0 oy
693 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (114 puan)
Arkadaşlar saçım uzun ve malum havalar sıcak kestirmek ıstiyorum büyük görümcem ve kayınvalidem hamileyken saç kesilmez bebeğin aklı kısa olur diyorlar ben batıl inanç diyorum ama eşim onlara inanıyor. Hamileyken saç kestiren oldu mu? Cevapları eşime okutucam.
Gebelik haftası 31+3

14 Cevap

+1 oy
(160 puan)
Ya bu kayınvalideler neden böyle ya benim ki de uykuma taktı uyuma bebeğin sağlığından olur diyordu 
(114 puan)
Sadece kayınvalidem olsa görümcemde var malesef :((  Anneleri olarak ilk biz düşünürüz bebeklerimizin sağlığını çünkü annelik iç güdüsü başlıyor.
(160 puan)
Zor valla bir de ben annemin yanına gidip doğurmak istiyorum cünkü her iki tarafta bize cok uzak tayinci olduğumuz için biz ülkenin en doğusunda onlar en batısındalar ki hamile kalmadan öncede derdim bir gün hamile kalırsam  ben annemin yanında doğum yapıcam diye kimse sesini cıkarmıyordu şimdi hamile kaldım cok şükür Rabbim nasip etti diyor kendi evinde doğurmiyacaksan bebeğin babasının evimde doğrulur diye cıldırtıyorlar insanı ben lahusa iken senin yanında nasıl rahat edicem hiç bir şey bilmiyorum ben senin yanında nasıl emzireceğim azıcık mantık ya
(5,831 puan)
sacmaliyorlar. bukadar basit:) he de gec. rahat edemedim kestirdim . bebegin akli zekasi ile ne alakasi varmis . asil bunu dusunen kaynana ve gorumcen anne karnindayken anneleri kestirmistemi sac boyle akilsiz olmuslar acaba . onu bi ogrenmek laizm:)
(114 puan)
Canım herkes bildiğini başkasına yaptırtmak istiyor genelde erkek tarafı yapıyor bunu ne diyelim ben sadece susup dinliyormuş gibi yapıyorum diğer türlü gerginlik olur.
-Reklam-
+1 oy
(1,463 puan)
Saçmalık,kaç çocuk görmüşler annesi saçını hamileyken kestirdiği için aklı kısa olan acaba! Amann inanmayın böyle şeylere anne saçı ile anne karnındaki bebeğin nasıl bir bağlantısı olabilir azcık mantık 3 kez kestim saçımı hamilelikte ilk zamanlar çok dökülüyor diye sinirlendim kestim sonrada çok hızlı uzadığı için uçlarından aldım sk sk inanmayın böyle aslı astarı olmayan uydurma şeylere.
(114 puan)
Ben inanmıyorum lâkin eşim inanıyor ve anne ve abla sözü dinliyor kesme bekle az kaldı diyor ama inanın zorlanıyorum ter ve nem beni perişan ediyor ve kimse durumumu anlamıyor ve naz yaptığımı söylüyorlar.
(1,463 puan)
32 haftalık hamilesiniz sanırım bise kalmamış doğuma az daha skın dişinizi ne diyeyim cahile laf anlatmak zor bosverin öyle inanmaya devam etsinler.
+1 oy
(71 puan)
Bende aynı durumdayım yasim 32 ama saçımda siyah yok hem boyatim hem kestirmeyi düşündüm doktoruma sordum önermiyorum dedi o yüzden kestiremiyorum da boyatamiyorumda
(114 puan)
Doktor saç boyatmayı önermiyor zaten ama saç kestirmeyi bilmiyorum.
+1 oy
(59 puan)
Ben kızıma hamileyken 2-3 kere kestirdim canım. Kızım 2,5 yaşında çok akıllı maşallah. Bana da annem dedi de ben umursamadım. 
(114 puan)
Bende umursamıycam diyorum öyle birşey olmadığını biliyorum işte gel görki kulaktan duyma bilgiler.
(59 puan)
Öyle gerçekten çevre insanı çok yoruyor. Sen artık duruma göre karar ver canım. Çok üstüne geleceklerse de bekle istersen yorulmamak için.
+1 oy
(56 puan)
Bende kızıma hamileyken kestim çok akıllı MasAllah meleğim benim 
+1 oy
(2 puan)
Bende kestirdim kizim 3 yasinda şuan çokta zeki maşallah

