0 oy
183 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (8 puan)
38.haftada sezeryan olacağım. Arkadaşlar sütüm gelmesi için ne yapabilirim. Süt yapan içecek yiyecek öneriniz var mı ?
Gebelik haftası 37+3

7 Cevap

0 oy
(381 puan)
Bestlak damla kesinlikle ve bitki çayları için ben de 1 sene önce digum yaptım bunları düzenli tükettim hemen gelmisti
-Reklam-
0 oy
(214 puan)

  1. Rezene çayı dut kurusu ister kuru  yiyin ister çay gibi için kuru incir bunları tüketin çok etkili. Bestlak damlayida çok öven vay faydasını gören çokmuş. Bende 36+5 im şimdiden başladım iki üç gün arayla içiyorum hastane cantama da koydum doğumdan sonra hastanede de içerim diye. 
0 oy
(151 puan)
Sezeryan olacaklara sürekli yanına rezene çayı ve bebek için mama almasını yazıyorum.3 tane sezerysn doğum yaptım.Süt ne yersen ye hemen inmiyor.Zaten bir gün önceden aç gidiyorsun.İkinci gün gaz çıkarsa sıvı şey veriyorlar hoşaf, çorba vs ..Zaten bebeğin çenesi de yoruluyor memeyi tutup ememiyor.Ben 3. Çocuğum sarılık oldu 1 ay uğraştık kan vere vere maf olduk.Ne zamanki araştırdım çocuk açlıktan oluyormuş meğer.Mama vermeye başladım iyileşti.
(480 puan)
Zaten 3 çocuğunuz varmış benden daha iyi bilirsiniz ama bu sut işi kafada bitiyor yanına ne olur ne olmaz diye mama alırsan bitti o iş ne yaparsan yap sütun gelmez.  Zaten bebek aç kalınca hastaneden mama veriyorlar bebeğin sarıligini ve ağırlığını ölçüp. Ben normal doğum yaptım hiç sütüm acaba gelir mi diye kendimi sartlamadim Zaten hamileyken son aylarda gelmeye başladı. Etrafımda çoğu kişi sezeryan doğum yaptı onlarda hiç yanlarına mama almadı ameliyattan çıkar çıkmaz bebeklerini emzirdiler bir gün dahi mama ihtiyacı duymadılar.  Evet sarılık olur yeni doganda bol beslenmeyle sona erer. Mama da Zaten öcü değil ama ilk dakikalar anne için de bebek için de o kadar önemli ki. Beynimizi sartlayip yanımıza biberon ve mama alırsak Zaten baştan yenik başlamış oluruz . Gerekli olduğunda hastaneden her türlü veriyorlar mamayi .
(773 puan)
Bencede öyle kafada bitiyor stres yapmamak  lazım yanınıza mama almak yerine süt yapan şeyleri alırsanız daha iyi olur,3 sezaryan doğum yaptım sütüm direk geldi çok şükür 45 gün önce 3.bebegimi kucağıma aldım çok uyuyordu zor uyandırıp emziriyodum 1 hafta sonraki kontrole gidince renginde sararma vardı kan aldılar sarılık vardı,doktor eğer bebek duymuyorsa sütünüz azsa mama versin sariligi geçsin dedi ben mama almadım kendi boğazıma baktım çikolata yiyince bebek sarılık olmaz derler çikolata çok yedim bir kaç güne geçti sarılık çok şükür süt birazda insanın kendi elinde acaba sütüm olcakmı stresine girmemek gerekiyor insllah bebeklerinizin nasibi olur ve sütünüz olur:)
0 oy
(128 puan)
Aşağıda arkadaşlar yazmış neler kullanacağını rezene çayı çok çabuk getiriyo bestlak damlada al oda çok iyi sadece sezaryenden 4 5 gün önce içmeye basla rezeneyi falan çabuk etkisi olur
0 oy
(648 puan)
Ben de ilk sezeryanda bilmiyordum. Dr çocuk emerse gelir demişti. Ama çok acıtıyordu öyle ağrıdan ağlıyordum süt yolları açılıncaya kadar. 10 güne falan biraz ağrım geçti. Şimdi ikinciye hamileyim inşallah öyle olmaz.
0 oy
(254 puan)
Rezene almalısın hem gaz için hemde güzel süt yapıyor 
0 oy
(773 puan)
3 sezaryan doğum yaptım hepsindede sütüm direk geldi ama artması içinde bol su ve rezene içtim yanınıza mutlaka rezene alın için,kompostoda alın yanınıza insllah faydasını görürsünüz 
(8 puan)
Çok teşekkür ederim

İlgili bir soru bulunamadı

651,747 soru

3,430,154 cevap

4,262,807 yorum

184,210 üye

...