0 oy
59 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde
Normalde son hafta iştahının arttığını söyler herks. Ben de tam tersi. Yani sirf bebek beslensin diye yiyorum yoksa hiçbisey canım istemiyo. Bazen akşam yemeği bile yapmıyorum ama vicdanım da el vermiyor bebeğe faydası olsun diye yiyorum meyve kuruyemiş kefir vs. Sonra midem bulanıyor yediğim için. Kahvaltımı güzel yapiyorum her şeyden koyuyorum tabagima faydalı olan. Ama onun haricinde hele hele ağır yemek çok dokunuyor bana. Bazen çorba bile midemi ekşitiyo 

1 cevap

0 oy
(2,093 puan)
Ne güzel kahvaltı yapabiliyormuşsun, bende oda yok, ağzıma lokma koyduğum an midem bulanıyor, hastayım ben ağır grip atlatıyorum ama onunla alakası olduğunu düşünmüyorum boğaz ağrım yok çünkü ama al benden de o kadar sırf son haftam 3 4 günde alacağını alsın diye yemeğe çalışıyorum ama olmuyor, midem kalkıyor. 
Öyle zaten canım ben de biliyorum ama insan tazecik lohusayken bu sözler batıyor insana. Minyon zaten kızım ben de oyyleyim benden ne çıksın bekliyorlar bilmiyorum ki kendileri dinozor doğurmuş hepsi oylebir analtiyorlar ki şimdi gülüyorum tabi ama o lohusa psikolojisi kötü oluyor işte o zaman üzülüyordum :)
Sizin de bebiş almış kiloları ne güzel benimki kaç kilo oldu bilmiyorum burda hastane imkanı pek yok gittiğimde de doktorun ağzından cımbızla laf alıyorum çok ilgisizler.
(2,093 puan)
Batmaz mı.. okuyup araştırdığım halde bazen öyle şeyler söyleniyor ki, batıyor, ben mi sorunluyum acaba oluyorum. Amaaaaaan ha bu kadar doğurmuşum ha zayıf ha kilolu evlat benim evladım kime ne, kusura bakmayın hamileliğim de bir tabak yemek pişirip getirmemiş, aşerdin mi isteğin var mı diye sormayan insanlar asla bebeğimin kilosuna da beslenmesine de laf etmesin. Ben çok hazırım, ilk gebeliğim ama çol uyarı aldım bütün ağzıma gelen ne varsa dert etmeyip cevap vereceğim herkese:)
Alabildiğiniz kadar bilgi alın, devlet hastanesi özele göre daha fazla hasta baktığı için artık bıkmış durumdalar. Bu yüzden ilgisiz davranıyorlar. Ben özele gidiyorum ne öğrendiysem hep doktorumdan öğrendim, keşke devlet doktorları da biraz ilgili olsaydı bende özele gitmek zorunda kalmasaydım.
Gerçekten ilkler hep tecrübesizligimize denk geldi yani o zamanda aşırı araştırdım her şeyin farkındaydım ama cevremin sivri dillerine çok takilmistim ama artık akillandim ağızlarına tikicam lafları pis kalpliler bilerek yapıyorlar.
Kendi kafalari biseye çalışmaz bilinçli insanı elestirmeye bayılırlar.
Dediğin çok doğru hiç arayıp sormuyorlar iyi misin diye. Kaynanam bir kere aradı onda da oruç tutuyon mu hamile halinle diye sordu bide cinsiyetini sordu falancanin şu şu olacakmış filancanin gelini soyleymis dedi.  napacaksa cinsiyetini bahsettiği kisileri de tanımıyorum illa kiyaslicak işte cahillik.  Sadece merak ve başkalarıyla kıyaslamak için dedikodu malzemesi çıkarmak başka bişey için aradığı yok
(2,093 puan)
Size o kadar çok katılıyorum ki, benim ilk gebeliğim biraz bünye olarak hassasım ve ağır anksiyete ve panik atak hastasıyım, çok zor geçti hamileliğim kum dökmesi kan enfeksiyonu taşikardı nabız problemi ben hep yattım, "yatmasın yatmasın yürüsün nasıl çıkacak çocuk doğuramaz" dediler ben zaten hastalığım gereği korkuluyum bana "sen 28de çantanı hazırla bu çocuk erken gelicek bak gör ben hissettim" diyip korkuttular. Doktorum diyor ki çocuk çok iri, taşıyamayabilirsin rahimden ötürü belki ağırlık çekersin, ben yürüyemez hale geldim "sen bi daha çocuk yapma bu ne naz" ben 35 haftalık oldum insanlar doğurayım diye baktılar çok ağrım var diye kum döküyormuşum, 36 haftalık oldum bana ses kaydı attılar "irem falancanın eşi doğurmuş bi sen doğuramadın" haftam daha 36... prematüre doğum yapayım istediler galiba. Çok kasık ağrısı yaşadım diye "sen bu çocuğu 9 ay taşıayamazsın" dediler daha neler neler sizi en iyi ben anlarım. :))
Gerikafalilar işte. Benimde adet kanamasindan daha yoğun kanama yaşadım ilk dört ay bana da biz böyle naz nedir bilmezdik dediler doktor yataktan kalkmayacaksın dedi ona rağmen kendi işimi kendim görmeye çalıştım çünkü naz yapıyorum sandı kayananm. Ben yattikca nasıl siniirr oluyordu iş yapmiyorum diye.
Allah akıl fikir versin zor günleri hep tek başımıza atlatiyoruz destek olmuyorlar bari köstek de olmasalar ama yok illa seni depresyona sokacaklar senin mutsuzluğunla besleniyorlar
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 262 göst.
0 oy
2 cevap 86 göst.
26 Temmuz 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Nur34243424 (72 puan) sordu
0 oy
1 cevap 73 göst.
0 oy
2 cevap 104 göst.

651,512 soru

3,429,337 cevap

4,261,865 yorum

184,139 üye

...