Hatta ara ara uclarindan kendimde kesiyorum suanda hamileyim yine kestirdim Allahin izniyle kendi adima hiçbir zarari olmadigina inaniyorum 

Rabbim korusun evlatlarimizi
(114 puan)
Âmin canım benim bende  haftaya kestirecem inşaAllah.
+1 oy
(649 puan)

Ben daha dün kestim evde :D alakası ne bende anlamadım benim kaynanamda kesme sakın kötü derler dedi bişey olmaz dedim bende. İlk hamileliğimde de kestim

(114 puan)
Ah şu çok bilmiş kaynanalar yok mu?  :)) (karar verdim bende kestiricem.
+1 oy
(30 puan)
Bazı hurafelerden artık kurtulmak gerektiğini kabul etseler keşke. 3 hamileliğimde de saçımı kestirdim. Hiçbir şey olmadı olmaz da böyle saçmalık yok yani. Böyle şeylere inanan bir kayınvaliden varsa lohusalık hurafeleri bitmez. Kendi annene ses edebiliyorsun ama kayınvalideye bir şey denmiyor. O yüzden ne yap et bebeğini annenin yanında doğur derim. Yoksa doğunca şekerli su vermekten tut da emzirirken yeme içme çocuğun boğazına durura kadar türlü türlü zirvalikla uğraşırsın. 
(114 puan)
Canım annem görme engelli maalesef annem yardımcı olamıycak. Gittim bugün kestirdim birilerinin buyruğu altına girmek benim onlara karşı güçsüzlüğümü ifade eder.
+1 oy
(289 puan)
Valla benimde gorumcem dedide napim sacımda egzama cikti kokunden kestim ensede cikti bide kapaliyim yani herkesi dinlersek oho essegin seyi şiser oyuzden bos seyler bunlar oglumda da kesmistim cok uzuyor diye uclarindan aldirmistim bundada mecbur kestim egzama yuzunden kasintidan delircek durumdaydim napim yani
+1 oy
(686 puan)
Önceki gebelimdede kestirdim simdikindede batıl inanç bizimkilerde Allah korusun ömrü kısa olur diyorlar takma kimseyi de dışında kimseyide dinleme bir çok kişide saç boyama yapıyor Dr izin veriyor ben bugün sordum benimkide boyama dedi kaldım ortada saçlar bembeyaz doğuma kadar idare edeceğim artik
+1 oy
(344 puan)
Kestirdim cnm ikiside maşallah zeka küpü bu bebekte de kestirdim bakalım bu ne çıkacak 
+1 oy
(346 puan)
Öyle bişey yok bu şeyler nasıl dünyaya geldiki bende kısa kestircem hatta boyicamda
(344 puan)
Boya olmaz Annesi Bebek gelişimi oldu için bitkisel boyada olsa olmaz  solunum yoluyla bebeğe kokusu etkiliyor Muş ilk 3 ay son 3 ay boya olmaz mis tabi yinede siz bilirsiniz
(346 puan)
3ay geçmesi lazım diye biliyorum yinede doktoru soriyim
+1 oy
(98 puan)
Merhaba . Benimde saçlarim uzadı ve yıprandı hamilelikte 32 haftalık hamileyim bende ama kimseye sormadım saçımı keseyim mi diye niye soruyorsunuz ki onlara ne sonucta o zorluğu çeken sizsiniz kaldı ki aslı astarı olmayan bi batıl inanç yani mantıkla alakası yok.
(114 puan)
Dün gidip kestirdim  :)) sonra o şekilde kayınvalidemlerin evine gittim sadece butür insanların yaptığı insanları yıpratmak başka birşey değil.
(98 puan)
Çok İyi yapmışsınız.Rabbim hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin insAllah.
0 oy
(404 puan)
Saçta tirnak gibi o eski adetler ezidi  adeti sac kesmemek ne bileyim tirnak saklamak ben kestim hiçbir sıkıntı yok bebegin akıl sağlığıyla alakalı olduğunu hangi bilimsel kanıtla söyleniyor zaten olmuşsun 31 aklı da herseyi de gelişmiş ciğerleri açılacak kilo alacak o kadar 

İlgili bir soru bulunamadı

655,910 soru

3,446,141 cevap

4,281,054 yorum

185,305 üye

...