0 oy
123 göst.
Doğum kategorisinde (24 puan)
Kızlar merhaba 39+2 ile çok az kaldı doğumuma doktorum açılma var mı diye bakacaktı eli ile ama çok kastığım için kendimi bakmadı haliyle normal doğumdan gözüm daha da korktu. Amerikadayım ve doğum sonrası bana bakacak kimse yok epidural doğum olabilirsin dedi doktorum. Doğum sonrası ayaklanmayı uzatan bir doğum şekli mi acaba. Eksi yönleri ne tecrübeli olan var mı zaman kısıtlı. Acı eşiğime güvenmiyorum. 
Gebelik haftası 39

2 Cevap

0 oy
(66 puan)
Bende  fransadayim doktor  epidural  yapalım  dedi  ama hiç kontrol etmedi alttan  burda %80 epidural  oluyormuş  dedi  burda doğumu epidural  yapanlara  sordum  gayet  iyi  acısız  hiç bir şey olmuyor  hemen  ayağa  kalkıyorsun  dediler  neden  acı  cekesinki  dediler  

Turkiyeden  bi kadın doğum uzmanına  sordum  çok  iyi  dedi
(24 puan)
Çok teşekkür ederim içim rahatladı haftalarca ayağa kalkamazsam diye düşünüyordum çok sağolun :)
(66 puan)
Hatta ağrın  olduğunda  bile  epidural  olunca  hissetmiyorsun  ama hareket ediyorsun  yürüyorsun  yani  yürümede  kısıtlama  yok
-Reklam-
0 oy
(336 puan)
Ben de yurtdışında yaşıyorum ve ilk doğumu epidural ile oldum. Şuan 2.yide epidural ile olucam. 

Epidural ile sancıları hissediyorsunuz ama acıyı hissetmiyorsunuz ya da çok çok az hissediyorsunuz. Acı dersi olmadığı için sadece nefes alıp vermeye odaklanabilirsiniz. Doğum olduktan bir kaç saat içinde kendinize geliyorsunuz zaten. Öncesinde bacaklarda uyuşukluk oluyor normal olarak. Epidural dozu boy ve kilonuza göre ayarlanıyor. Ben de doğuma eşimle gittim sadece. 4 gün kadar kaldım ve her şeyi eşimle yaptık. Hiç bir sorun da yaşamadım. Epidural olacaksanız normal doğumdan hiç korkmayın çünkü hangi ara oldu bitti oluyor. 
(24 puan)
Çok teşekkür ederim peki sonradan belinizde bi ağrı kaldı mı sezeryanla belden uyuşturunca sonrasında ağrı oluyormuş epiduralda oluyor mu öyle birşey acaba bilginiz var mı.
(336 puan)
Benim belim hamileliğin son 3 ayında zaten ağrımaya başlamıştı. Doğumdan sonra daha da kötü oldu. Ama epiduralden ötürü değil, doğumdan ötürü. Vücut kemikleri yerinden oynuyor, hamilelikde ağırlık merkezi öne gidiyor VS gibi nedenlerden ötürü. Her vücut farklıdır ama epidurali işinin ehli biri yaparsa hiç bir sorun yaşamazsınız.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 346 göst.
0 oy
2 cevap 186 göst.
0 oy
5 cevap 327 göst.
21 Aralık 2021 Doğum kategorisinde Hasrettersoy (17 puan) sordu

649,052 soru

3,419,783 cevap

4,251,045 yorum

183,457 üye

...