0 oy
83 göst.
önce Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (1,112 puan)
Çok stresli biriyim herşeyi kafaya takıyorum hamilelik ten öncede aynıydım hayatım boyunca kullanmadım şimdide mecbur gibiyim sanki ne yapacağımı bilmiyorum üstesinden gelemiyorum bazı şeylerin ilaç veriyorlar mı hamilelikte ya da kullananlar bebeğe bi zararı oluyor mu?? 
Gebelik haftası 7

4 Cevap

0 oy
önce (132 puan)
Valla ben kullanmıyorum ama karnımdakiler olmasa antidepresana boğarım herhalde kendimi. 
-Reklam-
0 oy
önce (56 puan)
Canım ben hamile kalmadan kullanıyordum öğrendiğimde hemen bıraktım, doktor da içeceksen bile 3 aydan sonra dedi ilk 3 ay vermiyorlar. 3 aydan sonra da çok şükür ihtiyacım kalmadı, inşallah senin de kalmaz.

Günlük yürüyüş yapmaya çalış, nefes egzersizleri yap, boş durmamaya çalış, evde bakara suresi açık dursun rahatlatır inşallah bunlar, çok geçmiş olsun.
0 oy
önce (25 puan)
Merhaba anti depredsn ağır ilaçlar hamile değilken bile kullandığınızda yan etkileri çok yüksek. Hamileyken yediğimiz içeceğimiz hatta duygusal durumumuz bile bebeğe etki ediyorken kullandığımız ilaçlar da illaki bebeğe etki ediyor. O yüzden kullanmanızı tavsiye etmem Kendi kendinizi motive etmeye çalışın psikolojik anlamda ve bir hadis-i Şerif var. Tam hatırlamıyorum ama meğer olarak söyleyeceğim kendinizden yukarıdakilere bakarak kendinizi kötü hissetmek yerine kendinizden daha aşağı durumdaki olan insanları düşünün ve halimize şükretmemiz lazım. Bir atasözü de var beterin beteri var diye. Yani bazen biz yaşadığımız şeyleri çok zor zannediyoruz kimse bunu yaşamıyordur herhalde diye düşünüyoruz ancak bizden daha kötü durumda olanlar daha zorunu yaşayıp atlatanlar da var. Bende maalesef hamileliklerim boyunca hep sıkıntılı şeyler yaşadım. En Büyük üzüntüm de eşimin hiçbir zaman bana destek olmamasıydı. Aşırı ilgisiz annesine düşkün manevi olarak bana hiçbir zaman destek olmayan bir eşim var. Bu 4. Gebeliğim diğer hamilelere ya da eşlerine baktığımda çok üzülüyorum. Her konuda destekçileri benim eşim aşçı olmasına rağmen hamileliklerim de ya da sonrasında bir çorba yapmamıştır. Bir kez ev süpürmemiştir. Ve ben ilk 4 ay çok kötü sabah akşam kustuğumu görüp umursamıyordu. Ama sürekli eleştiri hem kendi hem ailesi ev pis yemek yap çocuklara vb. Destek olan yok ama köstek olan çok. Bunlar sadece bazı şeyler ve 4 çocuk üst üste oldu. Ama sırf duygusal olarak bile bebek etkilenmesin diye kafama takmamaya ve iyi bir doğum geçirmek için kendimi motive etmeye çalışıyorum.
0 oy
önce (46 puan)
Canım sakın kullanma ben kendimden diyorum öldü benim ikinci bebeğim haptan 

İlgili sorular

656,464 soru

3,448,502 cevap

4,284,033 yorum

185,449 üye

...