0 oy
237 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (104 puan)
düzenledi

Kzilqr merhaba geçen bit ortamda bilirsiniz hamile doğum yapacak kadınlara akil veren teyzeler olur ya hah öyle bir ortamda bulundum.:) biri dedi ki lohusayken cengelli iğne tak yakana tamam dedim. Bir de kırmızı bir tülbent takmak gerekirmiş sizce böyle bisey var mi  ben mi bilmiyorum anlamadım. Ben de eşimin dediğini yapıp bu durumda herkese tamam diyip bisey yapmayanlardan olmalı miyim. Ayrıca ben açığım keşke başarıp da tesettürlü olabilsem. Kirmizi tac toka bu yüzden mi takılıyor lohusayken bilen var mı acaba?

Gebelik haftası 35

1 cevap

0 oy
(644 puan)
Aslında bunların hepsi batıl inanç. Kırmızıyı lohusaya al basmasın diye taktırıyor olabilirler. Ama çengelli iğne neden onu bende merak ettim açıkçası. Bebeğe sarılık olmasın diye sarı tülbent örterler mesela. Yapmak sana birşey kaybettirmez. Eğer bunları söyleyenler seni lohusa iken görecek kimselerse yap yap diye üzerine geleceklerdir. Lohusa iken hiç kendini sıkma çok abartı birşey olmadığı sürece yap derim ben. Benimde annem yanımdaydı kendimi sıkmamak için dediklerini yapardım. ((: ama mesela bebeği tuzlamak, göbeği düşmeden yıkamak vs. tarzında şeyleri de tatlı bir dille reddettim.
(104 puan)
Yazdıklarınızdan resmen benimle aynı fikirde birini görünce mutlu oldum çok teşekkür ederim. Ama  dediğiniz tüm batıl inançları burda ben de duydum. Birini daha soyliyim lohusa iken yatağımın altına soğanı ikiye bölüp koyacakmisim 40 çıkana kadar. Ne icin olduğunu sorduğumda  mantikli mantiksiz cevap da alamıyorum ama dediğiniz aklıma yattı kimseyle tartışmamak için yaoarim:))
(644 puan)
Mantık çerçevesinde cevap verseler insan yine kabul edip yapacak ama o da yok. Sen yap diyorlar sadece :D gerekirse he yaptım der geçersin :D
(104 puan)
Öyle yaparım
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 80 göst.
11 Haziran Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde Salmann (12 puan) sordu
0 oy
1 cevap 89 göst.
0 oy
4 cevap 146 göst.
0 oy
1 cevap 164 göst.

654,937 soru

3,442,498 cevap

4,276,646 yorum

185,042 üye

...