0 oy
380 göst.
Doğum kategorisinde (145 puan)

Kızlar 36+1 de doğum ettim. Sorularınızı cevaplayabilirim :)


Normal doğuma hazırlık yaparken kendimi sezeryan doğumda buldum :)
Gebelik haftası 36

6 Cevap

+1 oy
(113 puan)
Nasıl geçti süreç anlatır mısınız? 
(145 puan)
Kızlar iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Rabbim sizleri de bir sancıda kurtarsın inşallah. Sürecim biraz uzun olduğu için herkesi bu yoruma yönlendireceğim. Anlattıklarım bana özel ve herkes bilir ki her hamilelik farklıdır :))

Bu benim 2. Gebeliğimdi. İlki kız ve normal doğum yaptım. Bu ise erkek ve sezeryan oldum. Ben son zamanlarda hep lekelenme gördüm. 5 haziranda aniden lekelenme oldu ve bu lekelenme baya sıvıydı bende acaba suyum mu geldi diyerek acile geldim. Şikayetimin lekelenme olduğunu bunun yanında suyumun gelip gelmediğinden emin olamadığımı söyledim. ((((Kızımda suyum az az gelmişti ve sancım hiç yoktu)))
Doktor muayene etti ve bebeğin zarı yerinde yani suyun gelmemiş, lekelenmede normal dedi. Ben çatala uzanırken ayakve bacağımdaki ödem dikkatini çok çekti ve bna ne zamandan beri böyle şiştiğini sordu. Bende hafta sonundan bu yana çok şişti dedim ve tuzu neredeyse hiç kullanmıyordum. Benden idrar kan tahlili nts ve tansiyon ölçümü istedi. Nts normal sancı yok. Kan değerlerim düşük çıktı. İdrarda protein kaçağı varmış. Tansiyonda yüksek çıktı. Tansiyonun yüksek olması protein kaçağı ve ödem gebelik zehirlenmesinin belirtileri olduğundan hemen acil yatırdı beni hastaneye. Tansiyonum sürekli ölçülüyor ve sürekli yüksek çıkıyor. O gece yattım hastanede nts de bi şey çıkmıyor ama tansiyon hep yüksek. 6 haziranda sabahtan sancılarım başladı. Dr gelip muayene etti açılman var dedi. Ben sancılarımı çektim ve saat geçtikçe açılmam 5 6 cm oldu ve rahim duvarımda yumuşamış. Nts de de sancılarım çıktı düzenli bi şekilde ve tansiyon yüksek. Dr ve ebeler hemen normal doğum için odayı hazırladılar muayene etti ebe baş aşağıda ve açılman 5 6 cm oldu doğumu hızlandırmak için çömelme hareketini yap dedi. Bende 3 4 kere çömelip kalktım ve yorulduğum için yatağa uzandım ebe muayene etti baş aşağıda değil dedi doktor şaşırdı ve dr muayene edip başı ararken suyumu patlattı ve su geldi. Bebeğin yüzü bize bakıyor ve yan pozisyonda olduğu için normal doğum olmaz dedi ve beni 3 dk içinde sezeryan doğuma aldılar. Anestezi doktoru beni tamamen uyutacağını söyledi. Ameliyathaneye girince herkes bi işe koştu ve vücuduma soğuk bişey sürdüler dr ağzıma ve burnuma narkozu getirip derin derin nefes al dedi ve ben 4. Nefesten sonra bayılıp hiçbir şey hissetmedim.

Odaya getirilince kendime geldim ama gözümü açamıyordum ve konuşamıyordum. Bi 5 dk geçince üşüdüğümü hissettim ve hemen beni ısıtmalarını söyledim. Tamamen uyutulduğum için bende baş ağrısı falan olmadı. Sezeryan doğum olduğu için ister istemez sancılarım oldu ve olmaya da devam edecektir. Yüksek tansiyonum doğumdan sonra olmadı ve tansiyonum artık düzeldi her ölçümde soruyorum normal diyorlar.

Oğluma gelelim şimdi :) oğlum 2200 gr doğdu. Küveze falan alınmadı. Doğum sonrası kan şekeri düştüğü için ona mama vermişler ve işlemleri bittikten sonra bana getirdiler ve emzirmeye başladım artık mama vermedik . Şu an oğlum iyi ve yanımda. Benim kan değerlerim düşük olduğu için ve tansiyon takibi yapıldığı için hala hastanedeyiz ama durumumuz iyi.

