0 oy
321 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (374 puan)
Kızlar iki bölüme de sordum doğru düzgün cevap alamadım 26 haftamda doktor rahim ağzı uzunluğuna ultrason kağıdında 3.03 yazıyor asistanina not aldirirken 3.3 cm dedi başka postlara baktım İnternet'e 35 altı olursa incelme başlar diyor ama incelme başlaması için benim haftam çok erken doktora sıkıntı var mı dedim hayır şuan için iyi dedi sizin ne kadardi serviks uzunluğunuz bu haftalarda?
Gebelik haftası 26+3

3 Cevap

0 oy
(66 puan)
Çok şükür çok kısa değilmiş o haftalarfa olması gereken ne pek fikrim yok ama benimki en son 30 du daha 14 haftalıkken ölçtüm şu an 16 ben SERKLAJLİYİM yani rahim ağzı kısa diye dikiş atıldı burada bu konularda okuduğum kadarıyla böyle olup ilaç, iğne ve dinlenmeyle dikişsiz haftasını tamamlayanlar varmış siz nr olur ne olmaz farklı doktora da görünün. Sağlıcakla
(374 puan)
Teşekkür ederim ama doktorum gerek görmedi neden acaba
-Reklam-
0 oy
(2,076 puan)
Hemen açıklayayım, 24 24. Haftalar da bu durumu yaşadım 23. Haftam da değerim 34 çıktı hemen alttan progestana başlayıp bir hafta sonraya kontrol verdi, giderek incelebilir korktum serklaj yapacaktım dedi uzamasaydı eğer. 

Rahim ağzı uzunluğu 34. Haftaya kadar 34 üzerinde olmalı, 34ün altına düştüğü zaman bu durum tehlike arz ettiği için hemen progestan gibi ilaçlara başvurulur ve takip edilir, inceliyor mu yoksa bu sabit mi duruyor, eğer bu uzunluk 28in altına düşerse hemen serklaj atmak düşünülür. 

34. Haftadan sonra ise bu değer 34ten yavaş yavaş yavaş düşüp yada aniden düşüp açılır yumuşar ve doğumu başlatır. 

Yani sizin haftanız da rahim ağzı uzunluğunun 34den yüksek olması lazım, 34den düştüğü zaman alttan progestan başlanır ve 1 hafta sonra düzenli kontrol önerilir bu değer düşüyor mu yoksa sabit mi diyerek. 
(374 puan)
Doktorum gerek görmedi ama iyi dedi sorun yok dedi kafam çok karıştı şuan doktorum da iyi bir doktor yani
(2,076 puan)
Zaten bu değer sekreterine söylerek not etmesi gerektiğini söylemiş yani bu durumu not et, bir sonraki kontrol de bu değere tekrar bakalım demek istemiş, bazen doktorlar korkutmadan alıyorlar tedbirini alttan progestan başladı mı?
(374 puan)
Yok bir şeye baslatmadi ama asistanına her zaman kaydettiriyor kilosunu boyunu karin baş çevresi filan detaylı ultrasonda da rahim ağzı uzunluğuna bakıldı gayet iyi dedi doktor rahim ağzı uzunluğuna da 16. Haftada 3.4 demişti ondan sonra bakmadı bende çok şükür bir sorun yaşamadım 26. Haftada baktı onu da kilo boyuyla beraber onu da not ettirdi yani bir sıkıntı olsa söylerdi üstüne basa basa sordum hiçbir sıkıntı sorun yok çok şükür dedi
(2,076 puan)
Valla aşkım bilemedim ki, kendin de araştırırsan, dr kağanı da dinlersen öyle söyler ama kendi tecrübemi de anlattım ama sen kafana takma eğer sana doktorun sıkıntı yok dediyse sıkıntı yoktur, doktorunu dinle elbet bir bildiği vardır ama eğer için rahat etmezse bu değeri başka doktora da sorabilirsin
(374 puan)
Öyle yapicam galiba çok teşekkür ederim cevabınız için
0 oy
(5,646 puan)
kimse adamakilli cevap veremez cunku yoruma dayali bisey degil cok teorik bir soru. anca doktor olan varsa saglikci ebe varsa cvp verir aciklayici sekilde. 

ki bence buladar detaya takilma gunlerini gecir iste sabah aksam sabah aksam gecip gidiyor gunlerin okadar milime okadar detaya okadar teorik bilgiye sahip olacaksin da ne olacak ki dr degerlendiriyor zaten kendince. ee sende de doguracakmissin gbi bir sıkintin derdin kederin agrin sizin kanaman sancin falan filan yoksa yani normal seyrinde geciyorsa gunlerin oldu bitti. hamileyiz diye tip ogrencisi gibi herseyi ogrenip kadin dogum alaninda uzmanlasmamiza milimetrik hesaplarla kendi olcumlerimizi yorumlamamiza bence gerek olmamali

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 63 göst.
26 Mart Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Eda1404 (374 puan) sordu
0 oy
7 cevap 204 göst.
0 oy
3 cevap 1,001 göst.
2 Mayıs 2020 Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde Kukikikii (62 puan) sordu

648,281 soru

3,417,062 cevap

4,247,832 yorum

183,253 üye

...