0 oy
86 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (1 puan)
Merhabalar 4 hafta + 2 Luk hamileyim . Çevremdeki çoğu kişi sırt üstü uzanmamam gerektiğini söylüyor ne yapmam lazım bilgi verir misiniz. Teşekkür ederim şimdiden .
Gebelik haftası 4+2

3 Cevap

0 oy
(2,076 puan)
Bebeğe kan akışının daha hızlı ve sağlıklı olması için sol tarafa yatmak önerilir. Sırt üstü yatmak kan akışın da azalma olacağı için tansiyon düşüklüğüne sebebiyet verir, temelli yasak değildir, sağ ve sol kalçanız ağrıyacak artık, ağrıma olunca yatabilirsiniz biraz biraz. 
-Reklam-
0 oy
(552 puan)
Hayırlı olsun canım bebeğin daha çok minik. Sağ sol yüz üstü sırt üstü yatmanın bir zararı olmaz. Etrafa çok takılma herkes herşeyi söyler. Zaten eminim bir süre sonra sende sıkılır kendin ve bebeğin için en doğru olanları öğrenir uygularsin. 

 Senin dikkat etmen gereken şeyler farklı şuanda. Kesinlikle yüksek yerlere uzanma asılma. Ağır şeyler kaldırma itme gibi şeyler yapma. Kendini yoracak işlerden kacin. Paketli gıdalar tüketme. Tatlı ihtiyacını dozunda meyveyle karsilamaya calis. Meyve sebze protein kalsiyum aksatma. Evinde yapilan sağlıklı yemeklerinden yemeye calis. Sana değil de bebeğe kilo yapacak şeyler tüket derim. Muz kaşar süt yoğurt yumurta avakado çiğ badem fındık ıspanak balık çok güzel kilo aldırıyor bebeğe. 34.haftaya gircem henüz 6kilo aldım ve hepsi bebekte suan. bebeğim uzun boylu yapılı sağlığı gayet yerinde. Tabi yapı meselesi ama çok dikkat ettim. Bol bol su ictim. Oda sıcaklığında icemem asla soğukta olsa her gün düzenli suyumu içtim. Doktorumun tavsiye ettiği vitaminlerimi aksatmadim. Çok şükür bugüne kadar geldim. Sana da naçizane tavsiyelerim bunlar olur. doktorun takibini yapar zaten ne yapman yapmaman gerekiyorsa uyarır. Bunlar genel şeyler. Sağlıklı bir hamilelik ve doğum geçirirsin inşallah 
0 oy
(550 puan)
Sen nasıl rahat ediyorsan öyle yat. Sırt üstü yatınca kan akışı yavasliyor bundan dolayı sen rahatsiz olabilirsin vücut zorlar kendini bebeğe Zarar olmaz Allah'ın izniyle. Ben son haftalarim da bile az az yattım rahat edemiyorsun zaten çok fazla karnın büyüyünce onun dişin da doktorlar da aynı şeyi söylüyor 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 462 göst.
22 Kasım 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Elsnur (2 puan) sordu
0 oy
0 cevap 154 göst.
0 oy
22 cevap 429 göst.

648,280 soru

3,417,061 cevap

4,247,831 yorum

183,253 üye

...