0 oy
141 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (3 puan)
kapalı
Arkadaşlar 6 haftalık gebeyim iki gündür oruç tutumaya çalışıyorum ama oruçtan öncede zaten mide bulnatisi çekiyordum şimdi hem yemek yemiyorum hemde bulantısi çekiyorum oruç tutmam bebeğe Zarar veriyormudur 
Gebelik haftası 6
Kapatılma nedeni: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

3 Cevap

+2 oy
(115 puan)
Ya anlamıyorum kendinize niye zarar veriyorsunuz? Tamam sevap kazanayım derken bir bebeğin hayatına sebep olabilirsiniz. Ac kalmamaniz lazım bence. Burada hergun aynı soruyu soruyorlar ama bebeğiniz aç dururken cidden içiniz rahat ediyor mu anlamıyorum ben. Yeni tutunmaya çalışan bir bebek, kendinize dikkat etmelisiniz. 
(3 puan)
Aceba yapabilirmiyim diye başladım iki gündür tutuyorum zaten zorlanirsam tutmucam demiştim kendime ilk gebeliğim olduğundan dolayı tecrübem yok yorumunuzu dikkate alicam teşekkür ederim.
-Reklam-
0 oy
(84 puan)
Canım oruç hamilelere farz değil ben bunu çok araştırdım ben de 9 haftalığım günahına girmek istemem ister tut ister tutma ama sen de çocuğun günahına girme gelişim çağında olan bir bebek yani benim çok yiyen bir insan değilim hamileliğinde affedersiniz kusacağım yani biliyorum kendimi bir de araştırdım hocalar diyor ki eğer diyor bebeğinize zararlı geliyorsa siz tutamıyorsanız tutmayın bebeğin günahına girmeyin sevaba gireceğim diye çünkü sen can taşıyorsun ona sahip çıkmak zorundasın hemde sen bilirsin  
(3 puan)
Benimde ilk gebeliğim zaten ama bilgim pek olmadığı için sordum teşekkür ederim.
0 oy
(2,419 puan)
Az önce yine bir oruç postuna yorum yaptım. Bu konuyu asıl soracağınız kişi biz değil doktorunuz. Doktorunuz bebek iyi sen iyisin tutabilirsin ama tutarken sahurda ya da iftarda şöyle yap böyle yap der tutarsınız ama doktorunuz onermezse inatla tutmanıza gerek yok Rabbim müsade etmiş zaten kazasını tutabilirsiniz demiş kendinizi de bebeğinizi de zorlamaniza gerek yok. Hamilelikte asla oruç tutmama taraftarıyım ilkinde tutmadım kazasını tuttum şimdi ikinci gebeliğim yine tutmuyorum kazasını tutucam. Hamilelikte uzun süre açlık ve susuzluk demek bebeği kötü etkiler demek tabi herkes bir değil ama çoğunluğu etkilenir. Allah kimseyi evladiyla sinamasin. Ama illa tutucam diyorsanız ya iftardan yatana kadar ya geceden imsak vaktine kadar en az 3 buçuk litre su içmenizi öneririm. Tutmamanizdan yanayım tabi ama karar yine sizin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 468 göst.
2 Ekim 2020 Hamilelikte Testler kategorisinde Ordu (4 puan) sordu
0 oy
4 cevap 173 göst.
27 Kasım 2022 Doğum kategorisinde Nuray demir (12 puan) sordu
0 oy
2 cevap 129 göst.
7 Kasım 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Sevodyle (10 puan) sordu
0 oy
3 cevap 249 göst.
20 Nisan 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Zehra1992 (85 puan) sordu

649,051 soru

3,419,758 cevap

4,251,030 yorum

183,457 üye

...