0 oy
254 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (48 puan)
Geçen haftalarda şeker yüklemesi yaptırmıştım. Açlık 70 tokluk 1. saat 196 2. Saat 158 çıktı. Doktor 4 gün ölçmemi istedi. Tabi süreçte dikkat ettim yediklerime tatlıyı şekeri beyaz ekmği kestim ve bir iki tane dışında normal çıkıyordu. Doktor da 3 günde bir ölçüp yollamamı ve dikkat etmemi söyledi neyse işte dikkat edip ara ara ölçüyorum, ama bugün hep yüksek çikti. 178 173 çıktı. Açlık 83 tü. Öğlen açlık 98 di. Az önce ölçtüm 173 çıktı. Bu durumda ne yapmam lazım. Yüksek olması neyden kaynaklı olabilir doktor tokluk 150 geçmemeli dedi oysa ki. 
Gebelik haftası 26+3

7 Cevap

+1 oy
(1,543 puan)
Stres şekeri yükselten bir etken. Bugün streslimiydiniz acaba? Tabi birde şu var şeker hormonal bir durum biz yediklerimizle daha da yükseltiyoruz onun için amaç diyet verilip en aza indirmek. Dikkat etmenize rağmen yüksek çıkıyorsa insülin başlanması gerekebilir. Yürüyüş yapmanızda bir sakınca yoksa her yemekten sonra 10 15 dakika yürümek ya da yerinde saymak şekeri güzel düşürüyor bilginiz olsun. 
(48 puan)
Kahvaltı da yumurta ev yapımı yoğurt zeytin Menemen vs ağır olmayan şeyler yedim. Çaya şeker atmıyorum. Şekerli birşey yok. Ama yüksek çıktı. Hayır stresli değildim. Aksine bebeğe Alışveriş yaptım dün bebek eşyaları beni mutlu etti odasını düzenlemeye başladım yavaştan. Ama bu şeker moralimi bozdu.
(1,543 puan)
Doktorun daha iyi yönlendirir o zaman seni, gebelik şekerin varsa endokrinoloji doktoruna muhakkak görünmelisin sana uygun diyet listesi veriyor. Bunlar şekerini düşürmeye yetmiyorsa insülin başlanır onunla dengede tutulur Allah'ın izniyle. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
-Reklam-
0 oy
(11,261 puan)
belki de insülin alman gerekiyor canım, vücutta yeterli değilse ne yaparsan yap olmaz
(48 puan)
İnsülin iğne mi? Nasıl oluyor. Ve gebelik şekeriyse yani doğumdan sonra geçecekse bunu kullansam doğumdan sonra kalıcı olmaz mı acaba?
(11,261 puan)
hayır olmaz. birçok gebe kullanıyor zaten.
gebelik şekeri, gebelik tansiyonu, böbrek genişlemesi gibi şeyler sadece gebelikte çıkar, gebelikten birkaç ay sonra biter. bende de tansiyon oldu mesela. doğumdan yaklaşık 1 ay kadar sonra da düzeldi.
bunun için bir dahiliye uzmanına git mutlaka
0 oy
(130 puan)
Endokrinoloji uzmanı ile görüşmenizi tavsiye ederim. Kendisi diyet verir ve sizi takip eder, yine olmuyorsa insülin yazar. Benim şeker yüklemesi ile 75mg 1 saatlik 211 şeker çıkmıştı. Şimdi diyet uyguluyorum 120 çıkıyor. Haftada 3 gün takip ediyorum evde. Buarada başlarda çok ağlamış birisi olarak lütfen kendinizi strese sokmayın ama bu konuyu çok önemsemeliyiz. Takipte olmalıyız. Gestasyonel şeker hormon artışından çıkıyor. Mutlaka endokrinoloji ile görüşün
(48 puan)
Teşekkür ederim.  Şimdi tekrar baktım 160 çıktı. 200 leri görmedim henüz. Yarın da ölçüp dr a yollayacağım sonra da dahiliye ye randevu alıcam.
(130 puan)
Hiç aksatmayın. Sağlık dilerim herkese
0 oy
(584 puan)
yemek yedikden sonra yürüyüş yapın o şekilde düşer aksam yemekleri biraz daha agir oldugu icin dha fazla cikiyor doktor mutlaka yürüyüş oneriyo yürüyüş düşürüyormus bide o şekilde deneyin inşallah sadce diyet le devam edersiniz insülin e gerek kalmaz
0 oy
(425 puan)
Neden insulin kullanmıyorsun? Ben insülin kullaniyorim .birde şeker seviyelerin yüksek çıktıysa strese giriyorsun moralin bozuluyor ve dahada artıyor. Birde evde ölçüm makineleri en doğru sonucu göstermiyor. Bayer marka alabilirsen al en doğru sonucu o gösteriyor. 
(48 puan)
Optim diye bir cihaz aldım. Kontrol ettim aynı anda iki tane ölçüm yaptım. Cihaz doğru çalısıyor mu diye. 171-173 çikti 10 sn arayla. Bayer mi alayım sizce onu mu tavsiye ediyorsunuz?
