0 oy
155 göst.
Doğum kategorisinde (50 puan)
Kızlar tedirgin oldum lütfen yardımcı olun. Karnımda bebek hareket ediyor ama taş gibi sanki sabahtan beri. Bebeğin hareketi mi kasılmamı ayırt edemiyorum ama hiç bu kadar sert değildi karnımda hareketler. Ve kasığıma bıçak saplanıyor arada çok şiddetli. 33 haftalığım. Bu kasılma dedikleri nasıl bir şey. Şuan endişeye gerek var mı ?
Gebelik haftası 33

1 cevap

0 oy
(32 puan)
Bende 30.haftamdan beri erken doğum riski yaşadım şimdi 36+3 teyim.Karnım taş gibi oluyordu ve adet sancısına benzer ağrılarım vardı.Nst 'de sancılarım çıktı yatış verdiler ciğer geliştirici iğne yapıldı bebek için.Acilden giriş yapın bence gecikmeden.Karnın sertleşmesi taş kesilmesi sancı belirtisi.Nst ye girmeden önce muayane esnasında doktorum karnıma dokunarak sancım olduğunu anlamıştı direk.Su tüketiminizi de artırın.
(50 puan)
Merhaba cevabınız için çok teşekkür ederim. Size net anlatayım. Şimdi içerden aşırı gerginlik var. Hani sıkışma gibi kaskatı hissediyorum. Alttada sancı var kasıkta bıçak gibi. Bebekte bugun hiç olmadığı kadar hareketli. Bebek hareketleriyle kasılmayı ayırt edemiyorum
(50 puan)
Bu arada kusura bakmayın hiç doğum yapmadığım için emin olmaya çalışıyorum
(32 puan)
Benim de ilk doğumum olacak nasipse:) biraz sıkıntılı bir süreç yaşadığım için ayırt edebiliyorum ben kendim için söylüyorum.Karnım sertleştiğinde bebek hareketleri bıçak gibi karnımı kesiyordu canım yanıyordu.Normalde karnım yumuşak olunca bebek hareketleri canımı acıtmıyor.Kasılma olduğunda da karnım sertleşirken nefesim kesiliyor.Erken doğum riski yaşadığım o haftalarda ağrıdan duramıyordum regl ağrısı gibi belden kasıklara vuruyor sancı esnasında karın sertleşiyor gün boyu geçmemişti benim sertleşme ağrıların şiddeti de artıyordu 100 lerde sancım çıkmıştı düzenli olarak.Fitil iğne vs kasılmaları önlediler çok şükür.
(50 puan)
Çok teşekkür ederim o kadar net anlattınız ki. Şuan aynı şeyi yaşıyorum. Bende gitmeliyim. ALLAH razı olsun. Umarım sağlıkla alırız bebeğimizi kucağımıza. Size de çok geçmiş olsun.
(32 puan)
Rica ederim inşallah korkulacak bir durum yoktur susuzluktan da kasılma olabiliyor  teşekkürler Aminn  inşallah sağlıkla kavuşuruz bebeklerimize ❤️
-Reklam-

İlgili bir soru bulunamadı

652,228 soru

3,432,141 cevap

4,265,006 yorum

184,340 üye

...