0 oy
203 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (50 puan)

Marjinal Plasenta Previa bebeğin eşinin rahme yakın olup normal doğum yapan oldumu acaba süreç nasıl işleyor bilgisi olan var mı 

4 Cevap

0 oy
(855 puan)
Hiç bekleme detayını anlatmiyem korkarsın  git doktora çok tehlikeli bişey 
(24 puan)
O kadar mi tehlikeli ya
Bende de var ama doktor korkulacak birşey yok dedi zamanla cikabilr dedi
(855 puan)
Sadece dikat et ve doktor doktor gez sıkıntı olmasın sana
-Reklam-
0 oy
(540 puan)
Yoooo hiç de korkulacak bir şey değil.. Dikkatli bir hamilelik geçireceksiniz. Normal doğum zor yani olmaz bu kdr. Pozitif ol aşağıda ki gibi korkutucu yorum yapanlara da bakma. Rabbime güven..
0 oy
(163 puan)
Hamile bir anneyi korkutmak tedirgin etmek hiç doğru değil umarım sizide tedirgin eden  biri çıkar. Canım korkulacak bir durum yok gelinimizin de durumu senin ki gibiydi normal doğum olmadı kontrollerini ihmal etme sadece sağlıcakla alırsın inşaAllah bebeğini kucağına. 
0 oy
(73 puan)
Ben marnijal plasenta previa ile sezeryan oldum canım. Kaçıncı haftadasın bilmiyorum ama yapman gereken tek şey hareketlerini kısıtlayıp bolca dinlenmek. Hatta sadece tuvalet ihtiyacın için ayağa kalkmalısın doktor bana öyle demişti. Ben dinlenemediğim için 29.haftada doğum yaptım. Arkadaşım da aynıydı o annesine taşındı ve sürekli yatarak 38.haftaya kadar bebeği tuttu. 

Marjinal plasenta previa kötünün iyisi diyebilirim plasenta rahme yapışık değil sadece yeri yukarıda karın tarafında olacağına aşağıda bebeğin çıkış tarafında. Bu da normal doğum yaparken eşin yani plasentanın bebekten önce çıkması demek ve çok kanama oluyor. Aşırı kan kaybı olmasın annenin de bebeğin de hayati riski olmasın diye sezeryan yapıyorlar. 

Bir de marjinal plasenta previada 32 33 haftaya kadar sürekli kontrol ediyorlar çünkü plasentanın dönme ihtimali var eğer dönerse hiç sıkıntı olmuyor normal doğumda. 

Ama doğum anında plasentanın yerine ve duruşuna göre rahmin alınması ihtimali var ki doktorlar bu bilgiyi sana vermek zorunda. Marjinal plasenta previada bu ihtimal. Benim alınmadı çok şükür ama böyle bir risk olduğunu da doktorum anlatmıştı. 

Sen içini ferah tut ve dinlenmene bak Allah yardımcı oluyor. İnşallah zamanında ve sağlıkla kucağına al bebişi:) 
(73 puan)
Bu arada aklına takılan herhangi bir şey olursa da sorabilirsin dilim döndüğünce yardımcı olmaya çalışırım.
(117 puan)
devletteki Dr bana 31 haftalikken bebegin eşi aşağıda demişti bide benim 5. sezaryan olacagi için  hemen kordonlari baglatmami hayatı tehlikesi olduğunu söyledi ve detaylı ultrasona yonlendirmisti detaylidaki Dr da bebegin eşi tam rahmi kapatmamis dedi bakalım yarın Dr kontrolum var bunda ne dicek
(73 puan)
İnşallah dönmüştür canım. Sezeryan sayısı için riski doktorlar daha iyi bilir tabi ama bir de plasenta seni tedirgin etmemiş olur.  Hakkında hayırlısı olsun:)
(24 puan)
Korkutmadan çok güzel anlatmışsınız bende de var plesanta previa
İçimi rahatlattıniz teşekkür ederim

İlgili sorular

671,470 soru

3,510,205 cevap

4,368,368 yorum

189,131 üye

...