(425 puan)
Bayerde biraz pahalı alabilirsen en iyisi o yani. Hastane ölçümleri ile aynı neredeyse
0 oy
(65 puan)
173 çıkan ölçümden onceki öğün neler tüketmistiniz moktarlariyla birlikte yazabilir misiniz 
(65 puan)
Evet glisemik indeksi düşük besinlermiş aslında aldiklariniz. Ana öğünler sonrası 15 20 dakikalık kısa bir egzersiz ve günlük su tüketiminde mutlaka  2 litrenin altina düşmemeye çalışmanız faydalı olabilir.
(48 puan)
Açlık 95 tokluk 124 çikti sabah. Su 1 litre falandı şimdi onu düzelticem bakalım ondan mı kaynaklı. Çalıştığım için hareketliyim zaten sadece hafta sonu tatili olduğu için hareketsiz kaldım belki de bakalım bugün nasıl çıkacak.
(65 puan)
Umarım hemen düzene girer ben de başlarda 170ler görünce korkmuştum ama şuan tamamen kontrol altında çok şükür, egzersiz ve su tüketimine dikkat ettiğimden beridir herşey daha düzgün
(48 puan)
Anladım. Siz diyetisyene falan mı gittiniz. Ve ne tarz egzersiz yapıyorsunız acaba. You tubeda falam var mıdır. Umarım benimde kontrol altına girer.
(65 puan)
Evet endokrine ve diyetisyene gidiyorum. Öğün sonrası kısa egzersiz olarak da ya bı müzikle dans ediyorum ya da biraz squat yapıyorum.  Genel egzersiz için de simge duman hoca var o un online dersine kayıt yaptım haftada 2 gün katılıyorum
0 oy
(665 puan)
Stresliyken açlığım 140 a kadar çıkar benim  normalde 92 93  benim ölçümde 109 çıktı diye perinatolojiye sevk edildim ama 15 20 gündür 95 in üzerini görmedim şekerde 31. Haftamdayım önlem amaçlı gönderiyor beni bu arada limon du havuçtu çok şekerli şeker yükselten besinler onlara dikkat ediyormusunuz şeker sadece hamurişiydi tatlıydı yok birde 6 öğün süt ve süt ürünü tüketin özellikle meyve yerken 1 kase yoğurt şekeri dengeler 10 senedir diyetisyene gidiyorum insülin direnci diye bir süre sadece dedikleri diyeti tutabiliyorum ama gittiğim tüm doktorlar bana aynı şeyi söylüyor yoğurt uoğurt yoğurt bu arada havuçta bebeğe amniyotik su arttırıyor ama şekeri yükseltiyor
(48 puan)
Bazı insanlar öyle bazıları da su içse kilo alıyor. Kahvaltı sonrasında 124 çikti. Bakalım gün sonunda nasıl olacak.
(665 puan)
124 çokta yüksek bir şeker değil  inşallah insülin minsülin yazmaz sanada şekerimi dengelicem diye maydanozlu limonlu su içmeye kalkma maydanozdaki bazı şeyler düşüğe kadar götürebiliyormuş yediğimiz herşeyde şeker var öyle düşün  sadece karbonhidratta ve şekerde yok biberde bile düşük oranda şeker var ha vücudumuz bunu iyi ayrıştırır iyi ayrıştıramaz o ayrj mevzu  bu arada sabah aç karnına 2 ceviz 2 kuru incir felan ye bağırsaklarını çalıştırsın kolestrolünü azıcık düşürsün hemde bebeğe yararı olur diyetisyenim hep aç karnına der incir mevzusunda hatta zeytinyağına yatırabilirsin inciri dah faydalı olur deniyor
(48 puan)
İncir de şeker yok mu? Zeytin yağı çok ağır gelir bana aç karnına midemi bulandıranilir. Kabızlık şu anda yok.  Kuru meyveler yemek isterim ama işte şekeri var diye uzak durmak zorunda hissediyorum kendimi. 124 çok değil öğle yemeği sonrasında ölçeceğim şimdi bakim ne çıkacak.
(665 puan)
Valla benim diyetisyen günde 2 parça çikolataya kadar izin veriyor yağa basılmış incirde kabızlık giderici olarak tüketiyorsun doktorum çok zorlu sorunlu diyet verirsem hem yanlış kilo verirsin hem o diyetin devamlılığı olmaz diyorherşeyden sık sık azar azar yiceksin diyor
(48 puan)
Anladım teşekkürler cevaplar için. Size de sağlıklı doğum dilerim umarım kalıcı hasar olmadan sona varırız. Bende gözlerim en son bende diyetisyene giderim muhtemelen. İyi günler dilerim.

649,267 soru

3,420,588 cevap

4,252,191 yorum

183,505 üye

...