0 oy
393 göst.
Doğum kategorisinde (221 puan)
Sorusu olan varsa alabilirim. 

14 Cevap

0 oy
(44 puan)
Kaçıncı haftada doğum oldu ya da ağrısı daha mı çok 
(221 puan)
37+4 te oldu. Yüksek sancidan dolayi sezeryan oldu.  Yüksek ve sürekli sancı rahimi inceltiyormus dikiş tutturmak zor oluyormuş fazla kanamayla anne hayatı riske girebilirmis. riske atmadık doğumu yaptirdik. 2 750 gram görünen oğlum 2880 gram doğdu.

Ağrı kısmı bence aynı ikinci tecrüben olduğu için neler yapman gerektigini biliyorsun daha rahat atlatiyorsun. Bunda daha kolay toparladım.  Doğum yapalı yaklaşık iki hafta oldu ben 8 gündür her iki çocuğuma bakıyorum ayaktayım şükür. Bir hafta ayaklanip işimi görmem için yetti bana.
-Reklam-
0 oy
(16 puan)
Gözünüz aydın spinalmi olduniz bebek kac haftalıkti
(221 puan)
Spinal oldu evet. 37+4 te aldık. Yüksek ve sürekli sancidan dolayı doğum oldu.
(556 puan)
Sezaryanda spinal nasil oluyor ben epidurali olmustum
(221 puan)
Farkı ne bilmiyorum inanki ameliyat için form doldururken spinal diye doldurtmustu doktorum
(556 puan)
Epidural bana bas ve bel agrisi yapti spnial iyise tercih edebilrdim
(221 puan)
Benim şöyle birşey oldu iki doktorum aynı kişiler değildi. İlk doğumla ilgili hiçbir bilgim yok. Onda bana epidural mi yapildi bilmiyorum ama ilk dogumdam sonra bende de bel ağrısı çok oldu.

