0 oy
187 göst.
önce Hamilelikte Beslenme kategorisinde (1 puan)

Merhaba. Gebeliğimin 5. Haftası bittikten sonra sağlık ocağı doktorunun reçete etmesiyle başlayıp 13. Haftaya kadar bazen gün aşırı bazen hergün kullandım.  Olmasu gereken dozun 12 kat fazlası olduğunu geçenlerde öğrendim. Şuan yaklaşık 19 hafta bitmek üzere. Ayrıca otizm ve hiperaktiviteye sebep olabileceği konusunda yerli ve yabancı çalışmalar mevcut malesef. 

Benim merakım folbiol kullanan ve doğ

image

um yapmış annelerin çocuklarının sağlık durumunasıl? Otizm 1-2 yaştan önce tespit edilemiyor malumunuz. 


Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Allah herkese bebeğini sağlıkla bağışlasın. 

Gebelik haftası 19

5 Cevap

0 oy
önce (1,051 puan)
Ne alaka 12 kat fazlası ?? Ben 12. Haftaya kadar her gün aldım iki gebeliğimde de bir sorun yok çocuklarında çok şükür zaten sonrasında başlayacağınız Multi vitamin içinde de az miktarda folik asit oluyor doğuma kadar da kullanılıyor
önce (1 puan)
Yanlışınız var. Belki başka ilaçla karıştırıyorsunuz. Bu devletin karşıladığı ilaç ki ben daha bir kaç ay önce o şekilde aldım almaz olsaydım. İsterseniz araştırabilirsiniz. Bu ilaç dozu aşırı yüksek ve muhtemel yan etki tehlikesini de barındıran bir ilaç bir çok kaynaktan okudum araştırdım. Her şeyden önce fetal tüp defekti geçmişiniz yoksa günlük max  1 mg dan fazla almak sakıncalı. Ki bu çok daha fazla hele ki hamilelikte. Tabi tercih sizin. Uygun dozda bir folik asit kullanmak gerekiyor.
önce (1,051 puan)
Ben bizzat onu sordum eczane eczane aradım hatta elimde kağıtla herkes onu kullanıyor dediler öyle deyince devlet karşılıyor mu diye sordum hayır dediler hatta onu bulamayınca diofol diye bir folik asit aldım kullandım
önce (1 puan)
önce düzenledi
Hanımefendi ben folbiolü sordum siz kullandım yazmıştınız. Ama kullandığınız diofol la alakası yok. Diofoldaki doz 0.4 mg olması gereken kadar. Herneyse zaten sıkıntılıyım. Kullanmamanıza da sevindim ama boşa ısrar ediyorsunuz.
önce (1,051 puan)
Anlama sorununuz mu var ilk folbiol verdi eczane eczane aradım fiyat sordum devlet karşılamıyor 300 TL dediler ama elimizde bitti gebeler bunu kullanıyor sürekli dediler bende mecbur başka ilaç aldım diyorum ama anlamamakta ısrar ediyorsunuz
önce (1 puan)
Çok saygısızsınız üslubunuza dikkat edin terbiyesizlik yapıyorsunuz ve artık benimle muhatap olmayın. Kutunun da fotografını alıp gidin eczaneye çok merak ediyorsanız.
-Reklam-
0 oy
önce (10 puan)
9 haftalık hamileyim kulniyorum ilk oglumdada kulandim çok şükür hiç bir sorun yasamadik
önce (1 puan)
İsterseniz normal doza geçin hekime danışıp. Normal doz 0.4 mg. Bunda 5 mg var. Youtube da açıklayan bir doktor var.
0 oy
önce (41 puan)
Folbiol kullandım şuan 4 yaşında sağlıklı. Folbiolü hamile kadınlara veriyorlar. Hatta hamile kalmadan 3 ay önce başlamayı öneriyorlar. 

Sadece hem folbiol hem multivitamin kullanmamalisin. Tek kullandığın sürece fazla doz almış olmuyorsun. 
önce (1 puan)
Sağlıklı olmasına çok sevindim. Ama bunda çok fazla mg. Fetal tüp defekti olanlar içşn uygun dozda. İnş bizim bebeğimiz de sağlıklı olur.
önce (41 puan)
Bi kaç doktor sayfasını ve araştırmayı hızlıca okudum. Çalışmalarda doğuma kadar yüksek doz folik kullanılmasından bahsediyor. 3.hamileligim, 2 farklı şehirde Bi çok doktora çıktım, 3ay sonrası folbiol kullanmaya devam ettirmiyorlar. Hatta 3.ay sonrası kan tahlili isteyip demir vs ihtiyaç varmı diye bakarak karar verip ilerliyorlar. Ilk3 ay kullanmanın da zarar değil fayda olduğu yazıyor.
0 oy
önce (62 puan)
Ikı oğlumda da bu gebeliğimdede kullanıyorum bır sıkıntı gormedım ben olsaydı doktorlar mılyonlarca anneye yazmazdı dıye dusunuyorum
önce (1 puan)
Çocukların sağlıklı  olmasına çok sevindim.  Normal folik asitte sıknntı yok bunda doz çok fazla
önce (62 puan)
ALLAH razı olsun Rabbım sızede herkese de nasıp etsın saglıkla Valla 3 un de de bundan kullandım desem
önce (1 puan)
Benim folat değerim 1 ayda 7 den 20 ye yükselmiş ama hiç farkında olmadığım için kullanmaya devam etmişim doktorum da uyarmadı. Max seviye 25 civarı.ben o seviyeyi de aşmış olabilirim. Folik asit 0.4 mg ideal doz , 5 mg çok çok fazla. Sıkıntı yaşamamanıza çok sevindim. Zaten olasılığı artırıyormuş araştırmalara göre. %100 olacak diye bir durum  yok.
0 oy
önce (123 puan)
0.4 alınması gereken ama bu 5 mg bende yaklaşık 5 hafta kadar kullandıktan sonra internette okuduğum gibi bırakıp elenatel aldım korku benimde içime çökmüştü Allah'a siginmaktan başka çaremiz yok Rabbim kimseye vermesin
önce (1 puan)
Siz kaç haftalık gebesiniz

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 143 göst.
0 oy
1 cevap 92 göst.
0 oy
6 cevap 193 göst.

656,076 soru

3,446,842 cevap

4,281,973 yorum

185,345 üye

...