0 oy
407 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (22 puan)
Kan ve demir ilacı kullanmazsak ne olur ?  Sadece devit 3 kullanyorm şuan 
Gebelik haftası 31 +1

10 Cevap

0 oy
(212 puan)
Kan değerlerinize bağlı 
-Reklam-
0 oy
(110 puan)
Ben ilkinde kullanmadım ama dogumda kanım düşmüştü. Bunda kullanıyorum suan ne olur sonuc bilemiyorum
(22 puan)
Yaa doğimda kan düşüklüğü faln mı oluyor ben sezeryan dusunyorm onda da olur mu kan dusklugu vs
0 oy
(386 puan)
Canım kanın demekki düşük değil banada yazmadilar sadece d vitamini ve düşük önleyici kullanyorum bende 15+1 im şuan sağlıcakla kucağına alırsın inşallah.
(22 puan)
Valla yazdilarda kabızlık ve miğde bulantisi yapiyo
(386 puan)
Kan ilacı kullanmıyorum yinede kabızlık sorunu var canım bendede
0 oy
(1,463 puan)
Saçın dökülür,diş eti problemi yaşarsın kansızlığın hamilelikte ilerler çünkü bebek var ,kansız kalırsın doğumdan skntı yaşarsın.Neden kullanmıyorsun kullan böyle soru işaretleri de olmasın kafanda.Benim kanım hiç düşük çıkmıyor kan aldıklarında değerlerim normal ama doktor yazıyor ve doğuma kadar kullanacaksın diyor.
(22 puan)
Bu kadr problemler olacgni hic blmyordm gercktn dedigm gbi kabizlik ve migde bulantisi yapiyor o yzden peki hangi saatlerde kullanym szce gece yatmadan kullansam olur mu
(1,463 puan)
Banada kırmızı bir ilaç yazmıştı midem bulanıyordu kusturuyordu illet biseydi,tekrar gittiğimde şikayetimi söyledim doktoruma değişti ilacı şuan rahatım pembe Bi demir ilacı günün saati fark etmiyor günde bir kere yemekten bir saat önce kullanacaksın ben öğle yemeğinden bir saat önce içiyorum,ilacını değiştir yine mide bulantısı yaparsa yatmadan önce iç yat.
0 oy
(167 puan)
Benim hemoglobin değerim 15 di gebelik başında, dr kan ilacına gerek yok dedi. 16- 20 haftalarda nefes darlığı, çarpıntı, saç dökülmelerim arttı. Hgb değerim 11 e düşmüştü. Dr kan ilacına gerek yok dedi. Neyse 25 de gittim dedim hareket edemiyorum çarpıntıdan, kanım da düşmüş. O zaman kan ilacı başlayalım dedi. Çok şükür dedim yani. Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum 11,8 hgb değerim ama çarpıntım epey rahatladı.
0 oy
(1,920 puan)
Normalde 16.haftada baslanmasi lazim demir hapina. Doguma kadar. Degerinize gore de kullanabilirsiniz. Mesela degeriniz iyise kullanmayin. Dusukse 1 ay kullanin. Tekrar olcum yapin. Olcum iyise bi sure ara verin. Ben boyle yapiyorum. 
0 oy
(1,813 puan)
Kan değerin düşükse ve kullanmazsan ruh gibi gezersin  canm. Bir bardak bile kaldırmaya halin olmaz. Birde doğum yapıp kan kaybettiğinde daha kötü olursun. 
0 oy
(287 puan)
Bende kullanamadim yan etkisi yapti haplarin 3cu ayda yazmaya baslamisti doktor suan 31 haftaligim gecen hafta iki tane serum takildi kan degerlerim 6 ya düşmüş ama haftalardir kolumu kaldiramiyodum carpintim coktu surekli uykuluydum. Serumlar biraz toparlamaya basladi. Ve doktorlarin dedigi boyle dogum yapamazdin oldu. Eger o ilaclar rahatsiz ediyosa ozel recetesiz satilan kan ilaci varmis hap midede degilde bagirsakta çözüldüğü icin mide bulantisi kabizlik yapmiyormus ister onu bi deneyim
0 oy
(182 puan)
Ayın ilerde doktorun soylediyse kullanma diye bisey diyemeyiz ama doktorun demediyse kendin bıraktıysan olmaz çünkü bebek büyüdükçe ikinizede kan pompalamak zor olur değerlerin düşer 
0 oy
(141 puan)
Benim demirim düşüktü, doktor gyno Ferro sanoldu sanırım ilacın adı ondan yazdı, 4 5 tane bişeyi zorla yuttum bende midem zaten bulanıyo onu içince daha bi bulanıyodu sanki bayadır kullanmıyorum ama elimde duruyo bulantılar azalsın tekrar kullanmayı denicem ben. Sezaryende yarım litre, normal doğumda bir litre civarı kan kaybı oluyomuş. Kansızlık halihazırda varsa doğumdan sonra daha da beter hale geliyo anlayacağın, kendini toparlamak da öyle kolay olmuyo

655,898 soru

3,446,104 cevap

4,281,003 yorum

185,302 üye

...