0 oy
212 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (26 puan)
kapalı

imagek kızlar ikili tarama testi sonucum çıktı doktor kan değerlerine göre riskli dediği down sendromu olabilir sizde de böyle bir durum oldu mu ben çok korkuyorum ilk çocuğumda hiçbir sıkıntı yoktu lütfen bana yardım edin bana İstanbul'a gitmemi söylediler nasıl yapayım sizce ne yapmalıyım

Gebelik haftası 16
Kapatılma nedeni: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

1 cevap

+1 oy
(2,077 puan)
Evet bir değeriniz cut off değerinin üzerinde, bu bir ihtimal testidir kesin test değildir. Bu yüzden henüz bi ihtimal olabilir denilen şeyler için canınızı sıkmayın. 100 kişiden 50 kişide görülür sende 50 kişi arasındasın der bu test sana. Eğer içinden gelirse üçlü test yaptır, onda da risk çıkarsa gerekli görürsen diğerlerini yaptırırsın için rahat etsin. Burun kemiği var genel de down bebekler de burun kemiğine rastlanmaz, ense kalınlığınız 1.20 genel de down bebekler de ense kalınlığı 3 ve üzeri olur her iki değeriniz de gayet normal ama bu testler size olabilir der, kesin senin bebeğin down yada trisomy demez. Bu yüzden içiniz rahat etmezse nipt yaptırabilirsiniz.
(26 puan)
İnşallah dediğin gibi dır cnm inşallah bir şey çıkmaz biraz rahatlatın beni teşekkürler
(2,077 puan)
Bunlar ihtimal testi, tanı testi değil, net denmez hiçbir şey oladabilir olmayadabilir, bazı annelerin bu testleri temiz çıkıyor bebekleri down doğuyor, bazılarının da riskli çıkıyor bebekleri sağlıklı doğuyor, yüce Rabbim bilir siz hep iyi düşünün iyi şeyler olsun Rabbim sınamasın inşallah.
(55 puan)
Aynı şeyi bn de yaşadım hatta amniyosentez için sıra bile almıştım sonra da yaptırmadım yaklaşık bir ay sonrada ayrıntılı ultrason çekildim orda doktor hiç sıkıntı yok dedi herşeyi normal korkmayın dedi ve şimdi 2 buçuk yaşında evladım ve hiç bir sıkıntısı yok çok şükür doktorlar biraz abartıyorlar ben günlerce üzüldün  ağladım şimdi çok şükür büyüktüm bile
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 209 göst.
0 oy
3 cevap 255 göst.
0 oy
0 cevap 82 göst.

649,487 soru

3,421,539 cevap

4,253,163 yorum

183,573 üye

...