0 oy
123 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (93 puan)
Merhaba kızlar 6 aylık hamileyim şimdiye kadar boya koymadm bebeye zararlı olur diye doğumdan sonra saçını yaptıranlar oldu mu? 
Gebelik haftası 24

5 Cevap

+2 oy
(70 puan)
Boyatıp bir şey olmadı diyenlere kuşak asmayın, bir çok çalışma ve makale var, doktorlar bağırıyor boyamayın diye. İçindeki maddeler bebeğe zarar veriyor. "bir şey olmadı" diye bir şey yok ayrıca. O "bir şey" Bugün değil ileride kendini gösteriyor. Çocuk gelişimciyim ayrıca. Lütfen boyamayın, sabredin. 
-Reklam-
+1 oy
(90 puan)
Canım saç diplerinden bebeğe illaki geciyo doğum sonrasında da sütünden maalesef organik boya kullanabilirsin 
+1 oy
(1,939 puan)
Çoğu kişi saç boyasının zararı sadece kokusundan ibaret sanıyor ama değil. Saç boyasının zararı sadece onun kokusunu solumakla olmuyor, deri altına nüfuz eden kimyasal kana da karışıyor. Gebeyken kana karışması, doğumdan sonra da süte karışması muhtemel. Organik boyalarda da %100 organik olanı bulmak lazım. Boya organiktir ama yanındaki oksidan kimyasal, burada da boyanın organik olmasının bir anlamı kalmıyor. İyi araştırmak lazım bu yüzden. Doktorların önerdiği bir marka varsa onu kullanılmalı. 
0 oy
(2,411 puan)
Ben hem hamileyken hemde doğumdan bir hafta sonra saçımı boyamistim çevremde de var böyle yapanlar çok şükür birşey olmadı. Eğer olurda boyatmayi düşünürseniz boya yaparken havasını kesinlikle solumayin beş dakikada bir temiz hava alıp saçınızı açık havada boyayın çünkü bebeğe zararı olan boyanın saça sürülmesi değil boyanın kokusunu solumak bunu çok doktora sordum dedikleri aynı bu oldu ve size anlattığım gibi doktorum bana anlatmıştı boya yaparken dikkat etmem için yoksa hem kapalı alanda boya yapıp hemde o kokusunu solumak bebeğe zarar verebilirmis eğer doğumdan sonra boyayacaksaniz da önce doktorunuza sorun uygun görürse doğumdan hemen sonra da boya yapabilirsiniz 
(93 puan)
Doğumdan sonra düşünüyorum süt vereceğim için aklıma geldi zarar olurmu diye
(2,411 puan)
Doktoruna danış canim istersen
0 oy
(2,076 puan)
Bende boyamadım, baya da dibim geldi. 32 oldum zaten, az kaldı daha boyatmayı düşünmüyorum. Doğumdan sonra organik saç boyası ile boyamayı düşünüyorum.
(1,715 puan)
Bnde 32+3üm ılk hamılelıgmde boyamıstım organık boyayla  3/4hafta vardı ve bır sıkıntı yasamadım . 34te boyamayı düşünüyorum tekrardan asırı beyazım var bnm gezemıyorum oyle.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 160 göst.
0 oy
3 cevap 145 göst.
+1 oy
3 cevap 175 göst.

648,907 soru

3,419,295 cevap

4,250,445 yorum

183,422 üye

...