0 oy
102 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (28 puan)

Kafası büyük gerekçesi ile amniyosentez önerildi. Beyninde sıvı toplamssi anormali bı kist lezyon görülmüyor ama kromozomal test  Sonucu  kötü cikarsa gebelik sonlandiriliyormus bende hayatı bidurum olmadigi sürece kabul etmedim. İhtimal dahilinde anlatmak durumindayz belkiide bişey cikmicak dedi.  bebeğin Emarini istedi. 30 haftalık olduk.

5 yaşında oğlum var o da doğdugunda başı büyüktü 8 aya kadar takip edildi. 2 yasa ladar da çizelge verdiler düzleme olmazsa arastrmaya girilir dediler ki şu anda hiç bı sıkıntısı yok sekl olarak da normale döndü. Belki bunda da böyle olur dedi doktor ama her zmn hikaye aynı devam etmeye bilir dedi. Şimdi emari cektrmesem ne olur ? Sonuç ne olursa olsn hayatı tehlike dışında fikrim degsimicek Başına gelen var mı ? 

2 Cevap

+1 oy
(1,027 puan)
Benim büyük oğlumda kafası çok büyüktü ama hiç mr istenmedi bi bilgim yok o konuda 
-Reklam-
0 oy
(1 puan)
Oncelikle merhaba, bende suan 38 haftalik hamileyim. 22- 23 haftalarimda detayli ultrason cekildigimde bebegimin beyninde sol ventrikulde 10 mm sivi toplanmasi vardi. Doktorum bunun sinir oldugunu soyledi. Ve beni perinatolojiye yonlerdi. Sekizinci ayima kadar devam ettim perinatolojiye. Amino sentez onerdi yaptirmadim. Fetal emar istedi benden ona girdim. İnsan aldirmayi dusunmese bile bi yerde iyi bir sonuca tutunmak icin birseyler yapmak istiyor. Emar sonucum iyi cikti. Herhangi baska bir bulguya raslanmadi. Sonra oradaki buyume 14 mm e kadar yukseldi. Gecen haftaki muanemde artik degerin normale dondugunu yani 10 mm altinda oldugunu soyledi doktorum. Tabi bu surecte ben son arastirdim. Bu teshisim yaninda farkli bulgular olursa hastalik ihtimalleri daha yuksek oluyor. Okudugum farkli yorumlarda bir iki tane kotu sonucla karsilasani gordum. Genel olarak bebeginin kafa yapisi yani kemikleri sertlestikce sivi toplayan kisimda kuculuyormus. Birde ne kadar bilimsel bilemem tabi ama genelde erkek bebeklerde daha cok goruluyor ve 12 mm kadar olabilesi kabul ediliyor diye okumustu bir yerde. İnsan cok yipraniyor bu surecte. Kalbinizi temiz tutun derim. Fetal dna, emar yada amino sentez bunlar kesin sonuc veriyor olabilir. Ama aldirmayi dusunmuyorsaniz daha ferah tutun icinizi. Allaha tevekkul edin insallah sag salim dogar cocugunuz. Emar kismina cekilin yada cekilmeyin diyemem. Artisini eksisimi dusunup karar sizin. Ben cektirmistim. Bana amino semtezden daha masum gelmisti acikcasi. 
(28 puan)
Çok teşekkür ederim yani herhangi bi müdahale düşünmüyorum açıkçası anne hayatı tehlikeye gitmediği sürece bebkelte ki durum değişiyor veya çok fazla ihtimal üzerinden varsayım yapıldı o sürece giripde yıpranmak istemedim açıkçası ne gelirse Rabbim den 5 yaşında olan oğlumda baya büyük dogmusti kafası çok şükür sağlıklı şuan oran da düzeldi size geçmişler olsn sağlık sıhhatle kavuşun inşallah

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 87 göst.
0 oy
2 cevap 125 göst.
0 oy
3 cevap 61 göst.
22 Haziran 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Yasyasoz (174 puan) sordu

655,363 soru

3,444,107 cevap

4,278,412 yorum

185,168 üye

...