0 oy
85 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (31 puan)
kapalı
Merhaba hamişler 33 haftalığım bundan sonra ne yapmam gerekiyor nasıl bir süreç izlemem gerekiyor tavsiyelerinizi alabilirmiyim.
Gebelik haftası 33
Kapatılma nedeni: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

1 cevap

0 oy
(2,106 puan)
35im, 33ten sonra biraz temkinli olmakta yarar var, eğer ilk gebelikse benim gibi, sancı ve ağrı ne demek bilmediğimiz için hissettiğimiz dayanılmaz ağrılar da direk gidip nst ile bebek ve kendi durumumuza baktırmamız gerekiyor. Kan tahlilleri idrar tahlillerine baktırarak gerekirse ilaç kullanarak bebeğin en fazla kilo ve gelişim göstereceği ayları herhangi bir enfeksiyon önlememesi adına yaptırmanız gerekebilir, ben yaptırdım enfeksiyon çıktı kanda bebeğin gelişimini etkiledi. Çantanız hazır da dursun, daha kendini doğuma hazırlamak için 4 haftası var ama tebdiri elden bırakmamak lazım. 31. Haftadan sonra düzenli kontroller de nst bağlanıyor zaten. Başka 35 olmuş birisi olarak sorunuz varsa biliyorsam cevaplarım.
(2,106 puan)
O iğne batma durumunu da yaşıyorum, bazen diyorum aha rahmimden damar çekildi çığlık atıyorum ama yok ne açılma var ne başka bir şey, o kalça da ağırlaşma baskı hissi bebek iriyse bir de daha çok yaşanıyor, bebek artık büyüdü annesi zor bir döneme girdin, çok zor ağrılı bir dönem, karın sa kasılma var ise toplanma bebek kendini sertleştirme var ise durma acile git ama o alt karın ağrısı zaman zaman vajina da baskı artık 30dan sonra iyice artıyor, çok ağrılı dönemlerden geçiyorum bazen çok acıyor kasığım doğrulamıyorum ama 0 sancı... bir de bence her annenin çantası 30dan sonra hazır olmalı, bence çantanızı hazır edin, 33de bazı sebeplerden ötürü ki geçti bebeği hemen alabiliriz demişlerdi çantam hazır değildi çok hazırlıksızdım düzeldi geçti ama doğum hali hiç belli olmuyor mutlaka hazır edin dursun çantanız çanta listeniz var mı ben size çanta listem var atayım size de çantama ne koyucam listesi
(253 puan)
Bende hazırlamayı düşünüyorum çantayı canım olur tabiki atabilirsin hep bakıyorum youtubeden videolara . Dün gece işte öle ağırlık oldu sertleşme yok ama baskı gibi popoda agirlasma gibi hissettim sonra geçti sabaha olmadı . Hamdolsun . Yalancı kasılma sanırım dedim brakston hick kasılması mi ne galiba onu yaşadım rahim kendini doğuma hazırlıyormus sanırım öle okudum . Rabbim sağlıkla alalım kucağımıza ilk olunca bide sancı hangisi ayırt edemiyor insan . Normal doğum mu istiyorsunuz siz
(2,106 puan)
Bende sanırım yalancı kasılma yapıyorum, benim ablam 2 sene önce bu ağrıları çok ciddiye almadı en son ağrısı vardı ıkındım altıma yaptım sandım meğerse çocuğum doğmuş demişti, Rabbim sağlıkla aldırsın çok haklısınız. Ben panik atak hastalığımdan ötürü sezeryan olacağım. İlk benimde doktorum hep anlatıyor her terimi her rahatsızlığı araştırıyorum, annemdeyim hastalığımdan ötürü annem de 4 kız doğurdu ondan öğreniyorum ablam normal doğurdu ondan öğreniyorum araştırıyorum hep, çantanın listesini de atıyorum.
(2,106 puan)
Hemşireye verilecek 10lu hastane çıkışı ekstra içinde bebek bezi
2 adet yedek hastane çıkışı yada takım
5 adet yedek zıbın
2 3 adet çorap
1 adet bere
3 4 adet ağız mendili
20 adet bebek bezi
1 adet ıslak mendil
Bebek pamuğu
Biberon emzik
Kalın battaniye

Anne için hastane çıkışı
2 adet gecelik takımı, olasılığa karşı sezeryan benim normal olasılığına karşı alttan muayene de rahat olması için uzun elbise
Terlik
Hastane çıkışı için rahat kıyafetler eşofman takımı
2 adet emzirme sütyeni
5 adet iç çamaşırı kanama fazla olursa diye çok çoktan zarar gelmez
2 adet çorap
Depend yetişkin külodu + ped
Göğüs pompası (yazdım ama almayacağım ben, bebek emmezse evden getirtirim eşime, süt gelene kadar doğal yöntem deneyeceğim)
Göğüs ucu kremi
Diş fırçası macunu
Kendime özel el yüz havlusu (ısıtıp göğüslerime koymak için vs)
Diş fırçası macunu
Yelek (3lü sabahlık takımı alındı ise buna göre yok)
Bir de ben müslin örtüsü aldım bir tane
(253 puan)
Çok teşekkür ederim canim usenmeden yazmışsın ayrıntılı ve güzelce hakkını helal et :)❤️
-Reklam-

İlgili bir soru bulunamadı

653,263 soru

3,436,216 cevap

4,269,647 yorum

184,620 üye

...