+2 oy
188 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (1,715 puan)
 Kızlar Ikıncı hamılelıgım 33haftaya grdık aryık yavastan cantamı hazırlamaya basladım ılk hamılelıgmde 3gun kldım hastanede ve yıne o şekilde hazrlıyorum.

Kendim için koyduklarım şunlar

2adet pijama takımı 

4 adet alt camasır 

2adet sütyen 

2adet atlet 

2adet corap

Esarp/tarak/toka

Ped/hasta bezi/kagıt havlu

Terlik

Bardak/ kasık

Çöp poşeti

Hastaneden cıkınca gıymek için kıyafet 

Hırka

(Ben göğüs pedi sut sagma pompası falan koymadım gerek olmamıstı ilkinde de tercıhen koyanlar var)

 

_Bebek için_ 

5li hastane cıkısı(hemsıreye vermek için içine bırde battanıye ekledim) 

3adet takım(içinde zıbınlar dahil) 

Corap /eldiven/sapka

İnce battaniye 

Kalın battanıye 

Alt acma örtüsü 

Bebek bezi 

Islak mendil 

Agız mendılı

Biberon (ilkinde kullanmstm ne olur ne olmaz) 

Ana kucağı aldım ben pusetleri saglıklı bulmuyorum bebek için bu benım tercıhim. 

Mama koymadım ihtiyac olursa alınır diye 

İlk dogumumda da bu şekilde hazırladım ve tam denk gelmişti sizlerede fıkır olsun. 

Saglıkla bebeklerimizi kucagımıza alalım inşallah 
Gebelik haftası 33haftallık

2 Cevap

0 oy
(552 puan)
Mrb canım sağlıkla kucağına almak nasip olsun. Aynı şekilde bende hazırladım abartmaya gerek yok diye düşünüyorum. Yalnız minik hurclar aldım yanımda kalacak kişiye kolaylık olsun diye ayrı ayrı koyup üzerine not yazdım ondan dolayı çok eşya gibi görünüyor ama tamamen sizin de yazdığınız ihtiyaçları koydum.

 Ben Ana kucağı ya da puset almadım zaten güvenliği de yok yine kucağımda taşırım o yüzden hem yük olmasın dedim hemde bir iki defa kullanacağım birşeye para vermek istemedim. Aracım olduğu için ve hastane ev arası çok yakın gerek görmedim. 0-36 ay oto koltuğu almayı düşünüyorum  
(1,715 puan)
Aynen oyle bnde minik hurcların içine koydum hazrladıklarımı abartmya gerek yok dıye dusundum gerekli olanlar bunlar oluyor genelde zaten. Ana kucağı bnm ilk kızımdan kldı yıne onu kullanıcam elimde vardı :)
(552 puan)
Ana kucağı nasıl birşey merak ettim fotoğrafını göndermeniz mümkün mü müsait ise?
(2,076 puan)
Bende pusetleri çok sağlıksız ve gereksiz görüyorum benim düşünceme göre, bende eskı usul ana kucakları olur yataklı onların modernlerinden aldım valla, yatsın uyusun yatak gibi.
-Reklam-
0 oy
(2,359 puan)

Tam benim ilk gebeligimdeki cantamla aynı :)) ben kendin için parantez içine aldığın seyleri de koydum tabi sezeryan olduğum için ne olur ne olmaz diye. Birde bebegim için bir sarı örtü bir kırmızı örtü de koymuştum tülbent yani hastanedeyken sari tulbent örttüm üstüne hastaneden çıkartırken kırmızı örtü ile cikartmistim sarı örtüyü biliyorum ama kırmızı örtüyü bilmiyorum annem kırmızıyla çıkartalım dedi diye koymuştum birde ben puset almıştım hatta sırf düz zemin olsun diye pamuklarla doldurmuştum pusetin içini şimdi kızım 9 aylık hala daha kullanıyor pamuklari çıkardım tabi rahat şuan pusette çünkü :D ve ben kaşık biberon koymuştum iyki de koymuşum bebeğim yoğun bakimdayken mama dayamislar sagolsunlar biberonunuz varmı yoksa dolaptaki 30 milimlik olanı mı verelim dediler kaşık biberonu verdim drek hijyenik mi değil mi Allah bilir bende olmasa onlar dolaptakini verecekti. Şimdi ikinci gebeliğim yine aynı hazirlicam çantamı nasip olursa daha yolun başındayız bakalım hayırlısı ise inşallah :)) Rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin inşallah ❤️

(2,359 puan)
Aminnn canim gerçekten öyle ikinciyi düşünmüyorduk hiç korunuyordukda nasıl oldu bilmiyorum ama Rabbim nasip etmiş dedik kabullendik ama şimdi bu duyguyu tekrar yaşıyorum tekrar heyecanlanıyorum çokça dua ediyorum sağlıkla doğar inşallah diye hareketini hissetmek için bile sabırsızlanıyorum çok özel duygular gerçekten:)
(1,715 puan)
Kac haftalıksın ılki kac yasında cnm
(2,359 puan)
İlk bebeğimin 9 aylık olmasına 3 gün kaldı ama ben 9 aylık diyom düz hesap :D şuan 10+4 deyim çok endiseliyim zaten yetebilecekmiyim diye nasipte varsa dogurursam kızım 14-15 aylık oluyo yani yine küçük o yüzden inşallah Rabbim yardımcım olur
(1,715 puan)
Rabbım kolaylık versin inşallah cnm küçükmüş otekıde beraber buyür giderler braz zor olur ama 2seneye rahat edrsın. İlk Kızım 3yasında  kendm korundm esim korundu bya dikkat ettık bz şimdi 3yas araları oluyo bızım için ideal.
(2,359 puan)
Ah bizde öyle düşündük hatta kızımız 3 yaşına gelsin ondan sonra bakalım dedik ama heralde çok dillendirdik ikinciyi düşünmüyoruz diye ondan bilemiyorum yapicak birşey yok zaten Rabbimden gelen başım gözüm üstüne :)

İlgili sorular

648,290 soru

3,417,135 cevap

4,247,864 yorum

183,258 üye

...