0 oy
134 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (65 puan)
Dhaa geçen hafta özelde doktora gittim bebek gelisimi bir buçuk hafta önden gidiyor dedi 14+5 dedi bugüne göre.İkili test için geç kaldın dedi .Bugün doktora gittim 13+5 dedi ikili test yaptırmak ister misin dedi. Gecen haftaki erkek olabilir dedi bugünkü de ki.Ama ikiside kesin değil dedi.Ben anlamadım kaç haftalık.Son adet tarihim emin olmadığım haliyle 5 Subat.İkisi de özelde çok iyi doktorlar.İlkinde 12. Haftada devlette erkek demişlerdi şimdi bu haftalarda nasıl belli olmaz

1 cevap

+1 oy
(1,558 puan)
Geç döllenme harici net tarihi "sat" yani son adet tarihi belirler. Bebeğin gelişimine göre kaç haftalık olduğu ise usg den usg ye ve bebeğin o haftaki gelişimine göre farklılık gösterebilir bunun net tarihi olmaz. Her bebek kendini hemen de göstermez bu bebeğin pozisyonuna, usgnin kalitesine ve doktorun tecrübesine bağlıdır. 2li taramanın yanılma payı yüksektir yaptırmasan da olur önemli olan 18-24 hafta arası yapılan detaylı usg, onu kesinlikle yaptırmalısın.
(65 puan)
Öncelikle teşekkür ederim güzel yorumunuz için .Detaylida bir sorun gozukmezse 4 li tarama testi dediklerini de yaptırmak gerekir mi sizce.?
(1,558 puan)
Taramalar detaylı usgden önce yapılıyor, isteğe bağlı bişey çünkü sadece oran veriyorlar netlikleri yok.  Ben merakımdan doktorumun yaptırmamı istediği her taramayı yaptırmıştım. Ama kimileri gerek görmüyor mesela down sendromlu olduğunu öğrensen ne değişecek eğer aldırmayacaksan hamileliğini üzülerek geçirmek anlamsız olur diyorlar haklı olarak. Çünkü bu taramalarda çıkan hastalıkları düzeltmek için müdahale yapılamıyor. Ama detaylı usg de riskleri düzeltme veya erken müdahale durumları oluyor onun için detaylı bütün taramalardan daha önemli. Karar sizin.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 1,141 göst.
0 oy
2 cevap 454 göst.

652,017 soru

3,431,279 cevap

4,264,036 yorum

184,283 üye

...