0 oy
114 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (1 puan)
Merhaba, şuan 32 haftalık hamileyim, kızım olacak inşallah. Son 1 aydır kontrollerde bebeğimin karın çevresi, kilosu haftasına göre 3 hafta gibi bir ara ile geriden geliyor. Çok şükür diğer organ gelişimleri, suyu, kan akışı vs. iyi ama 2 haftada 1 haftalık kilo alıyor. Bu gibi bir durum yaşayan var mı? Beslenmeme de daha fazla dikkat etmeye başladım inşallah aradaki farkı toparlayabiliriz. Doktorum bu şekilde devam etmesi durumunda 36.hafta tamamlanınca doğum planlıyor, böyle bir durum yaşayan var mı? Görüş ve önerilerinizi, tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. 
Gebelik haftası 32

3 Cevap

0 oy
(68 puan)
36 +4 günlük benimde 2 hafta geriden gidiyor banada 32 de söyledi doktor böyle olduğunu, şimdi 3 gunde bir hastaneye çağırıp detayli bakıyor.Ben devlet hastanesinde takipliyim 32 den beri perinatoloji takipliyim.Bana doktor 38 i zorlayacagiz dedi bugün acilde kontrole çağırdı bakalım ne diyecekler.Insallah sağlıkla tamamlanır sizin de benimde.
(102 puan)
Kac kilo bebeğiniz bende 36+2 suan
(68 puan)
35 +1 de 2200 dedi doktor gecen perşembe kontrolde sordum söylemedi hemen kilo almaz dedi haftaya bakicam dedi.Bugun de acilde sordum doktorunuz söyler dedi :)Yani güncel kilosunu öğrenemedim bir türlü. İlk kızım 2800 doğdu tam gününde ikinci kızım 2600 doğdu 38 haftalikken bütün hamileliklerim mide bulantisi ile geçti toplamda 2 3 kilo alaiyorum zaten.Sizin kac kilo şu anda?
(1 puan)
Çok şükür, Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
(1 puan)
Benim 31.haftada 1.300'dü kilosu, 3 hafta küçük demişti doktor. Hafta içinde tekrar gidicem bakalım inşallah yakalarız normal kilosunu.
(68 puan)
İnsAllah canım sende sağlıkla kolaylıkla alırsın bebeğini kucağına
-Reklam-
0 oy
(340 puan)
Benimde aynı durum başıma geldi tam 37+0 olduğunda sezaryenle aldılar 2420 doğdu ultrasonda 2100 gram çıkıyordu. 34. Haftada ciğer geliştirici yapılmıştı bana onunda etkisi vardır sanırım bebeğim küveze girmedi sorun yaşamadık hemen yanıma verdiler. Bemd eyemeye içmeye dikkat ettim ama bir türlü düzelmedi bende kusma oluyordu bazen son aylara girdiğim halde tansiyonumu takip ediyordum anlık tansiyon yükselmesi oluyordu mesela ölçüyorum 14 8 çıkıyor 2 dk sonra bakıyorum 11 7 düşmüş oluyor. Tansiyon yükseldiğinide mide bulantısından anlıyordum ve ben buna bağladım kilo alamamasını zaten son zamanlar doktor yakın takip edicez dedi sürekli nst ile bakıldı ve hastaneye yattım hareketleri yavaşladığı için. Kan akışında organlarda vs hiç bir sorunumuz yoktu ama kilo almadı karın çevresi küçük kaldı olabiliyor böyle korkmayın. Sadece hareketlerine dikkat edin azalırsa hiç beklemeyin birde sık sık kontrole gidin yakın takip etsinler belki ciğer geliştirici yapılır buda yararınıza olur. İnşallah sağlıkla sizde kucağınıza alırsınız. Benim bebeğim doğdu şuan sağlıklı kilo alımıda güzel gidiyor 1 aylık olmadan 3200 gram olduk bile. Tabi küçük olduğu için biraz doğum sonrası süreç zor olabiliyor çenesi zayıf emmede zorlanma süt az gelebilmesi vs gibi ama hep olumlu düşünün sütüm gelecek diye bir şekilde geçiyor gidiyor sağlıklı olsunlarda üzülmeyin kilo almıyor büyümedi karnımda diye. Ben üzülmüştüm korkmuştum ama üzülecek birşey yokmuş bizim minik erkenden gelip dışarda büyümek istemiş sağlık olsun 
(1 puan)
Oy maşallah, benim de 31.haftamda vurdular ciğer geliştirici iğneyi. Teşekkür ederim inşallah biz de sağlıkla kucağımıza alırız bebeğimizi
0 oy
(61 puan)
30 haftadan  sonra bişey oluyor herhalde bendede demislerdi yatış verdiler yarışı kabul etmedim iki üç güne bir perinatolojiye gittim sonra avakado kaşar muz ve düzenli yemek her sabah yumurta öğle qksam yemeği ve ara öğünler sonra düzeldi riskli gebelikten normal gebe kliniğine geçtim ama tabi çok korkmuştum Rabbim sağlıkla getirsin dünyaya evlatlarımızı o zamanda ramazandi oruç tutamamistim 
(1 puan)
Ben de yediklerime içtiklerime daha çok dikkat etmeye başladım, inşallah biz de toparlarız. Tüm hamişlerin, bebek bekleyenlerin, isteyenlerin kucağına sağlıkla almasını nasip etsin Rabbim.

648,241 soru

3,416,940 cevap

4,247,632 yorum

183,240 üye

...