0 oy
72 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (264 puan)
Benim ilk çoğumda ignlerimi yaptırdım ve kan uyuşmazlığı testim negatif çıktı hani bı antikor vücuduma gelmemiş ilk bebeğimden şimdi ikinci bebeğime bişey olmaz demi yardımcı olabilir misiniz 

2 Cevap

0 oy
(133 puan)
Ilk gebelikte sıkıntı olmuyor. Antikorlar vücuda girene kadar dogum olmus oluyor zaten ama ikinci gebelikte hali hazırda vücutta bulunduğu için 28.haftada kan uyuşmazlığı iğnesi vuruluyor. Ama onun öncesinde herhangi bir lekelenme veya kanama olması durumunda mutlaka acile gidin ve kan uyuşmazlığıniz olduğunu söyleyin onun iğnesi var onu yapiyolar ve koruyor. Ben 3 kez oldum iğne,lekelenmem olduğu icin. 28.haftaya geldiğimde de tekrar test yaptılar negatif olduğu icin yaptılar. Pozitif olsaydı yapmicaklardi. İğnenin koruma süresi de 6 hafta kadar olduğu icin daha önceki iğne koruyomu korumuyo mu diye test yapıldı yani negatif olunca 3.igneyi de o şekilde olmus oldum. Dikkat etmeniz gereken şey herhangi bir lekelenme durumunda acile gidip ilk soyliceniz şey kan uyuşmazlığıniz olduğu hepsi bu. Eğer lekelenme veya kanama olmazsa tek bir doz 28.haftada vuruluyor o kadar.
(264 puan)
Çok teşekkür ederim benim oğlumda yapıldı hem hamileyken hemde doğumdan sonra şuan ikinciye hamileyim doktor test yaptı vücutta antikor yok oglumdan kalan. Dediğiniz gibi lekelenme olursa öyle yaparm.
-Reklam-
0 oy
(9 puan)
Mrhba benimde ikinci hamileliğim ve kan uyuşmazlığım var ilk oğlum da doğunca aşı oldum bunda ise 27+6 haftalıkken uyuşmazlık iğnesini vurdurdum kan alındı negatif çıktı bebek doğunca doktorum kan grubuna bakıp ona göre bebek pozitif olursa bana ikinci bir iğne vurulacak dedi negatif olursa gerek yokmuş.. Sizinde yani 28 haftalık olunca negatif olsa bile o iğneyi olmanız gerekiyor bilginiz olsun..
(264 puan)
Tamam canm peki indirekt coombs testi negatifmi olsa iyi pozitifmi biliyormusun bunu
(9 puan)
Negatif olsa iyi anne kanı ve bebeğin kanı uyumlu antikor içermiyor pozitiflik olursa annede zehirlenme yapar . Bebekte sıkıntılar çıkar Negatif olunca sadece iğnesini olman yetiyor..
(264 puan)
Anladım canm çok teşekkür ediyorum verdiğin bilgiler için
(9 puan)
Rica ederim canım  Rabbim sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah :)
(264 puan)
Amin hepimizin insallah:)

652,159 soru

3,431,893 cevap

4,264,697 yorum

184,322 üye

...