0 oy
49 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (132 puan)
Doktor cuma günü recetemi yazdı fkt 4 eczane gezdim enox yok axeparin olarak var diyorlar . Kullnan ve yakın zamnda alan var mı ismi mı değişti acba . 
Gebelik haftası 10+0

1 cevap

0 oy
(64 puan)
İçerik olarak aynı oluyorlar sadece enox veya axeparin ticari isimleri önemli olan etken maddenin yani içeriğin ve mg degerinin aynı olması eczacılar bunu bilerek veriyorlar zaten size. İkiside aynı ilaç yani aynı görevi görüyor. Enox muadili ilaçlar diye internete bakarsanız türk ilaç rehberinde yazıyor muadili listesinde var. 
(132 puan)
Vermedi enox yok bu var dediler sadece aynı bunu alblrsnz demediler
(64 puan)
Ben sağlık personeliyim, enox, clexane, oksapar, axeparin bunlar hep muadil ilaç olarak kullanilir hastanede. Doktorlarimiz hastalara mesela clexane olarak yazdıysa eczanenin elinde yoksa diğerlerinden herhangi birini gönderir ki muadilidir zaten aynı işlevi görür bu ilaçlar kan sulandirjci özelliğe sahiptir ama onemli nokta 0.4 yazılmışsa aynı şekilde 0.4 ml olanından verilmeli dozu önemlidir. Eczacılar bunu bilir aslında başka eczanelere veya doktorunuza danışın derim ihmal etmemeniz gereken bir ilaç grubudur bu. Kullanımınızı aksatmayin ne olur ne olmaz.
(132 puan)
Teşekkür ederim
-Reklam-

649,433 soru

3,421,270 cevap

4,252,943 yorum

183,547 üye

...