Anlattıklarım bana has olan şeylerdir. Herkesin doğum hikayesi farklıdır. 36 haftalık doğdu oğlum ama küveze alınmadı. Anlatmak istediğim her erken doğum yapan illa küveze girecek diye bir şey yok. Erken doğduk ama süt ile gelişimi iyileşiyorsa küveze yatmaya gerek yoktur :))
(135 puan)
Oh şükürler  olsun tansiyon kaç çıkıyordu canım bendede tansiyon varda korkuyorum biraz
(145 puan)
14 9 falan çıkıyordu canım ilk acile geldiğimde sonra 13 8 bandındaydı
-Reklam-
+1 oy
(208 puan)
Merakla bekliyorum nasıl geçti sonrası neler oldu baş ağrısı oldu mu 
(145 puan)
Baş ağrısı olmadı canım. Ben tamamen uyutulduğum için olabilir. Doğum sürecimi yazdım oradan bakabilirsin :))
+1 oy
(135 puan)
Öncelikle hayırlı uğurlu sağlıkla büyüsün erken değil mi canmm tam bilmediğimden soruyorum genelde 37 gün verip 38 alıyorlar
(3 puan)
Büyük ihtimal zaten acil sezeryan olmuştur yoksa 36 sezeryan erken
(145 puan)
Allah razı olsun canım. Evet erken doğum oldu. Acil yatış yapıldı. Doğum sürecimi anlattım bakabilirsin :))
(145 puan)
Evet canım acil sezeryan oldu :)
+1 oy
(7 puan)

Hayırlı evlat olmayı nasip etsin Rabbim,sağlıkla büyütün inşallah.

Bende 36+3 de sezeryan ile dogum yapcam 12 haziran da ama benim çift yumurta ikiz olduğu için.
Merak ediyorum doğum süreciniz nasıl oldu.
Bende heycanla doğum yapıcam günü bekliyorum:)
(34 puan)
Merhaba bnde ikizlere hamileyim ayni gündeyiz hemde ama bana hala gün verilmedi devlet hastanesine gidiyrum size nasil verdiler acaba
(145 puan)
Allah razı olsun canım :)) doğum sürecimi anlattım yukarıda oradan bakabilirsin :)
(7 puan)
Merhabalar,şu haftaya kadar ya da en azndan 34.haftadan itibaren zaten gün verilmesi lazım diye düşünüyorum çünkü ikiz gebelikte istisna dışında 37.hafta son doğum haftası diye biliyorum ileri haftalar doğru zaten risk artıyor çünkü tek bebek gibi değil sancılar erken başlıyor erken doğma olasılığı oluşuyor iki bebek baskısı diye bi şey var sonuçta.
Benim 29.haftadan itibaren nst de doğum Sancıları denilcek Sancılarım başladı ve ilaç ile bu haftaya kadar gelebildim 37.hafta bayram denk geliyor diye bi kaç gün erken olsun istedim doğumum bayram sonrası için risk almak istemedim.
Bu arada ben özel hastanede kontrollerim oluyorum doğumum orda olcak bence doktor demesini beklemeden sizin bi sormanızda fayda var sağlıklı hayırlı doğumunuz olur inşallah
(145 puan)
Ben doktoruma 35 haftalıkken sormuştum 37. Haftadan itibaren bebeği bekliyoruz dedi. İlk doğum normal olunca bunu da normal bekliyorduk hatta 14 haziranda randevum vardı doktora ama nasip böyleymiş ve erken doğduk.

Ben Bursa şehir hastanesinde kontrollere geliyordum ve doğumumda orada oldu. Her şeyden çok memnun kaldım. İyi ki buraya gelmişim :)

Siz de sağlıkla yavrularınızı kucağınıza alırsınız inşallah
+1 oy
(521 puan)
Hayırlı olsn cnm bebek kac kg küvez olayı solunum sıkıntısı falan oldu mu
(145 puan)
Allah razı olsun :) bebek 2200 doğdu. Her hangi bir sıkıntı yaşamadık. Küveze alınmadı yani
+1 oy
(538 puan)
Hayırlı olsun canım nasılsıniz bebek nasil yanında mı kac kg doğdu neden erken oldu
(145 puan)
İyiyiz teşekkür ederim. Doğum sürecimi yukarıda anlattım bakabilirsin :))

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 883 göst.
0 oy
3 cevap 578 göst.
0 oy
3 cevap 558 göst.
16 Ocak 2022 Doğum kategorisinde KaderKakaderkader (7 puan) sordu
0 oy
7 cevap 865 göst.
14 Temmuz 2021 Doğum kategorisinde dogan16 (21 puan) sordu

656,067 soru

3,446,787 cevap

4,281,926 yorum

185,342 üye

...