Bildiğim tek şey bunda toparlanmam çok daha kolay oldu.
Diğer doğumdan farklı olarak bol bol yurudum kesinlikle yürüyüş öneriyorum.
(204 puan)
Epidurali komple uyuşma spinal ise sadece belden aşağı uyuşma
(556 puan)
Epiduralde belden asagi uyusma gozum acikti
(1,940 puan)
Epidural komple uyuşma değil, yanlış biliyorsunuz. Epidural ile spinal arasındaki fark anestezinin dozu ve farklı bölgelere uygulanışı. İkisinde de bilinç yerinde oluyor.
(204 puan)
Doktorum öyle söylemişti bana
0 oy
(34 puan)
Gozunz aydın olsun saglikla buyutursnuz insallah Devlette mj yaptiniz ozel demi devletse eger komplemi bayilttilar yoksa yari mi
(221 puan)
İnşaallah canım. Özelde oldu belden uyusturuldum ancak çok panik ve korkuya kapıldığım için ona ek olarak normal uyuttular beni.
(204 puan)
Özelde fiyatlar nedir siz ne kadar ödeme yaptınız
(221 puan)
20 bin demislerdi ama daha doğumdan iki gün önce sormustuk 17 bin dedikleri için 17 bucuga yapmislar eşim öyle söyledi.
0 oy
(68 puan)
Gözünüz aydın Allah analı babalı hayırla sağlıkla büyütmek nasip etsin insAllah. İlk hamileliginiz de erken mi doğmuştu bebeğiniz?
(221 puan)
Amin canım. Hayır ilk doğum erken olmadı. Onda su sızmasından dolayı doğum olmuştu. 38+6 da doğdu.
Bunda ise yüksek sancılarım vardı. 90 100 gibi çıkıyordu. Benim sıkıntım ise açılma olmaması. İki doğumda da açılma hiç olmadı bende. Yuksek sancılar rahmi inceltip dikiş tutturma da sıkıntı yaratabileceği için doğum gerçekleşti.
0 oy
(101 puan)
Geçmiş olsun canım. Darısı başımıza. İlkine göre bir fark var mı ağrı vs. 
(221 puan)
Ağrı aynı ağrı bence ikinci tecrüben olduğu için neler yapman gerektigini biliyorsun daha kolay atlatiyorsun. 6 gün ayaklanip iki çocuğa bakmak için yetti bana.
0 oy
(423 puan)
İlk dikiş yerinin ordan mı kesi oldu acaba. Bazı yerlerde 2. Sezaryen dikey olur falan diyorlar 
(221 puan)
Yok canım dikey değil buda yatay oldu. Aynı yerden mi kesildi şu an net göremiyorum karnimda şişlik hala var çünkü, ama önceki dikiş yeri biraz daha kalınlaşmış. Aynı yer olmasa da çok yakın yerden kesi yapılmış çizgiler birleşmiş gibi.
0 oy
(96 puan)
Gözünüz aydın benim de ilk doğumum olacak sezeryan ama korkuyorum biraz belden mi uyuşturuldunuz ? Ağrı varmydı
(221 puan)
Belden uyusturuldum evet. Hiç korkacak birşey yok inanki. Ameliyat sonrası Ağrın olunca söylüyorsun ağrı kesiciler yapılıyor. Söylemesen bile dönüşümlü ağrı kesiciler yapılıyor zaten.
0 oy
(45 puan)
Keserken ve bebeği çıkartırken hissediyor musunuz bende panik yapıyorum elimde değil ilk sezaryen 
(810 puan)
Canım post sahibi ben değilim ama 9 ay önce ilk doğumumu yaptım korkulcak birşey yok hissetmiyorsun sadece hafif hafif sallanyosun çekiştirmelerden kaynaklı :) ama o bebeği gördüğün an var ya benim gibi doğumdan korkan insan şuan o ana dönmek ister misin deseler dönerdim :) o kadar tarifsiz ki Rabbim isteyen herkese sağlıkla nasip etsin inşallah hamileliğinin tadını çıkar onun yeri bile çok ayrı özledim o günleri ama korkudan pek tadını çıkartamadm ben boş yere uykularımı kaçırmış korkmuşum o kadar diyim :)
(45 puan)
Çok sağol içim rahatladı valla internetten açıp da bakmak istemiyorum gözüm korkar diye böyle sormak en mantıklısı teşekkür ederim
(221 puan)
İnterneti asla açıp bakma.  Gereksiz korku yuklersin kendine. İlk doğumda başıma ne geleceğini bilmeden girdiğim için ameliyat süreci daha kolay geçmişti. Uyanık kaldım çocuğun doğumunu gördüm.
İlk doğum sonrası bir cesaret sezerysn doğum videosu izledim. Bu ikinciye binbir korkuyla girdim. Korkum beni esir aldı çok çok fazla panik olduğum için beni uyutmak zorunda kaldılar ve ben cocugun doğumunu göremedim. O eşsiz anı kaçırmış oldum
(810 puan)
@Simpsons hiç gerek yok öyle şeylere sakın bakma artı sana tavsiyem kimsenin doğum hikayesini dinleme bizim insanımızda şöyle birşey var doğumu bir işi kolayda olsa ölüm gibi anlatır.Herkesin doğum hikayeside kendine özeldir.Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin ♥️
0 oy
(546 puan)
Maşallah canım 29 şubata denk gelmesi ayrıca güzel olmuş 4 yılda bir doğum günü :)) sağlıcakla büyüt inşallah 
0 oy
(810 puan)

Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin canım ♥️ aynı yerden kesiyorlar doğru mu :silly: ve ilki mi kolaydı ikinci mi diye sorucam bu toparlanmaya alakalı olduğu için biraz geçince sorayım :D

0 oy
(37 puan)
Canım ocelikle Allah uzun sağlıklı ömürler versin bebeğinize sizde geçmiş olsun bnde 14 marta sezerayan olucam sezeryana aç karınla mi girdiniz yoksa tok mu nasil olacak bilgim yok 
0 oy
(102 puan)
Geçmiş olsun ,kac saatte kendinize geldiniz bide ne giydiniz bebekle resim hemen mi çekiliyor 
0 oy
(442 puan)
Cnm bende 2. Sezeryen olacam ilki gibi acı var mıydi kaç haftalık doğum gerçekleşti 
0 oy
(204 puan)
Gözünüz aydın ne kadar arayla oldunuz iki sezaryani acaba

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 981 göst.
0 oy
0 cevap 106 göst.
0 oy
0 cevap 92 göst.
2 Ekim 2023 Doğum kategorisinde Gunaydin (190 puan) sordu

649,965 soru

3,423,259 cevap

4,255,137 yorum

183,696 üye

...