0 oy
227 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (218 puan)
Hamileliğim daha çok erken doktora bile gitmedim henüz, yarın memlekete gideceğim diye evi sildim süpürdüm çamaşır bulaşık derken belim kopmuş karnım batışıyor. Bu kadar yorgunluk düşüğe sebe olur mu sizce, kendimi suçlu hissettim çok yorulduğum için, çocuk yorgunluk sebebiyle düşer mi acaba genel bir bilgi olarak var mı böyle birşey.
Gebelik haftası 4+5

4 Cevap

0 oy
(854 puan)
İlk 3 ay her zaman risklidir. Dikkat etmek gerekiyor. Cogu şey yasak oluyor bu surecte. Siz yine de dikkat edin bundan sonra. Birsey olmustur yada olmamistir diyemeyiz. Doktora gidin. Kan degerlerinize baksin gebelik durumunuza gore birsey der
-Reklam-
0 oy
(5,923 puan)

yok daha neler:)) millet tarla tapan kaziyor cali cirpi tasio edio da doguruyormus eskiden. suanda da calisan arti ev isi yapan arti ilk ccga ikinci ccga bakip 3. ye hamile olan var. kimisi arti kaynanaya falan da hizmet edio. okadar hassas iki yorgunlukla dusecek bebek zaten dogamaz duser cunku saglikli gebelik degildir okadar pamuk ipligine bagliysa normal disi durum vardir. kimse pamuk prenses gibi kleopatra gibi malak gibi yatip keyf yapmiyirdur evinde hicmetcileri yardimci kadinlar aci usak musak galan varsa bilemem tabi de herkes isini gucunu sil supur. bulasik camasir utu cam kapi mapi silio hos. herkes de gezio tatile mayile mmlekete oraya buraya. millet deli gbi spor yapiyor vs vs okadar hassas degil ozetle

0 oy
(500 puan)
Hamilelik sırasında aşırı fiziksel aktivitenin ve yorgunluğun düşüğe neden olabileceği endişesi yaygındır. Ancak, gebeliğin erken dönemlerinde (örneğin, 4+5 haftalık gebelikte) günlük ev işlerinin makul ölçülerde yapılması genellikle düşüğe sebep olmaz.

Bazı önemli noktalar:

1. **Düşük Sebepleri**: Erken gebelikte düşükler çoğunlukla kromozomal anormallikler gibi fetusun sağlığı ile ilgili faktörlerden kaynaklanır. Fiziksel yorgunluk genellikle birincil bir sebep olarak gösterilmez.

2. **Fiziksel Aktivite**: Hafif ve orta derecede fiziksel aktivite, çoğu hamile kadın için güvenlidir ve hatta önerilebilir. Ancak, aşırı yorgunluk ve ağır kaldırma gibi yoğun fiziksel aktivitelerden kaçınmak faydalı olabilir.

3. **Vücut Dinleme**: Gebelikte vücudunuzu dinlemek ve kendinizi çok yorgun hissettiğinizde dinlenmek önemlidir. Aşırıya kaçmadan yapılan ev işleri genellikle zararlı değildir, ancak kendinizi aşırı zorlamak iyi bir fikir değildir.

4. **Uzman Görüşü**: Her kadının hamileliği farklıdır, bu yüzden endişelerinizi gidermek için bir doktora başvurmanız en iyisidir. Doktorunuz, hamileliğinizin durumu hakkında size en uygun tavsiyeyi verecektir.

Özetle, günlük ev işleri ve normal yorgunluk genellikle düşüğe neden olmaz, ancak kendinizi aşırı yorgun hissettiğinizde dinlenmeniz önemlidir. Gebelikte yaşadığınız herhangi bir rahatsızlık veya endişe durumunda doktorunuzla iletişime geçmek her zaman en güvenli yaklaşımdır.
0 oy
(935 puan)
İlk gebelikler genelde düşük riski yğksek olan gebelikler oluyor kanama vs falan varsa zaten hiçbir şey yapmamak lazım brnde ilk gebeliğimde yaşadım ve yaklaşık 1 ay sadece yatıp dinlendim risk geçene kadar sonraki gebeliklerimde böyle birşey yaşamadım. Yani ilk gebelikse ilk aylar dikkat etmek gerekir. Ha tabiki kader düşeceği varsa her türlü düşer sen yine de tedbrili davran

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 781 göst.
0 oy
13 cevap 380 göst.
0 oy
7 cevap 351 göst.
0 oy
8 cevap 470 göst.

669,530 soru

3,503,544 cevap

4,358,606 yorum

188,725 üye

...