0 oy
246 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (395 puan)
Kızlar 55 gün kaldı doğuma yaklaştıkça korkuyorum daha önce iki kez kürtaj oldum ama hiç doğum yapmadım ilk doğumum olacak. Kaçıncı haftadan itibaren hurma yiyip egzersiz yapayım? Gebeliğim sıkıntılı geçti yaklaşmadan çok hareket etmek istemiyorum erken doğum riskim de var ama ben kesi atilmasindan korkuyorum. Nasıl olacak ne yapacam ben? 

5 Cevap

0 oy
(186 puan)
Erken doğum riskiniz varmış bu görüşü bence en doğru kişi doktorunuzla yapmanızdır 
(395 puan)
37 den itibaren gelmesinde bir sakınca yok dedi Dr. Ben de ona göre egzersiz vs. Önlemlerini alayım ki acilmam rahat olsun doğumda kesi atmasinlar.
(186 puan)
Kuzum kesi için bişey diyemem ama ilk doğumda bildiğim kadarıyla kesi olur yani ona yapacak bişi yok , ben ilk gebeliğimde hurma yemeyi 34. Haftadan başlamıştım oda iki üç günde bir yani haftada iki veya üç tane alırdım 36. Haftadan sonra her gün yemeye başladım evi gırgırlardım çömelerek , ördek yürüyüşü , sekmeli yürüyüş kaldırımda yürüyün bir ayağınız kaldırımda bir ayağınız yerde olsun öyle sekmeli yürüyüş yapın
(5 puan)
Mrb hurma ne hurması acaba ben ilk defa duyuyorum bende alim hemen.
(186 puan)
Normal Medine hurması kuzum , ananas ta iyi onu da tüketebilirsiniz
(5 puan)
Teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(555 puan)
Benim çok fazla dikişim oldu darmis bebeğim de biraz iriydi ebe ilişkiye girmedin mi dedi cok olmamıştı. Eğer olsaydı bu kadar zorlanmazdin dedi . Yani eğer yasak yoksa yapabildiğiniz kadar yapın çok etkiliymis
(395 puan)
Yasak malesef. Gebeligimin başından beri gittiğim her Dr. Yasakladı riskli bir gebelik geçiriyorum
0 oy
(361 puan)
İlk aydan itibaren başlayabiliyorsun hurmaya ama iki güne bir adet ile zamanla sayıyı artırarak devam ediyorsun 31 haftalık hamileysen günde üç ile başla 33 de 4e çıkart 35 beşe sonra da her hafta bir tane artır. Olumlu doğum hikayeleri dinle doğum yapacağı. Hastanede doğumhane ve doğuössrvisini gez, haftana göre egzersizleri takip edebilirsin bide 35-36. Haftalarda doktoruna danışarak perine masajına başlayabilirsin. Bol bol et tavuk balık tüketmeye çalış vücuduna esneklik kazandırıyormuş doğum daha kolay oluyormuş. Bol bol su iç bide mesala domates doğradın onun suyunu iç bebeğede sanada çok faydası var meyve sebze suyunun hazır paketli ürünlerden uzak dur vücudun kimyasını bozuyor onlar, vücudumuz doğumu kaldırabilecek şekilde yaratılmış. Bide dünyada kaç milyar kişi var hepside doğmuş çokda korkunç olmamalı ki bu kadar nüfuz var
0 oy
(167 puan)
38+3 bir haftadır ağrım var ne gelen nede belirti var hergun ayaktayım bebek nezaman isterse ozaman gelir acele etme 
(49 puan)
Bnle aynı gündesiniz ağrılarım olıyo ha bugün gelick diyorum yok gelmiyo
Sağlıkla gelsinlerde önmli olan o
(167 puan)
Benimde ağrılarım var doğum kolay olsun diye evi temizliyorum yurus yapıyorum bakalım artık bebek nezaman gelecek
0 oy
(2 puan)
Merhabalar. Oncelikle sag saglim kucaginiza alin yavrunuzu. Bizimde 41 gunumuz var insallah normal dogum bekliyecegiz Mevlam nasip ederse. Sorulara gelmeden once sunu soylemek isterim. Kendinizde normal dogumu bir korku yada endise sebebi yada kaygi kaynagi haline getirirseniz kaslariniz gerektigi zaman gevsemeyi saglayamayacaktir. Belki de cok kolay gececek olan dogumunuz siz kendinizi kastiginiz ve korkunuza yenik dustugunuz icin zorlayacak sizi. 

O nedenle ki oncelikle herseye dogru acidan yaklasmak lazim. Her canli dogumu gerceklestiriyor. Kadin vucudu da buna gore sekillendirilmistir. Elbet sancilar agrilar ( benim icin dalga kelimesi daha iyi cunku agri mantigi tasimiyor ) olacak ama bu sonsuza kadar surmeyecek. Ayrica bu dalgalari tek basinayken karsilamak daha mantikli cunku dogumdan sonra minicik bir yavru sizin ona verebileceklerinize muhtac. ( sezeryan elbette kimilerine gore bir dogum sekli kimilerine gore ise degil ama sonrasinda ki iyilesme surecinfe bir yavruya bakmaniz gerektigini unutmamali ) 

Hurma yemek

Ahududu yapragi cayi icmek

Ananas yemek

Ordek yuruyusu

Aksak yuruyus 

Gb gb dogumu baslatabilecek unsurlar var elbette ama buna doktorunuz ne derse ve ne zaman derse onunla birlikte baslamak en mantiklisi. Bizim de erken dogum riskimiz var. Yaptigim hersey her gecen kontorlde ve haftada yasaklandi artik sadece evde oturma asamasina geldik. Ama yinede bunada sukur. Kasilma engelleyici ve rahim agzimin yumusayarak acilmasini engelleyici ilaclar kullaniyorum ancak sanirim haftaya 36.haftamizda birakilacak ve dogum beklenecek  iste o zaman bende bunlari ( hizlandirma seceneklerini ) yapacagim. 

Ayrica kesi ve yirtik konusuna gelecek olursak arkadaslarin bir kismi zaten aciklamis ilk dogum filan diye ama yine de bir yontem var ve sonuc tamamen cilt ve beden yapisiyla alakali ( mesela ne kadar krem kullanirsan kullan yinede catlamak yada hic bisey surmeden hic catlamamak gb ) o guzel yontemin ismi Perine masaji ✌ ama bunu yapmak icinde doktora danismakta mutlaka fayda var.

Son olarak tekrar etmekte fayda var siz korkularinizi yenin ki bedeniniz size ayak uydursun ✋ saglicakla kavusun miniginize
(395 puan)
Perine masajina iki hafta sonra başlamayi düşünüyorum. Amin teşekkür ederim

İlgili bir soru bulunamadı

651,272 soru

3,428,357 cevap

4,260,876 yorum

184,087 üye

...