0 oy
214 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (39 puan)
Kızlar 33 haftalik hamileyim yaklaşık 4 5 gün sonra 13 saatlik bir yolculuk yapıcam gidiş dönüş bı sıkıntı olurmu acaba bu haftalarda yolculuk yapan varmı ?
Gebelik haftası 33

7 Cevap

+1 oy
(2,424 puan)
Bunun cevabını biz veremeyiz doktorun verir. Kimi doktor seyahati yasaklıyor kimisi sorun görmüyor ben ilk gebeligimde 4-5 kere memleketime 12 saatlik yola çıktım ama doktoruma danışarak, kendi arabamızla, doktorum iki saatte bir yarim saat kadar mola ver yürü dedi o şekilde hep 17-18 saatte gidip geliyordum yoldan şimdi ikinci gebeliğim daha 16+1 yine yola gidicem doktoruma sordum onay verdi yine aynı şekil gidicem nasip olursa ama bir arkadaşım var burda o da benle aynı haftada hamile doktoru yolculuğu yasaklamış tansiyon problemi vardı ondan sanırım neden yasakladığını tam bilmiyorum ama iste ilk gebeliginde de en fazla 2-3 saatlik yola gidip geliyordu şimdiki gebeliğinde de aynı 2-3 saat yola gidebiliyor daha uzununa doktoru izin vermiyor. Yani sen bunu doktoruna danış biz ne desek doğru olmaz sorun yok gidebilirsin deriz bişey olur ya da gitme deriz sorunun yoktur gitseydin birşey olmazdı felan yani doktorun en iyisini bilir :)
-Reklam-
0 oy
(47 puan)
Doktruna sor bence biz ne desek yalan olur 
0 oy
(203 puan)
Riskli gebe değilsen hiçbir sorunun yoksa yapabilirsin. Ama 2-3 saate bir yürüyüş yap yapamazsan ayaklarını aşağı yukarı oynat. Özel aracsa zaten yoruldukca dinlenirsin. Ben 35 haftalık hamileydim gün boyunca arabadaydim çok geziyorduk esimle. 38 haftalık doğum yaptım hiçbir sorun yaşamadım. Doktorlar genelde riski göze alamayıp izin vermiyor. Bir şey olursa sorumluluk almamak için. 
0 oy
(115 puan)
Ayaklarında bacaklarında aşırı ödem olur. 13 saat dediğine göre arabayla. İndiğinde baya ödem çekersin ilk gebeligimde bende o haftalarda öyle bir hata yapmıştım gittiğim yer de de zehir oldu her şey ayaklarım çok sismisti
0 oy
(43 puan)
37 haftalık hamileyim daha bugün yolculuk yapıp konyaya geldim hiç bu sorun yokk yarın geri dönüncez üstelik 
0 oy
(104 puan)
Canım doktoruna danış mutlaka.ben 3 saatlik yol için izin istedim doktordan hamilelikte kesinlikle yolculuğu tavsiye etmiyorum dedi.mecbur kaldım gitmek için beni mahvetti iki gün kendime gelemedim herkeste aynı olmayabilir ama uzun süre hareketsiz kalmak sıkıntı yaşatıyor 
0 oy
(1,744 puan)
Ne ile yapacaksın canm araba mı otobüs mü. Bende 30 haftalık iken 2,5 saatlik uçak yolculuğu yapıcam.  Benim Doktorum araba ile en fazla 3 saat diyor fazlasına izin vermiyor . 

İlgili bir soru bulunamadı

649,207 soru

3,420,341 cevap

4,251,737 yorum

183,486 üye

...