rabbim sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin..
(567 puan)
Amin sağ olun :)
+1 oy
(21 puan)
yeniden gösterildi
Merhaba sizinle ayni durumdayiz bebegim 4 aylik iken hamile kaldim bilmiyordum hamile oldugumu 8. Aya kadar emzirmeye devam ettim sonra kendisi emmek istemedi itti beni almak istemedi ugrastim baya meğer tadı degistigi icin emmek istememis oyle soylediler. suan 9 aylik bebegim ve 5 aylik hamileyim yeni ogrendim :)  ilk 3 ay problem olmadigini sonrasinin  zararli oldugunu soylemisti doktor  bence devam ettirmeyin ama yinede siz bilirsiniz
+1 oy
(65 puan)
Benimde aynı oldu .Kızım 9 aylıktı ve ben 3 aylık hamile olduğumu öğrendim.Cocugum emmek istemedi.Ben sordurdum bana dediler anne karnındaki ni ve bebeğini vede kendine yetebilecek güçte ise sıkıntı olmaz dediler.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 454 göst.
22 Ekim 2019 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Hikmettt (55 puan) sordu
0 oy
4 cevap 275 göst.

648,919 soru

3,419,346 cevap

4,250,518 yorum

183,426 üye

...