+3 oy
188 göst.
Doğum kategorisinde (2,076 puan)
kapalı
Cumartesi 37+5de, bayram tatili girmeden ameliyat olmak istedim. Anksiyete ve panik atak hastasıyım, cuma bütün kağıt evrak işlemlerimi yaptırdım, cumartesi sabahı doğuma gittim, hastaneye vardığım an ameliyat kıyafeti giydirdiler, 10.50de bebeğimi doğurdum. 

İğne acısı damardan kan alma gibi bir acı, bildiğiniz iğne, sizi ameliyat masasına yatırıyorlar, önünüze birisi geçiyor sizi eğik bir şekilde tutuyor, aneztezi uzmanı gelip iğneyi belinize vuruyor daha sonra doktorunuz gelene kadar bacaklarınız çoktan uyuşmuş oluyor. İğneden asla korkmayın, çünkü acısı hissedilmeyecek kadar az, acı eşiği az birisi olarak söylüyorum o iğne acısı düşüneceğiniz en son şey olsun. Ameliyat sırasında bebeğimi göreceğim, duyacağım diye beklerken hiçbir şey hissetmedim. Size olan dokunuşları hissediyorsunuz ama asla acı hissetmiyorsunuz hatta başımda bekleyen hemşireye sordum "ben dokunduğunuzu hissediyorum ama normal mi" demiştim "hissedersin ama acı duymazsın" demişti bu da sizin ne yapılıyor nasıl gidiyor daha iyi hissetmenizi sağlıyor, bebek gelirken sedye de biraz sallanıyorsunuz karından çıkarılırken çok hafif bi sarsıntı hissi yaşıyorsunuz sonra hemen geçiyor ve gidiyor. 

Ameliyattan sonra, baş ağrısı, dikiş ağrısı ben bunları hiç yaşamadım, ameliyattan çıktığım da çok terlediğim halde bütün vücudum titremeye başladı, bu da ameliyattan dolayıymış, soğukluk hissi yüzünden değil. Ameliyattan sonra bacaklarım 2 saat içinde açıldı, benim bebeğim direk küveze alındığı için ben emzirme acısı vs hissetmedim, kendimi bebek için toplamaya çalıştım. Bacaklarım açılmaya başladıkça dikiş ağrısı hissetmeye başladım, hemen ağrı kesici iğne yaptılar, günde 4 kere ağrı kesici iğne hakkım vardı, ben 3 kere bazen de 2 kere vurdurdum, o kadar topladım kendimi, asla baş ağrısı yaşamadım ve ameliyat anında da kafamı çevirdim sağa sola, ilk yürüyüş denilen o korkunç şeyin acısını 5 dakika hissettim sadece. Baş dönmesi, falan fistan hiç olmadı. 3. Günüm bugün, hala oturup kalkarken dikişlerim acıyor acımıyor değil, 7 kez kesik ve dikiş elbette çok acıyacak katlandığı zaman. Karına bastırma olayı bende ameliyat anında ayaklarım hala uyuşukken yapıldı, acıdı mı elbette acıdı ama çooook büyük bir acı değildi, kum torbası vs koymadılar. Demem o ki, gözümüzde büyüttüğümüz kadar hiç değilmiş. Hiç korkmayın oluyor ve bitiyor. Tek tavsiyem çok yürüyün yürümekten hiç pes etmeyin ilk günü ayaklanıp ben iyiyim gideyim dedim düşünün panik atak ve anskiyetem var, her doğum bir değildir, her gebelikte öyle umarım hepimiz böyle atlatırız, herkese kolay doğumlar diliyorum.
Gebelik haftası Bitti
Kapatılma nedeni: soru olmayan postlarınız için sohbet kısmına gidiniz

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 937 göst.
+2 oy
2 cevap 349 göst.
14 Eylül 2022 Doğum kategorisinde HaticeKemal (342 puan) sordu
+3 oy
11 cevap 692 göst.
13 Eylül 2022 Doğum kategorisinde Coral Eva (48 puan) sordu
0 oy
2 cevap 529 göst.
1 Eylül 2021 Doğum kategorisinde Huri Gönül (7,099 puan) sordu

648,924 soru

3,419,356 cevap

4,250,549 yorum

183,426 üye

...