0 oy
180 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (26 puan)
25+4 haftalik hamileyim ilk gebeliğim ve bu haftaya kadar rahim kisalmasi olmadı 25. Haftadamda doktorum rahim agzi 35mm olduğunu erken doğuma neden olabileceğinden bahsetti ve Progestan fitil yazdı günde 1 defa kullanıyorum ama çok endişe ettim benim gibi bu durumu yaşayan yada bilen var mı fitil ise yarar mı? ne yapmak gerekir ?
Gebelik haftası 25+4

5 Cevap

0 oy
(2,076 puan)

25. Haftam da, rahim ağzı 34e düştü, doktor progestan fitil verdi, ilişkiyi tamamen yasakladı. 1 hafta sonra kontrole çağırdı ne yaptıysan yapmaya devam et dedi, 40a geri yükselmişti. Şuan 34+5im hala 40..

Çncelikle progestan fitili gece uyurken al, uykuya dal, iyice erisin içeride hemen tuvalete kalkma sakın. En az 1 2 saat beklesin ayağa da kalkma.
Alaturka tuvalet kullanıyorsan hemen bırak ben kullanıyordum hemen klozete geçtim.
İlişkiye asla girme zaten uyarmıştır su kesesini patlatır. 
1 hafta boyunca kontrolüme kadar sürekli yattım bebeğin kafasının yada ayaklarının rahime baskı uygulamasın diye sürekli uzandım soluma doğru. 
Asla ağır kaldırmadım asla, bol su içtim. 
Gittiğim de ne yaptıysan yapmaya devam et yoksa sana serklaj atacaktım dedi çok şükür 35e geldim. 
(26 puan)
Çok teşekkür ediyorum bu dediklerinizi yapıyorum ama gün içinde illaki kalkıyorum full yatış yapmiyorum yemek yapmaya illaki kalkıyorum inşallah benimki de yükselir
(2,076 puan)
Tabi kii kalkacaksınız ama sürekli dinlenin, yemeğin birini koyun ikincisini yaparken dinlenin, ev de pislensin 1 hafta yapmayıverin boşverin, üstün körü toplayın yeter, serklajdan çok daha iyidir.
(26 puan)
Kesinlikle katılıyorum evet haftaya bugün kontrolüm var ve bende daha çok dinlenmeye ayıricam vaktimi
-Reklam-
0 oy
(43 puan)
Benm de 22 haftalıkken ayrıntılı ultrasonda alttan muayenede 32 mm çıkmıştı. Doktor endişe etmene gerek yok 25 mm altı sıkıntılı demişti. Ama ben okudugum yorumlara çok kafa taktım kısa diye. 2 hafta sonra kendi doktoruma sordum. Orda da 32 çıktı. Sen çok stres etmişisn dedi o yüzden bana da fitil verdi her aksam 1 tane. Ve takip süremi 15 güne düşürdü. Bende  dikkat ettim istirahat hainde kaldım. Bu kontrolden 3 gün sonra aşırı kasık ağrım oluştu dayanamdım tekrar gitmek zorunda kaldım. O zaman baktığında 37 mm çıktı. Fitil ve dinlenmek işe yaradı diye düşünüyorum. Yarın tekrar kontrolüm var bakalım. 
(26 puan)
Çok teşekkür ediyorum fitilin işe yaradığını duymak çok iyi geldi bende dikkat edeceğim
0 oy
(115 puan)

Rahim ağzı kısalığı sancı yapıyor mu ya bende yeni acilden geldim kasiklarim böbreklerim çok ağrıyor belime vuruyor ağrısı şuan 25+4 günlük hamileyim serum taktılar bebegin hareketlerini hissetmiyordum iki gündür daha yeni az bisey hissettim bu postuda görünce sizlere sormak istedim :(

(26 puan)
Gecmis olsun kisalik kac acaba?  bende sancı yok sadece progestan kullandığımdan beri ara ara sızı oluyor vajinada
0 oy
(811 puan)

Rahim ağzı kısalığı nasıl bişey ben bugün pazara falan gittim ama eşya taşımadim markete gittim 2 poşet taşıdım bide 1 buçuk yaşında kızım var onu biraz kucağimda taşidim afedersiniz sabah vajinaya baktım normal hiç bişey yoktu bu akşam lavaboda baktım sanki genişlemiş ve ağrim var karnım dada çok kasılma oluyor vajina bölegsi de karnımın altıda ağriyor rahim kısalması tam olarak nasıl bişey 

Bu arada 22 haftaligim
(476 puan)
Of bende boyleyim bu rahim agzi kisaligina takmis durumdayım en son 16 17 haftalikkrn olctuler normal dendi sonra 2 kontrol gecirdim ama bakildi mi normal mi bilmiyorum korkuyorum ara sira bel kasik agrim var böbreğime vuruyor agri cok tuhaf korkuyorum ya 3 4 gune kontrolum var insallah ters bisey yoktur bende 22 olmak uzereyim
(26 puan)
Benim bildiğim ultrasonla görülebilen birsey
0 oy
(33 puan)
Geçmiş olsun benimde 22+4 de detaylı ultrasonda rahmin 8 mm ye kisaldigini ve funu şeklinde açılma başladığını söyledi ertesi gün serklaj oldumve sürekli yatarak geçirdim son zamanlarımı sadece yemek yemek ve lavabo için kalktım ayağa birde doktor kontrolleri için bu süre içinde protestonun fitil olarak aldım önlem amaçlı tansiyon ilacı kullandım derken 10 hafta durdu  32 haftalikken kızım dünyaya geldi.
(26 puan)
Size de geçmiş olsun benim kaç cm bilmiyorum sadece 35mm olduğunu  dedi umarım çok açılmaz
(33 puan)
Şuan sorun yok gibi dahada kisalmazsa kısalır sa serklaj ameliyatı yapıp bağlıyorlar biraz zaman kazanıyor

649,051 soru

3,419,758 cevap

4,251,030 yorum

183,457 üye

...